sâmbătă, 21 februarie 2015

Top 3 noutati editoriale

Din moment ce incerc mereu sa-mi limitez achizitiile in materie de carti, obisnuiesc sa stabilesc prioritati. De aceea, am sa fac un top 3 noutati editoriale pe care abia astept sa mi le cumpar.

3. I'll give you the sun de Jandy Nelson


E foarte populara cartea aceasta si abia astept sa apara. Sunt curioasa de ce e toata lumea innebunita dupa cartea asta si daca iarasi o sa o dau in bara cu "hyped books". Ma indoiesc, totusi. "I'll give you the sun" va aparea la Editura Epica.

2. Straniile si minunatele amaraciuni ale Avei Laveneder de Leslye Walton


Deja am citit primul capitol din aceasta carte la Carturesti si m-a intrigat. Pare genul de carte cliseica "vai, sunt diferita", dar s-ar putea sa ma insel. Parca primele cateva pagini citite si coperta alcatuiesc o atmosfera stranie acestei carti. Si aceasta e destul de populara si chiar sunt curioasa daca imi va placea. "Straniile si minunatele amaraciuni ale Avei Lavender" de Leslye Walton va aparea la Editura Rao.

1. The Death Cure de James Dashner


Like really. Parca au trecut 10 ani de cand astept sa apara cartea aceasta. Mi-au placut primele doua, iar filmul The Maze Runner a fost exceptional, asa ca abia astept sa citesc si concluzia acestei trilogii care mie mi-a placut mult. "The Death Cure" va aparea la Editura Litera.

Voi pe ce noutati sunteti nerabdatori sa puneti mana?

sâmbătă, 7 februarie 2015

January movies wrap up

Dupa cum am anuntat, m-am gandit sa fac o noua rubrica in care sa vorbesc cate putin despre filmele pe care le vad in luna respectiva. Asadar, iata ce am vizionat in luna ianuarie:

American Sniper


Am inclus acest film in top 10 2014, chiar daca l-am vazut la inceputul lui ianuarie, deoarece pur si simplu mi-a placut foarte mult si n-am putut rezista.
American Sniper este un film despre cel mai mortal lunetist american. Este o poveste emotionanta si tragica, exceptionala din punctul meu de vedere. Extraordinar film, nu-l ratati!


Nota: 5/5

The Imitation Game


Nu am asteptat sa vad acest film la cinema si mi l-am luat imediat. Benedict Cumberbatch este actorul meu preferat ever, iar orice face el trebuie sa fie vizionat de mine. Mi-a placut foarte mult acest film, dar, zau, drama asta ma omoara. Mereu zic ca prefer povestile cu final trist, dar acum sunt data peste cap.


Nota: 4,5/5

In rest, am vazut doar cateva seriale si, in general, m-am uitat la videoclipuri pe youtube. Sper ca in februarie sa vizionez mai multe filme.^.^

vineri, 6 februarie 2015

2014, in filme + o noua rubrica

Nu sunt eu o mare critica de filme si nici nu sunt o fana infocata a cinematografelor. Imi place sa ma uit la filme, categoric, dar asta numai daca am timp si chef, si niciodata singura.
Totusi, anul acesta am vazut destul de multe filme care m-au marcat mai mult sau mai putin. Am vazut destul de multe cu fratele meu, cu prieteni, acasa, iar unele m-au impresionat. Stiu sa apreciez un film bun când il vad.
Asadar, top 10 filme din anul 2014:

10. Calatoria lui Chihiro (Spirited Away)


E o animatie foarte cute cu multe mesaje ascunse interesante, de pe urma careia am avut ceva de invatat.

9. Naufragiatul (Cast Away)


O aventura foarte frumoasa, presarata cu glume care lui Tom Hanks i-au iesit de minune, cu un iz trist, care m-a facut, in cele din urma, sa plang.

8. Captiv in labirint (The Maze Runner)


O adaptare foarte buna a cartii, care mi-a placut din toate punctele de vedere. Recenzia cartii aici (click).

7. Noaptea judecatii (The Purge)


A fost un film terifiant care m-a tinut incordata si mi-a potolit setea de horror. Nimic cine stie ce din punct de vedere estetic, dar conceptul a facut tot filmul.

6. Fata disparuta (Gone Girl)


Cred ca n-am mai regretat in viata mea atat de mult ca am vazut filmul inainte sa citesc cartea. A fost un thriller fenomenal, care m-a surprins prin ingeniozitate.

5. Terminalul (The Terminal)


O comedie simpla, care m-a facut sa rad de-a binelea si m-a facut sa ma indragostesc de actorul Tom Hanks. E al doilea film cu Tom Hanks care apare in top, dar acesta mi-a placut mai mult.

4. Sub aceeasi stea (The Fault in Our Stars)


Nu la fel de bun precum cartea, dar tot destul de bun. Am plans numai doua ore si jumatate de maneca, da' a fost okay. Drama aia mi s-a cam urcat la cap.

