sâmbătă, 12 aprilie 2014

Mate kills me every day,

Buna, cititori!
Cred ca am facut un record, pentru ca nu am mai postat de un an. Bine, glumesc, dar asa mi s-a parut mie. Intr-un fel, ma simt rau, pentru ca eu in timpul asta chiar am simtit nevoia sa scriu, dar am fost prea ocupata cu mate mate mate mate mate

Asa ca azi va dau un update. Sau, nu stiu, pur si simplu vorbim despre carti.

OK, deci in primul rand am pus ochii pe o carte pe care mi-o doresc al naibii de mult si vreau sa v-o arat si voua, nu sunt convinsa ca a aparut inca, dar apare sigur in jur de 15 al acestei luni. Este vorba despre "Materiile intunecate. Luminile Nordului" de Philip Pullman. Coperta:


Poate ca nu stiti exact despre ce vorbesc, dar eu mi-am dat seama cum am citit primele cateva randuri din sinopsis. Este varianta romaneasca a cartii "The Golden Compass". Inca nimic?


Pai este o carte gen middle grade, doar ca eu o vreau chiar de multa vreme si suna foarte bine.

O poveste captivantă despre prietenie și curaj, prima parte a trilogiei Materiile întunecate.
O lume în care sufletul oamenilor se află în afara corpului, o lume populată de vrăjitoare, urși cu armură și în care o substanță misterioasă, numită Praf, îi uimește pe unii și îi înspăimântă pe alții – acesta este universul Lyrei Belacqua, eroina Luminilor Nordului.
Fata pornește la doar unsprezece ani în cea mai mare aventură a vieții sale, spre tărâmul întunecat și magic al Nordului, ca să-l salveze pe Roger, cel mai bun prieten al ei. Fără știrea Lyrei însă, rolul pe care-l are de jucat e mai mare de-atât: călătoria ei devine poveste și povestea legendă, pentru că, de deciziile pe care le va lua, depinde însăși soarta lumii.
Această poveste captivantă despre prietenie și curaj, prima parte a trilogiei Materiile întunecate, a fost tradusă în zeci de limbi și reeditată de zeci de ori.

Plus ca am avut ocazia sa ating cartea in editia noastra (a fost cartea clubului de lectura organizat de profa noastra, dar cu saptamana altfel nu a mai apucat sa comande) si trebuie sa va spun ca e fumoasa.<3 Si groasa. Cred ca e exact ce-mi doream.

Trecand peste, zilele astea am fost destul de relaxata si am reusit sa mai citesc doua carti. Prima este "Miss Peregrine" de Ransom Riggs si am spus acum cateva luni ca am editia in engleza, dar am citit-o pe aia din romana, pe care am imprumutat-o de la o prietena. Da, stiu: Sabrina, esti asaaa superficiala!, dar zau ca nu am nici o vointa de a-mi pune creierul la gandire mai mult decat e necesar. Plus ca editia noastra cartonata e mult mai frum decat cea paperback a lor. Dar tot ma bucur ca o am. O sa fac, probabil, o recenzie (desi recenzia aia s-ar putea sa apara in iulie, lol), dar, in mare, mi-a placut. Foarte mult. Ar trebui sa o incercati.


Apoi am citit "Jurnalul unui batran nebun" de Junichiro Tanizaki, la care am sa fac categoric recenzie, pentru ca am o gramada de spus despre cartea asta. Pe cat de interesant e titlul, pe atat de controversata e cartea. E scurta, am citit-o intr-o singura zi (adica azi!) si a fost superba (desi superba nu e chiar cuvantul potrivit, mai de graba "mind-blowing", dar intr-un sens cam rau).


Curand as vrea sa fac un bookshelf tour din poze cu noua noastra biblioteca sau, mai concret, cartile furate de la fratele meu. S-a mutat si, YESSS, acum am biblioteca lui. Lots, lots of joy. Jurnalul unui batran nebun chiar de la el e. Ideea e ca vreau sa va arat cartile lui si, daca vedeti pe acolo vreo carte care ziceti ca ar trebui sa o citesc, sa-mi spuneti. Desigur, daca sunteti destul de draguti. Dar sunteti. Sunteti?

Va pwp, noapte buna!

5 comentarii:

  1. Bine ai revenit! :D

    Am văzut „Miss Peregrine” la Diverta, am răsfoit-o puțin și mi s-a părut foarte interesantă!

    RăspundețiȘtergere
  2. Miss Peregrine e clar pe lista mea de dorințe de când am văzut fotografiile alea creepy în ea. (fană American Horror Story aici)
    Ă, ce bine e să ai frate care are cărți pe care le poți lua, te înțeleg perfect! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit Miss Peregrine şi a fost super! Vreau să-ţi văd biblioteca, mereu mi-a plăcut să văd ce cărţi au alţii în bibliotecă :))

    RăspundețiȘtergere
  4. si eu am miss peregrine :D o s-o citesc asap

    RăspundețiȘtergere
  5. Abia astept sa vad acel bookshelf tour ! :D

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta conteaza