miercuri, 17 octombrie 2012

Interviu cu Jessica Khoury - Origin

 Heya! :D
Mi-am reintrat in mana si am revenit cu inca un interviu! <3
Sunt convinsa ca ati mai auzit de cartea "Origin".
Ei bine, acum puteti afla mai multe detalii despre autoare si despre carte!
Enjoy.^.^

1. Buna, Jessica! Poti sa ne spui ceva despre tine si despre cartea ta " Origin "?
ORIGIN este povestea lui Piei, in varsta de 17 ani, care a fost modificata genetic ca sa fie nemuritoare de catre oamenii de stiinta din jungla Amazon. Cand ea se furiseaza din campusul de cercetare pentru prima data, il intalneste pe Eio, un baiat dintr-un sat apropiat si, impreuna, ea pleaca intr-o calatorie pentru a descoperi adevarul din spatele originii ei.

2. Cand te-ai decis ca vrei sa fii un scriitor? 
Am vrut sa fiu un autor de cand aveam 4 ani!

3. Unde iti gasesti inspiratia pentru romanele tale? (daca nu este un secret) Ai gasit-o vreodata in viata ta reala?
Ca scriitor, orice vad, aud si fac este un potential material pentru carte. ORIGIN este inspirat din mai multe lucruri din viata mea: iubesc animalele, iubesc natura si iubesc stiinta!

 4. Seamana vreunul dintre personajele tale cu tine?
Unul dintre personajele mele, Harriet, are parul rosu ca mine! Pia iubesc animalele, la fel ca mine -- ba chiar are si un jaguar ca animal de companie!

5. Care este prima carte pe care ai citit-o?

Prima carte pe care am citit-o era numita DANNY AND THE DINOSAUR de Syd Hoff. Era despre un baiat care a fost la un muzeu si in interior se afla un dinzaur. Dinozaurul a prins viata si Danny a avut parte de multe aventuri minunate.

6. Ai o carte favorita?

Oh, am multe carti favorite! Dar as spune ca favorita mea absoluta este INKHEART de Cornelia Funke. Este o carte despre carti -- cum sa nu-ti placa?

7. Daca ar fi sa pleci intr-o calatorie, ce carte ai lua cu tine?

Chiar acum, as lua 1001 ARABIAN NIGHTS cu mine; este o clasica ce nu am citit-o vreodata si este imensa, deci ar trebui sa dureze ceva timp.

8. Spune-ne un lucru pe care l-ai schimba la oamenii din ziua de azi.

Asta este o intrebare grea! Dar una buna. Uneori mi-as dori sa schimb felul in care oamenii citesc. Atatia oameni prefera sa se uite la TV sau sa vada un film si considera ca cititul e plictisitor -- si asta imi frange inima! Mi-as dori ca oamenii sa fie mai deschisi fata de carti ca sa citeasca mai mult.

9. Este vreun moment din viata ta pe care l-ai retrai?

Probabil ziua in care am primit un apel de la agentul meu care imi spunea ca editura Penguin vrea sa-mi cumpere carte. Acea zi a fost ireala si magica si as putea sa o retraiesc din nou si din nou.

10. Ai vreun mesaj pentru cititorii romani? De ce ti-ai recomanda cartea?

Am cunoscut foarte multi bloggeri romani lunile trecute; este ATAT de incurajator sa vad cat de mult va place sa cititi! Mi-ar placea sa vizitez Romania intr-o zi si sa va cunosc pe toti in persoana. Si ar trebui sa cititi ORIGIN pentru ca -- va promit -- nu seamana cu nimic ce ati mai citit pana acum. Este diferita fata de toate cartile YA si e o carte ce va duce intr-o lumea care nu e numai fantastica -- e si reala. Jungla din Amazon este un loc frumos si magic si sper ca atunci cand vei citi ORIGIN te vei indragosti de jungla asa cum m-am indragostit eu in timp ce scriam.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Acum, partea cea mai interesanta:
 cartea! :))
Va preziiiiiiint:

 Origin

Pia a crescut intr-un laborator ascuns in jungla din Amazon. A fost crescuta de o echipa de savanti ce au creeat-o pentru a incepe o noua rasa de nemuritori. Insa in noaptea in care implineste 17 ani, Pia descopera o gaura in gardul electric ce ii inconjoara casa sterila -- si se furiseaza afara pentru prima data in viata ei.
Libera in jungla, Pia il intalneste pe Eio, un baiat dintr-un sat din apropiere. Impreuna, ei pornesc intr-o calatorie pentru a descoperi adevarul despre originea Piei -- un adevar cu consecinte mortale ce le va schimba viata pentru totdeauna.
Origin este o frumoasa declaratie, un mod socant de a privi o dorinta veche: sa traiesti pentru todeauna, indiferent de cost.
 Have a nice day, bookworms!

Un comentariu:

Parerea ta conteaza