duminică, 21 septembrie 2014

Wazzup

Heeei, cititori! Ce mai faceti?

Doamne, s-au intamplat atatea de cand nu am mai scris!
Bine, nu chiar asa multe, dar simt ca sunt intr-un apogeu al vietii mele, simt ca totul in jurul meu e abstract si interesant si simt ca sunt pierduta, dar intr-un sens bun. Pur si simplu simt ca eu cooperez cu universul si ca totul merge bine.

Da, e felul meu de a zice ca ma distrez.:))

S-a incheiat primea mea saptamana ca liceana, sunt la CN Spiru Haret Bucuresti - pentru cine nu stia si era curios -, oamenii de aici sunt extraordinari si profesorii amuzanti si - unii - seriosi. Am intrat intr-un cerc de informatica ce are ca scop pregatirea noastra pentru olimpiada, o sa intru curand - sper - in cercul de lectura al liceului si o sa fac tot ce mi-am dorit.

Am aflat ca exista pasionati de lectura in clasa mea, mi-am facut prietene si prieteni foarte de treaba. Nu am mai fost trista si am iesit din depresia (daca se poate chema asa, nu stiu exact ce era cu mine) pe care am avut-o anul trecut si anul acesta. Am inceput pur si simplu un nou capitol al vietii mele si DAA stiu, suna foarte cliseic, dar asa e.

Dar da, tot n-am intrat la Sava jeez voiam sa mult.:(

Am lipsit ceva timp si imi pare rau, dar pur si simplu nu am vrut sa mai stau la calculator. Acum, abia ca stau mai mult de doua zile pe saptamana. In schimb, sunt dependenta de telefon, ceea ce e cam acelasi lucru. Nu stiu ce sa faaac, vreau sa nu mai imi pese de telefon.

Am citit foarte putin, dar am sa va spun si ce.

Am imprumutat de la biblioteca "Cartea cimitirului" de Neil Gaiman (Oceanul de la capatul aleii nu m-a satisfacut, dar ii mai dau o sansa autorului) si am citit 88 de pagini din ea. E interesanta - nu mare lucru, mai ales ca e middlegrade - si imi place, dar e cam lenta. Voi vedea, dar chiar vreau sa o termin.


Tot imprumutata, de data aceasta de la o colega, este '"Jurnalul Annei Frank", jurnalul unei evreice. Stim cat de mult imi place subiectul asta, asa ca nu o sa mai vorbesc despre acest lucru. Imi place si m-a intrigat, dar tot lenta e. Poate sunt prea nerabdatoare sa se intample ceva?


Si, in premiera, "citesc" - de ce oamenii spun ca citesc?! - un audiobook, si anume "War of the Worlds" de H. G. Wells. Adica Razboiul Lumilor, doar ca ascult in engleza si imi placeee. Am ajuns la al 16-lea capitol si nu mai am foarte mult, dar de vreo doua zile nu am mai ascultat. Oricum, cred ca as fi preferat sa o citesc, pentru ca imi place mult de tot.


Iar am ajuns la trei carti odata. NU VOIAM ASTA.
Ar trebui sa vin curand cu un book haul, pentru ca am multe carti noi hihihihi. Nu stiu cand o sa am timp sa citesc, pentru ca urmeaza saptamana de teste-maraton. Yay for that.

Voi cum o mai duceti? Ce carti cititi?

miercuri, 10 septembrie 2014

Leapsa: back to school

Am primit leapsa de la Ghanda si de la Bianca Ioana. Multumeeeesc!


1. Romana: luati cartea preferata de anul acesta si deschideti-o la pagina 100, alineatul al treilea. Scrieti mai jos ceea ce se afla acolo, mentionand de unde ati luat fragmentul.

"-Vei vedea ca pot, se rasti doamna Weasley." -Ordinul Pheonix, Rowling


2. Geografie: ati citit anul acesta (sau in decursul a doi ani) vreo carte cu o coperta verde, sau care sa aiba pe ea ceva legat de natura? Daca da, puneti o fotografie cu ea.

Geografia e o materie cu care nu am avut nimic impotriva vreodata; nici nu-mi place, dar nici nu ma enerveaza. Am ales cronicile Spiderwick de Holly Black si Tony DiTerlizzi. Sunt destul de dragute. ^.^



















3. Istorie: va plac bibliografiile sau cartile care trateaza ceva din istorie? Care este ultima carte pe care ati citit-o, care sa urmareasca astfel de subiecte?

