miercuri, 15 august 2012

Recenzie Eve - Sacrifiul


Am revenit si cu recenzia celui de-al doilea volum . Recenzia mea la primul volum se afla aici . L-am citit cu sufletul la gura , abia asteptam sa vad aventurile lui Eve . Primul volum a fost prima distopie pe care am citit-o si mi-a placut foarte mult si cu siguranta voi mai citi carti de acest gen urmeaza Uratii sau Spulbera-ma , chiar nu stiu cu care sa incep , voi cu care ma sfatuiti ?

Aventurile lui Eve continua . Romanul este genial , vi-l recomand din tot sufletul , abia astept continuarea .
Eve isi continua drumul spre Califia . Aceasta este gazduita de un cuplu de batrani pentru o perioada scurta de timp , acestia le ajutau pe fetele care evadau din scoli si le dadeau sfaturi in legatura cu Califia . Ea ajunge la destinatie cu ajutorul lui Caleb , dar descopera teribilul adevar : Numai femeile erau acceptate in acel oras , trebuia sa il lase pe baiatul pe care il iubeste in urma pentru a putea locui acolo .

Eve este in continuare cautata de Regele Noii Americi , iar adevaratul motiv pentru care acesta o cauta ne este dezvaluit in acest volum . Cum era de asteptat , eroina noastra paraseste Califia urmand sa treaca prin nenumarate peripetii .

In acest volum Eve afla cine este tatal ei , Caleb este acuzat de crima . Eve ucide in calatoria ei cativa soldati , dar Caleb este acuzat , este impuscat , iar aceasta il crede pentru o perioada de timp mort . Ea este capturata de soldati si trimisa in Orasul de Nisip , acolo se afla captiva . Regele il vrea pe Caleb mort . Se intampla foarte multe intr-un timp scurt . Romanul nu ne da o clipa de ragaz .

Relatia lui Eve cu Caleb se dezvolta in acest minunat volum , dar pe masura ce il parcurgem vom descoperi ca situatia pentru ei nu este tocmai roz . O sa vedeti de ce spun asta .

Mai multe nu va spun , imi este foarte greu sa fac aceasta recenzie , nu vreau sa dezvalui nimic , vreau sa cititi romanul . Este superb ! Daca primul volum v-a placut cu siguranta pe acesta il veti adora !

Mi-a placut mai mult decat primul volum ! Anna Carey este un geniu ! Ador stilul ei de scriere si astept cu sufletul la gura urmatorul volum ! Sunt fericita ca nu este nevoie sa astept un an dupa el si sper ca editura Leda sa il publice si pe acesta tot in aceeasi zi cu cel din America !

Coperta din America a celui de-al doilea volum numit Once . Imi place mai mult decat a noastra , dar sunt fericita ca il avem publicat si la noi , continutul conteaza !

3 comentarii:

  1. Mda, e mai draguta coperta din strainatate.
    Draguta recenzie!

    RăspundețiȘtergere
  2. De-abia astept sa citesc si eu al doilea volum, primul mi-a placut la nebunie <3!
    Intr-adevar, coperta din America e muuult mai draguta, dar si asta imi place:).

    Dee.

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta conteaza