sâmbătă, 6 februarie 2016

January Wrap up

  • Stapanul Inelelor, vol #1: Fratia Inelului de J. R. R. Tolkien; 5/5
  • Stapanul Inelelor, vol. #2: Cele doua turnuri de J. R. R. Tolkien; 4/5

Mi-au placut foarte mult aceste doua volume. Ma bucur ca in sfarsit am inceput sa citesc aceasta serie arhicunoscuta.

  • Academia vampirilor, vol. #5: Limitele spiritului de Richelle Mead; 5/5

Ok, asta e un fel de guilty pleasure; e o carte de care nu ar afla nimeni ca o citesc pentru ca e genul ala de carte YA pe care o consider de duzina si de care am reusit sa ma tin departe in ultimul timp. Dar, dupa ce am citit primul volum din Stapanul Inelelor m-am hotarat sa ma reapuc de Academia Vampirilor pentru ca e o lectura foarte usoara, fun, care trece repede si chiar asa a fost. Am citit 350 de pagini intr-o zi pentru ca mi-a placut foarte mult. Singurul motiv pentru care nu am continuat cu urmatorul (si ultimul) volum din serie este acela ca vreau sa o pastrez pentru o perioada in care o sa ma aflu intr-un reading slump.
  • Alte vieti decat a mea de Emanuel Carrere; 1/5
 
Ma jur ca n-am mai citit o carte asa proasta de mult timp. Primele 70 de pagini au fost chiar ok, dar dupa a inceput sa fie extrem, extrem de plictisitoare si a inceput sa ma enerveze pentru ca autorul devenise prea dramatic si facea mare caz din moartea unei persoane de care nici nu ii pasase pana atunci si care nu era apropiata lui. Cartea a fost efectiv inutila si atunci cand am terminat-o am simtit o usurare imensa pentru ca nu va trebui sa mai citesc niciodata ceva scris de acest autor.


Pe aceste carti le-am citit doar in primele doua saptamani ale anului, deoarece dupa a inceput liceul si eu, dupa cum am observat, nu pot sa citesc in timpul liceului (poate pentru ca ma intorc acasa numai pe la 7 in fiecare seara).

Daca ati citit reading challenge-ul meu pentru anul 2016 ati vazut ca vreau sa citesc minim 10 carti care au peste 500 de pagini. Ei bine, luna aceasta am citit trei carti care indeplinesc aceasta conditie, deci sunt inainte. Yay.

6 comentarii:

  1. Și eu vreau să mă apuc de "Stăpânul inelelor", deoarece am văzut filmele de nu știu câte ori și mi-au plăcut extrardinar de mult. Dar nu știu când o voi face; vreau să mă apuc întâi de "Hobbitul", și până o să mi-o cumpăr, va mai dura.

    Nu am citit niciodată "Academia vampirilor" și, sincer, nici nu mă tentează să o fac. Am văzut filmul, dar mi s-a părut de prost gust. Nu-i pentru mine și nici nu cre că va fi vreodată.

    Cât despre cealaltă carte, nu știu ce să zic. Nu am auzit niciodată de autor, de carte nici atât, și din câte am citit de la tine, nici nu m-aș grăbi să o cumpăr.

    Lectură plăcută și în această lună! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Filmul Academia Vampirilor a facut o reclama proasta. Cartile nu-s genul din care inveti lectii de viata, dar chiar sunt foarte, foarte fun.

      Am citit Hobbitul si a fost draguta, dar Fratia inelului mi-a placut mai mult.

      Ștergere
  2. Am citit Hobbitul în luna Ianuarie, iar pentru mine a fost o carte de 5/5 stele. Îmi place stilul lui Tolkien, probabil o să mai citesc în viitor cărţi de-ale lui.
    Academia vampirilor nu mi-a plăcut, sau mai bine spus, mi-a plăcut când eram în clasa a 7-a şi nu ştiam ce genuri literare mai există pe lângă YA de duzină. Oricum, este mult mai bună ca multe alte cărţi cu vampiri, poate că una dintre cele mai bune de acest gen.
    Iar legat de ultima...nu sunt fană editura Trei, singura ediţie de care sunt interesată de acolo e cea legată de cărţi psihologice, gen Yung sau Freud.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha si mie mi-a placut AV tot prin a saptea, dar, surprinzator, mi-a placut si anul acesta.

      Ștergere
  3. Mie mi-a plăcut muuult AV prin a șasea-a șaptea și deși recunosc că are multe imperfecțiuni, sunt cumva atașată de serie și aș citi-o iar dacă ar fi cazul pentru că e foarte fun!
    Trebuie să mă apuc și eu de trilogia lui Tolkien, odată ce filmele sunt preferatele mele și am citit celelalte cărți ale lui!
    Lectură plăcută în continuare!

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta conteaza