duminică, 2 septembrie 2012

Interviu cu Lisa Rogers - Angelina's Secret


Deci cand am vazut cartea asta pe goodreads...a fost clar dragoste la prima vedere. Coperta este superba, precum si povestea, iar raspunsurile autoarei sunt foarte reusite.

1. Buna, Lisa! Poti sa ne spui ceva despre tine si despre cartea ta " Angelina's Secret "?
Buna si multumesc ca m-ai primit. In ceea ce ma priveste, scriu carti si de fictiune si de non-fictiune pentru adulti si YA, dar pana acum, toate au fost despre fantome.
Angelina's Secret este cartea mea de debut. Iata descrierea ei:
De mica, Angelina isi petrecea anii intr-o consiliere, invatand ca prietenul ei imaginar Josie nu era real, insa aparent prietenul ei din copilarie nu este asa de imaginar. Acum Angelina trebuie sa accepte ca este ori (A) nebuna ori (B) poate vedea fantome. Vrand sa creada in sanatetea ei mentala, ea alege (B) si il primeste pe Josie inapoi in viata ei. Insa nici Josie nu poate sa o ajute pe Shelly, spiritul unei adolescente confuze, iar lucrurile devin foarte, foarte gresite. Cand Angelina ajunge intr-un spital psihiatric, ea trebuie sa aleaga: sa-si petreaca restul vietii prefacandu-se ca este cineva ca nu e sau sa se accepte ce este acum si sa existe posibilitatea de a nu mai ajunge niciodata acasa.

2. Cand te-ai decis ca vrei sa fii scriitor?
Mereu am vrut sa fiu un autor, insa acel mic si nebunatic lucru numit viata mi-a tot stat in cale. In final, cand cel mezinul meu a ajuns senior la liceu, m-am decis ca este acum sau niciodata asa ca am stat si am scris si am scris si am scris. Acum, cu cini ani in urma si cu aproape 3 carti mai tarziu, inca mai scriu si ma intreb de ce nu am facut-o mai devreme.
3. Unde iti gasesti inspiratia pentru romanele tale? (daca nu este un secret) Ai gasit-o vreodata in viata ta reala?
Cred ca daca vrei sa oamenii sa poata relata o carte de fictiune trebuie sa pui mult adevar in ea. Imi gasesc inspiratia in viata reala, anume in oameni, locuri si circumstante.

4. Seamana vreunul dintre personajele tale cu tine?

Cred ca este o mica parte din mine in toate. De exemplu, as spune, sincer, sufar si eu de o defectiune ca Angelina, sunt umpic nebuna ca Becca si, precum Patty, sunt foarte protectoare si ingrjiorata pentru binele copiilor mei.

5. Care este prima carte pe care ai citit-o vreodata?

Oh baiete asta a fost acum mult, mult timp. Prima carte pe care imi amintesc ca am citit-o a fost " See Spot Run ". Cred ca eram la gradinita, insa tu probabil vrei ceva umpic mai tarziu, deci as spune " That Was Then and This Is Now " de S.E.Hinton.

6. Ai o carte favorita?

Este exact ca un desen animat ce pluteste in jurul facebook-ului ce spune: asta este exact ca si cum ai intreba o mama care e copilul ei preferat.

7. Daca ar fi sa pleci intr-o calatorie, ce carte ai lua cu tine?
In general citesc o carte, deci as lua-o pe oricare as fi citit-o atunci.

8. Spune-ne un lucru pe care l-ai schimba la oamenii din ziua de azi.
Nu sunt foarte sigura daca oamenii din Romania sunt familiari cu personajul " Thumper ", insa cred ca acesta o spune perfect. " Daca nu poti spune ceva dragut, atunci nu mai spune nimic. "

9. Este vreun moment din viata ta pe care l-ai retrai?
Nu chiar, insa nu ma intelege gresit, am avut si momente foarte bune in viata mea. Doar ca sunt pregatita sa merg mai departe si sa vad ce mai e pregatit pentru mine.
  

10. Ai vreun mesaj pentru cititorii romani? De ce ti-ai recomanda cartea?
Da, si de asemenea mi-ar place sa va spun ca editorul meu, Spencer Hill, ofera un scurt prolog al " Angelina's Secret " pentru a-l descarca pe gratis. De mica, Angelina isi petrecea anii intr-o consiliere, invatand ca prietenul ei imaginar Josie nu era real, insa aparent prietenul ei din copilarie nu este asa de imaginar. Acum Angelina trebuie sa accepte ca este ori (A) nebuna ori (B) poate vedea fantome. Vrand sa creada in sanatetea ei mentala, ea alege (B) si il primeste pe Josie inapoi in viata ei. Insa nici Josie nu poate sa o ajute pe Shelly, spiritul unei adolescente confuze, iar lucrurile devin foarte, foarte gresite. Cand Angelina ajunge intr-un spital psihiatric, ea trebuie sa aleaga: sa-si petreaca restul vietii prefacandu-se ca este cineva ca nu e sau sa se accepte ce este acum si sa existe posibilitatea de a nu mai ajunge niciodata acasa.

9 comentarii:

 1. Răspunsuri
  1. Ai dreptate coperta este uimitoare,imi straneste interesul si ma face sa vreau sa o citesc

   Ștergere
 2. Cat despre descriere este fantastica poate cine stie o sa citesc si eu cartea asta intr-un vitor indepartat

  RăspundețiȘtergere
 3. Thank you so much for having me on your blog.

  RăspundețiȘtergere
 4. Ce interesanta este scriitoarea aceasta. Mi-ar placea ca cartea ei sa fie tradusa in romana. Foarte frumos din partea ta sa ne faci cunostiinta si cu alti scriitori.

  RăspundețiȘtergere
 5. "Mereu am vrut sa fiu un autor, insa acel mic si nebunatic lucru numit viata mi-a tot stat in cale. In final, cand cel mezinul meu a ajuns senior la liceu, m-am decis ca este acum sau niciodata asa ca am stat si am scris si am scris si am scris. Acum, cu cini ani in urma si cu aproape 3 carti mai tarziu, inca mai scriu si ma intreb de ce nu am facut-o mai devreme."-cat de tare.un fel de "Niciodata sa nu spui niciodata" sau "niciodata nu e prea tarziu".si eu visez sa ajung scriitor.

  RăspundețiȘtergere
 6. " Daca nu poti spune ceva dragut, atunci nu mai spune nimic. "
  ,haha ce dragut!Conform acestor spuse, jumatate - sau mai mult- din populatia Terrei ar trebui sa taca!

  RăspundețiȘtergere
 7. Chiar astăzi am văzut în trecere coperta şi mi-a atras atenţia. Este o autoare tare drăguţă! Felicitări :*

  RăspundețiȘtergere

Parerea ta conteaza