duminică, 5 aprilie 2015

Book haul

Au trecut luni intregi de cand nu v-am mai aratat cartile primite sau cumparate. Astazi o sa va arat o parte, dar raman datoare cu inca un book haul.

Am reusit sa nu cumpar multe carti in ultimul timp. Nici nu am citit foarte multe din cele pe care le detin, dar tot sunt multumita.

In luna decembrie am mers in America, asa ca am profitat de acest lucru si am comandat de pe bookoutlet.com. Preturile au fost foarte mici si mi-am luat sase carti pe care mi le doream de multa vreme:


  • The Lair de Emily McKay
  • This is not a test de Courtney Summers
  • Please Ignore Vera Dietz de A S King
  • The Gathering Storm de Robin Bridges
  • The Walking Dead 1 si 2 (The Rise of the Guvernor si The Road to Woodbury) de Robert Kirman si Jay Bonansinga


 Una dintre cartile TWD nu apare in poza deoarece o citesc acum.
 Si mi-am comandat de pe elefant cartea "1001 de adevaruri care o sa te faca sa te caci pe tine de frica" de Cary McNeal deoarece a fost recomandata de niste youtuberi destul de cunoscuti in Romania, si anume Creative Monkeys.

Apoi sambata am fost la targul Kilipirim, de unde mi-am cumparat trei carti:



  • Jurnalele lui George Orwell
  • Camera de Emma Donoghue
  • Labirintul: Tratamentul letal de James Dashner
Am citit deja o parte dintre jurnalele lui George Orwell, insa am vrut neaparat sa am cartea si era la reducere. La fel si cu Camera, dar pe Camera mi-o doresc de cam 2-3 ani, Pur si simplu nu am ajuns sa o cumpar, dar mereu cand merg in Carturesti ma uit la ea. Cat despre Labirintul... nu pot decat sa bat pe cineva cand ma uit la ea. Au schimbat copertile si le-au facut paperback. Da, mersi frumos, acu' nu mai merg bine la biblioteca.

In aceeasi zi am mers si la targul de carte SF&F Final Frontier, unde m-am intalnit cu Oliviu Craznic, de la care am primit cartea Argos Unu, o colectie de povestiri SF&F printre care se afla si a lui. Abia astept sa le citesc. Revista de langa este TFB si am primit-o pe gratis, ca o mostra din banda desenata care va aparea in mai. Am citit-o si este foarte, foarte interesanta. Iar ilustratiile sunt frumoase.


Apoi fratele meu si-a luat noua carte a lui Oliviu Craznic, si anume Ceasul Fantasmelor. Abia astept sa o citesc si eu.


O privire catre toate cartile:

Noutati la Editura Univers!

Astazi am sa va prezint doua carti care au aparut de curand la Editura Univers. Daca doriti sa comandati cartea "Carari clandestine" de Emmanuel Kattan, dati click aici si daca doriti sa comandati cartea "Alint" de Romain Gary, click aici.

Carari clandestine de Emmanuel Kattan

Înainte de a pleca din Montréal, tânăra Sara nu‑și pune prea multe întrebări în privința originii și a identității sale. Dar mutarea ei în Ierusalim, unde studiază arheologia, schimbă totul. Născută dintr‑o mamă musulmană și un tată evreu, cum ar putea să reconcilieze cele două aspecte atât de opuse ale originii ei? Sara încearcă să se adapteze, se împrietenește cu Samira, o fată musulmană, cu Tamar, o tânără evreică; dar nu se simte în largul ei în nici un grup. La un moment dat, Sara dispare brusc, fără urmă, iar tatăl ei sosește în Ierusalim, alarmat de faptul că ancheta declanșată de dispariția fetei nu face nici un progres.
 Emmanuel Kattan a studiat filosofia la Universitatea din Montréal, orașul său natal, și la Oxford. Și‑a publicat primul roman, Nous seuls (Noi singuri), în 2008 la Éditions du Boréal. Au urmat Les Lignes de désir (Cărări clandestine), în 2012 și Le Portrait de la reine (Portretul reginei) în 2013.

