marți, 29 decembrie 2015

Currently reading

E aproape sfarsitul anului si eu incerc sa termin pe ultima suta de metri ceea ce am inceput. Citesc 3 carti (cum am ajuns oare la 3 carti incepute).

Calea ingusta spre nordul indepartat de Richard Flanagan

Cartea aceasta a fost castigatoarea premiului Man Booker in 2014 si... ei bine, acesta este singurul motiv pentru care am cumparat-o. Dar nu regret deloc, imi place foarte mult. Va las mai jos descrierea, poate va intriga.

In mijlocul lagarului de prizonieri de razboi condamnati sa construiasca o cale ferata intre Birmania si Thailanda, cunoscuta sub numele de Calea ferata a mortii, chirurgul Dorrigo Evans, comandantul lagarului, este torturat de povestea de dragoste pe care a trait-o cu tanara sotie a unchiului sau cu doi ani in urma. In stradania lui de a-si salva oamenii de infometare, de holera, de persecutii, Dorrigo primeste o scrisoare care ii schimba pentru totdeauna cursul vietii.
O poveste despre dragoste si moarte cu multiplele lor fatete, despre razboi si despre adevar, in care eroul isi traieste experienta de viata numai pentru a descoperi tot ceea ce a pierdut.

Sunt la pagina 360, deci nu mai am mult. Probabil ca o sa ii fac o recenzie cand o termin.

Fata intalneste baiatul de Ali Smith

O aveam prin biblioteca si voiam ceva rapid, usor de citit. Chiar este ce mi-am dorit. Este foarte, foarte ciudata, pentru ca incepe cu o fata povestind cum este la bunici, iar bunicul ei este transsexual - cred - si idk pare foarte ciudat. Imi place, totusi. Descrierea cartii consta in: " O poveste despre fete si baieti, fete si fete, dragoste si transformare, o poveste cu jocuri de cuvinte, simetrii, rasturnari de sens si surprize."

Sunt la pagina 60 din 130 (sau cam asa ceva).

Alte vieti decat a mea de Emmanuel Carrere


Emmanuel Carrere - Alte vieti decat a mea -

Well, aceasta carte nu imi place foarte mult. E destul de plictisitoare. Urmareste moartea a unui copil si a unei mame. Este destul de trista si nu mi-am ales bine perioada (really, Craciunul?). Primele 100 de pagini au fost ok, dar parca e prea lenta. De obicei nu ma deranjeaza cartile lente, dar aceasta da.

«La interval de doar cateva luni, viata m-a facut sa fiu martor la doua dintre evenimentele de care mi-e cel mai frica pe lume: moartea unui copil – traita de parintii acestuia si moartea unei tinere femei – traita de sotul si copiii lor. Cineva mi-a spus atunci: esti scriitor, de ce nu scrii despre povestile noastre? A sunat ca un fel de porunca, asa ca am acceptat. Astfel am ajuns sa spun povestea prieteniei dintre un barbat si o femeie, amandoi supravietuind cancerului, amandoi avand cate un picior amputat si amandoi avand aceeasi profesie.
in aceasta carte este vorba despre viata si moarte, despre boala, saracie lucie, dreptate si, mai ales, despre dragoste. Si totul este adevarat.» Emmanuel Carrère

Sunt la pagina 140 din 288.

Intentionam sa le termin pe toate 3 inainte de sfarsitul anului, dar asta inseamna ca am cam 3 zile pentru 350 de pagini. Nu e imposibil, dar sunt cam lenesa, deci nu stiu ce se va intampla. Probabil o sa le termin pe primele doua si o sa las "Alte vieti decat a mea" pentru ianuarie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza