marți, 19 noiembrie 2013

Leapsa: Sacrificiul cartilor

Am primit o leapsa de la furelise. Iti multumesc mult!

1. O carte mare: Sa incepem totul cu Apocalipsa Zombie. Sa spunem ca te afli intr-o librarie, uitandu-te printre raftuuri, cand BAM! ZOMBIE ATACA! Un anunt apare la toate posturile in care spune ca armata a descoperit ca slabiciunea zombilor sunt cartile foarte mari. Ce carte laudata de toata lumea, dar pe care tu o urasti si care este o carte mare o arunci catre zombie pentru a-i elimina?

Usor. Dispozitive Infernale, Ingerul Mecanic de Cassandra Clare. O prostie cliseica, dupa parerea mea (va rog, va rog nu va suparati, e doar parerea mea).


2. O continuare: Sa spunem ca tocmai ai plecat dintr-un salon cu o noua tunsoare cand BOOM: Ploaie torentiala. Ce continuare a unei carti ai alese sa o folosesti pe post de umbrela?

Scoala Fricosilor 2 si 3 de Gitty Daneshvari. Mi-a placut asaaa mult prima carte, a fost dragu si chiar e cartea care m-a facut sa capat aceasta pasiune pentru citit, dar a fost ultra-ruinata de a doua carte si apoi si mai rau - daca se poate - de cea de-a treia. M-au lasat cu un gust amar in gura.



3. O carte clasica: Sa spunem ca esti intr-o ora de lectura cu profesorul tau de romana care vorbeste incontinuu despre acea carte clasica (,) care a schimbat lumea, care a revulotionat literatura si tu deja nu mai vrei sa auzi nimic despre aceasta carte asa ca o arunci in fata profesorului, pentru ca stii ce? Acea carte este idioata si merita sa primesti detentie din cauza lucrului facut doar pentru a le arata tuturor ce simti. Ce carte clasica ai alege?

Nu stiuuuuuuuu. Am citit o multime de carti clasice plictisitoare, aberante si ciudate, dar nu exista niciuna care eu cred ca NU poate sa ne invete nimic. Daca e sa aleg o carte care pur si simplu nu mi-a placut - dar din care, recunosc, am invatat ceva -, este cam orice carte de Jules Verne. Am citit cateva si sunt exemplul meu perfect de carte MULT prea descriptiva.

 4. Cartea pe care o urasti: sa spunem ca esti in biblioteca cand BAM! Incalzirea globala explodeaza si lumea de afara ingheata. Esti blocata si singura ta sansa de supravietuire este sa arzi o carte. Care este prima care la care te-ai duce, cartea pe care o urasti, care carte nu ai regreta sa o arzi?

Ironie sau nu, Fahrenheit 451. A fost una dintre cele mai plictisitoare carti pe care le-am citit. Si pentru ca e veche, mica si subtire, am sa aleg inca una - doar pentru siguranta mea -, si anume Frenezia de Francesca Lia Block. Asta e, de fapt, pe primul loc. Mda, chiar e. Am facut o recenzie in care chiar va spun ce cred si va sfatuiesc sa n-o cititi, daca v-a placut cartea, pentru ca o sa spumegati de furie.:)) Recenzia o gasiti aici.


















Nu prea stiu pe nimeni care sa nu fi facut leapsa, sau cel putin sa nu o fi facut, dar simtiti-va liber sa o preluati!

4 comentarii:

  1. Am urat Frenezia! Ihh! Jeez! Nu stiu de ce am dat 12 lei pe ea. 12!!! :)) O prostie din partea mea, si nu o sa mai repet aventura :)) Cum sa nu iti placa DI? :)) Mie mi-au placut, dar iti respect parerea ;;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sper că nu te superi că îţi voi fura şi eu leapşa :))))

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta conteaza