Alin de Romain Gary 

Ce faci când eşti un om singur în marele Paris şi simţi nevoia să fii alintat cu drag? Domnul Cousin a găsit soluţia: adoptă un piton, botezându‑l chiar aşa, Alint. De aici o sumedenie de încurcături, într‑o fabulă modernă care amestecă umorul cu tristeţea fără margini a unei existenţe. Prima carte publicată de Gary sub pseudonimul Émile Ajar (şi apărută abia în 2007 în versiunea integrală) este o poveste care, precum afectuoasa reptilă, se răsuceşte şi face nenumărate noduri, constând în situaţii absurde, jocuri de cuvinte şi, mai ales, în modul cu totul original de a gândi şi a se exprima al eroului. Pe numele său adevărat Roman Kacew, Romain Gary s‑a născut în 1924 la Vilnius, în Lituania, unde şi‑a petrecut prima parte a copilăriei. A studiat Dreptul la Paris şi a învăţat să piloteze avioane în cadrul Forţei Aeriene Franceze. În cel de‑al Doilea Război Mondial a luptat alături de trupele franceze în Europa şi în Africa de Nord, devenind apoi un diplomat şi un scriitor de succes. Este cunoscut publicului român pentru cărţile Clar de femeie, Ai toată viaţa înainte şi Groapa bunei speranţe, primul său roman, publicat în 1945. Gary a reuşit să înşele vigilenţa criticilor şi a cititorilor, fiind singurul scriitor nominalizat la Premiul Goncourt de două ori. După ce în 1956 a primit premiul pentru romanul Les racines du ciel (Rădăcinile cerului), Academia Goncourt i‑a oferit din nou premiul, în 1975, pentru Ai toată viaţa înainte, publicat sub pseudonimul Émile Ajar. La decernarea premiilor, Gary a privit din sală cum vărul său, care s‑a prezentat drept Ajar, a primit premiul. Semnul identităţii dintre Gary şi Ajar a fost pus abia după ce scriitorul s‑a sinucis, în decembrie 1980.

joi, 2 aprilie 2015

February wrap up

Am reusit si eu intr-un final sa citesc mai mult de o carte un luna februarie. Sunt intr-un reading slump si nu stiu ce sa faaac :(

Pentru scoala am citit primul volum din Morometii de Marin Preda. A fost mai ok decat ma asteptam. Nu a fost o carte plictisitoare si mi-a placut destul de mult, mai ales deoarece am studiat-o la scoala si am inteles-o foarte bine. I-am dat 4/5.

Apoi am citit una dintre cele mai bune carti de pana acum, si anume "O tragedie americana" de Theodore Dreiser. A fost extraordinara si mi-a placut mult. Chiar daca a avut 900 de pagini. Lol. Am facut o mini recenzie, o gasiti aici. I-am dat 5/5.


Urmatoarea carte pe care am terminat-o mi-a placut aproape la fel de mult. Ma refer la "Nu ti-am promis niciodata o gradina de trandafiri" de Hannah Green. Protagonista este o adolescenta ce sufera de schizofrenie. V-am intrigat? Recenzia mea aici. I-am dat 4/5.


Imediat dupa m-am apucat de Octopussy de Cristina Boncea. Nu mi-a placut deloc, i-am dat 1,5/5. Recenzia mea aici, nu am sa mai spun nimic acum.


Intr-un final, am terminat de citit Persepolis de Marjane Satrapi, primul meu graphic novel. Mi-a placut mult de tot si m-a impresionat. Gasiti recenzia mea aici. I-am dat 5/5.


Sunt destul de multumita de numarul de carti pe care l-am citit. Mult mai bine ca luna trecuta. Adica ma rog, luna trecuta nu am citit nicio carte. Deci da. Voi ce ati mai citit?