Daaa. Mereu ma uit la filme istorice si imi place sa citesc despre istorie, dar, daca stau sa ma gandesc, nu am facut-o de prea multe ori. Si cartea aleasa nu stiu daca este ultima citita, dar este una care mi-a ramas in minte si pe care am recomandat-o de o multime de ori. "Regina diavolului" de Jeanne Kalogridis. Nu e chiar o bibliografie, pentru ca are si fictiune, dar nici foarte departe nu e.


4. Sport: sa faci sport este un lucru benefic corpului, te improspateaza si-ti da o stare fresh dupa; in ciuda faptului ca esti obosit de mori, tot te vei simti mai bine. Ce carte fresh, usor de citit, ati lecturat, si care v-a placut?

Iubesc sportul. Am ales "Cand ma vei intalni" de Rebecca Stead pentru ca a fost asaaa draguta.


5. Matematica: chiar daca matematica nu este o materie agreata de multa lume, tot trebuie sa o faci, chiar daca dureaza mai mult timp sa intelegi. La ce carte ti-ar fi foarte greu sa renunti, pentru a invata?

Oh really ma intorc la matematica. Tot nu inteleg de ce am mers pe profilul mate-info, dar whatever. Banuiesc ca imi place sa fiu yolo.
Am ales o carte pe care am citit-o, parca, in mai, inainte de examene. Oricum, in perioada aia. "Suffer the children" de Craig Dilouie m-a tinut departe de invatat pentru o perioada tocmai cand aveam mai putina nevoie de asta.


6. Desen: sa desenezi, sa pictezi, a fost mereu o activitate care te relaxa in timpul generalei, dar chiar si in liceu pentru unii. Culorile iti dadeau imaginatie, asa ca ce coperta a unei carti o urasti din tot sufletul, si ai vrea sa o schimbi, daca ai avea ocazia?

Um nu prea ma relaxa desenul ok? N-am niciun pic de talent si tocmai de aceea simt ca-mi irosesc timpul desenand si pictand. De fapt, n-am mai pictat de vreo doi ani. Nu regret nimic, cititul ma relaxeaza mult mai mult. Dar, daca as avea talent, as redesena coperta cartii "Darul lui Jonas" de Lois Lowry. Zau acum, nu i-am inteles rostul. Dar nici coperta originala nu-mi place.

7. Biologie: tuturor ne plac animalele, si nu cred ca exista cineva care sa nu iubeasca un animal, oricat de dragut sau inspaimantator ar fi el. Postati mai jos o imagine a unei carti in care apar astfel de vietati.

Cat asteptam intrebarea astaaaaa. "Ferma animalelor" de George Orwell. Citit-o cititi-o cititi-o plssss.

8. Engleza: multi cititori au in biblioteca literatura internationala, asa ca presupun ca printre sumedeniile de carti se strecoara si un autor preferat. Ce scriitor american sau englez va place cel mai mult? Descrieti-i ideile in trei cuvinte, sau modul de a scrie.

George Orwell si, stiu ca sunt monotona, dar asa e. Desi a fost nascut in India, el a fost englez. Trei cuvinte? Politica, genialitate, ironie. Cred ca nu exista trei cuvinte mai potrivite.

9. Muzica: sa asculti muzica este ceva relaxant, care te face sa zambesti, iar cea impletita cu cititul este cu atat mai buna. Aveti vreo carte care sa va fi facut sa cantati (la figurat) de fericire, atunci cand ati terminat-o? Sau o melodie care sa o fi descoperit in vreo carte?

Muzica, da. Chiar n-as putea sa traiesc fara muzica. Ascult absolut mereu, chiar acum, cand scriu.
Desi trebuie o carte happy, daca ma face sa cant de fericire. Problema e ca nu-mi plac cartile happy.:)) Am verificat toata lista cartilor citite anul acesta (pentru ca numai de acolo am luat cartile) si am ales "Culoarea sentimentelor", si NU pentru ca e happy, ci pentru ca mi-a placut foarte, foarte mult.


10. Dorinta: sunt ferm convinsa ca exista o carte pe care va doriti foarte mult sa puneti mana. Care este aceea si de ce vreti atat de mult sa o cititi?

Volumul doi din seria... stai, are un nume? "Tronul de clestar" se numeste seria, iar eu vreau urgent rau al doilea volum aparut la Rao. But guess what. E 50 de lei. That's not gonna happen. Poate Gaudeamus. De fapt, pe cine pacalesc, la Gaudeamus cedez clar.:))