marți, 16 aprilie 2013

Recenzie: Darul de Kristin Cashore

Recenzie

Katsa este o fata foarte speciala - este invincibila si extrem de rezistenta, iar nimic nu o poate opri. Nici macar regele nu mai are controlul asupra ei, o data ce aceasta se hotaraste sa fuga din tara ei. Insa cand da de o persoana - un aratos print - ce pare ca poate sa se lupte pe masura ei, Katsa este fermecata si doreste sa se antreneze cat mai mult. Cu timpul, aceasta se indragosteste de printul Po si nu vrea sa se desparta de el. Iar faptul ca amandoi sunt la fel, adica au darul luptei, o determina pe fata sa faca orice incat sa stea alaturi de el. Insa lucrurile se complica atunci cand acestia afla un secret tulburator al regelui Leck, un rege considerat bland si iubitor, ba chiar si perfect. Acestia pornesc intr-o calatorie foarte complicata si riscanta, iar pentru prima data in viata ei, Katsa se simte vulnerabila si neajutorata, iar asta o impiedica foarte mult sa-si duca misiunea la capat, anume misiunea de a salva lumea de regele Leck si de darul sau ingrozitor.

Nota mea: 5/5


















Parerea mea

Este prima data cand dau de o carte cu un subiect ca acesta. Extrem de unica si de captivanta, povestea Katsei te va cuceri din prima clipa si te va face sa doresti sa aflii cat mai multe despre ea si despre trecutul ei trist, felul prin care a trebuit sa se descurce cand era mica. Dar, totusi, Katsa a fost foarte rezistenta pe tot parcursul cartii si nu a avut decat cateva moment de slabiciune - acelea cand s-a intalnit cu ticalosul rege Leck -, iar atunci a avut prietenii ei aproape de ea ca sa o salveze. Actiunea nu prea a fost constanta - au fost momente in care totul era ataaat de palpitant si au fost momente in care cascam si abia asteptam sa trec mai departe, insa in nici un caz nu m-a plictisit si mi-a placut foarte mult. Ar trebui sa am mai des incredere pe instinct, pentru ca, aparent, aleg numai carti bune.

Po a fost genial. De prima data cand s-au intalnit au avut aceasta atractie intre ei, iar Po parea atat de dragut si era si de treaba. Katsa a realizat ca vrea sa fie in preajma lui, ca vrea sa-l cunoasca si a si recunoscut ca era curioasa in privinta lui. Soarta i-a adus impreuna si au devenit foarte buni prieteni si, inevitabil, chiar si mai mult de atat. Semanau atat de mult - aveau daruri foarte speciale si le placeau acelasi lucruri - si parea ca nimic nu poate sa-i mai desparta. Intr-adevar, s-au despartit, dar nu pentru mult timp (da, bine, a fost mult timp, dar nu a parut atata!), iar Katsa s-a gandit tot timpul la el. Cand ea trecea prin greutati mari, tot la Po se gandea, pentru ca se temea pentru el. Oricum, ca sa intelegeti mai bine, trebuie sa cititi cartea. Adica, serios, trebuie sa cititi cartea.

Sfarsitul, totusi, m-a dezamagit. Adica nu stiu, ma asteptam sa fie mai spectaculos. Nu spun ca nu ma tine in suspans, doar ca ma asteptam sa ma surprinda si sa ma faca sa-mi smulg parul din cap pentru ca nu am al doilea volum. Oricum, daca va aparea vreodata al doilea volum din aceasta serie si in Romania noastra, atunci categoric il voi cumpara. Pana atunci, pot sa ma uit urat la link-ul editurii Rao si cam atat.

Sper ca am reusit sa va conving sa cititi aceasta carte. Merita!

10 comentarii:

  1. Am văzut cartea asta... data viitoare când o văd o și cumpăr! Am descoperit că aceste cărți despre care nu mulți vorbesc se dovedesc a fi cele mai interesante! :)
    Ai încercat ”Cronicile Lumii Pământene”? :) Te rog să încerci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nici nu am auzit de cartea asta.:-? Dar o incerc, daca spui tu.:D

      Ștergere
  2. Cat de tare suna cartea asta :X Recenzia ta chiar ma face sa o vreau :x Vai vai vai <3 De coperta nu e cine stie ce, dar ador subiectul :) Sa trecem la fetele de catelus si lacrimile de crocodil in fata mamei :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe asta am văzut-o la bibliotecă <3 De curiozitate, de la ce vine Po? :)) Pare drăguţ. O să revin cu păreri după ce o citesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Îmi place foarte mult subiectul acestei cărţi-serii. Sper să apară continuarea şi la noi. Voi citi şi eu primul volum însă îmi va fi greu să aleg între cel în română şi cel în engleză ;)).

    RăspundețiȘtergere
  5. Acum... "darul" si "graceling" e tot aceeasi carte cu coperta diferita???:-) :-)
    Sunt confuza :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Am cartea, si suna destul de interesant. Cred ca chiar o voi citi ^^

    RăspundețiȘtergere
  7. Interesanta, chiar tentanta, dar astept sa apara si vol 2.

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta conteaza