3. Oculus


Este un film horror care, la inceput, a parut cliseic si mediocru, dar, care, dupa ce a trecut de prima parte, a devenit o aventura terorizanta care mi-a placut extraordinar de mult si care m-a facut sa-mi amintesc de ce iubesc horror-ul atat de mult.



2. Lista lui Schindler (Schindler's List)


M-a marcat extraordinar de mult acest film. Recomand din toata inima - iar scena de la final? OMG.

1. Lunetistul American (American Sniper)


Nu pot sa comentez. Cred ca o sa port filmul acesta cu mine peste tot. Este pur si simplu tragedia absolut, la care nu am varsat nicio lacrima, dar care m-a devastat pe interior si m-a facut sa reconsider tot ce exista pe aceasta lume. L-am vazut in 2015, dar cui ii pasa. Mi-a placut prea mult ca sa il mentionez abia peste un an.:)) Inca sunt extrem de trista de fiecare data când ma gândesc la acest film si as vrea sa-l revad, da mi-e frica. Poate intru intr-o depresie, naibii.

De asemenea, as vrea sa fac o noua rubrica, lunara, sau poate chiar saptamanala - daca isi are rostul -, in care sa fac un wrap up al filmelor pe care le-am vizionat in perioada respectiva. Exact cum fac cu cartile, ar fi interesant sa fac si cu filmele. Ce credeti?

Care sunt filmele voastre favorite? V-ati regasit in lista mea?
DA, STIU CA E FEBRUARIE NU MA BANTUITI CU GANDURILE VOASTRE.

joi, 5 februarie 2015

2014, in muzica

Am vorbit tot anul despre carti dar, in timp ce citeam, sau in timp ce scriam pe blog, ascultam muzica. Muzica este un lucru extrem de important - vital, mai corect spus -, si ascult in fiecare zi fara exceptie. Cu totii ne-am format niste gusturi in materie de muzica si nu suntem dispusi sa ni le schimbam cu una cu doua, dar, cine stie, poate gasiti o melodie pe care doriti sa o incercati, sau care va place deja si puteti sa impartasiti acest lucru cu mine.

Top 10 cele mai ascultate melodii

10. Borgore - Nympho



9. Daughter - Youth



8. Kings of Leon - Closer



7. Tyler, the Creator - Yonkers



6. Reptile Youth - Rivers That Run For A Sea That Is Gone



5. Die Antwoord - Lieewe Matjiees



4. Arctic Monkeys - Do I Wanna Know?



3. Infinity Ink - Infinity



2. Major Lazer - Get Free



1. Lorde - Team



Acestea sunt top 10 melodii. DAR. Un foarte, foarte mare dar.
Lorde este categoric artista mea preferata. Din lumea asta. Este pur si simplu ce ascult eu zilnic. Asa ca nu va luati dupa melodia Team. Am ascultat efectiv FIECARE melodie a lui Lorde de cel putin 100 de ori. Sunt dependenta. Iar Yellow Flicker Beat si Biting Down sunt acolo, foarte, foarte aproape de Team. Daca o sa spuneti ca nu va place Lorde, I will punch you in the face.

Bine, glumesc.:))
Care e topul vostru in materie de muzica?
Da, stiu ca e februarie. Who cares.

miercuri, 4 februarie 2015

February TBR

Salut cititori!
Nici nu stiti cat de rau imi pare pentru absenta mea constanta.
Dar in nici un caz nu v-am abandonat. Nu am uitat cat de mult imi place sa scriu pe blog si cat de mult imi place sa vorbesc cu voi.

Trecând la carti, in ianuarie nu pot spune ca nu am citit nimic - pentru ca am citit ceva - dar nu am terminat nicio carte. Va explic acum. Deci, ce se afla in February TBR-ul meu.

The Winter Palace de Eva Stachniak


Am inceput cartea asta la începutul lunii decembrie (din cate imi amintesc, oricum, in decembrie o citeam), am citit 200 de pagini, dar a trebuit sa ma opresc la jumatatea lunii pentru ca am plecat din tara si nu am putut sa o iau cu mine, iar, când m-am intors, nu m-am mai apucat de ea. Desi mi-a placut ceea ce am citit.

The Walking Dead de Robert Kirkman si Jay Bonansinga


Am citit-o si cumparat-o când am fost plecata. Aceeasi poveste: nu m-am mai apucat de ea. Am citit 100 si a fost foarte okay.

Nu ti-am promis niciodata o gradina de trandafiri de Hannah Green


Am primit-o imprumut de la fratele meu, pentru ca m-a intrigat foarte, foarte mult subiectul. Pe scurt, protagonista cartii sufera de schizofrenie, iar intreaga lume este prezentata din perspectiva ei. Am citit 200 de pagini si a trebuit sa ma opresc din nou. Wait for it.

Persepolis de Marjane Satrapi


Un graphic novel pe care nu l-am mai citit pentru ca pur si simplu nu m-a impresionat, dar am citit prea putin din Perspepolis ca sa ma opresc. Sunt determinata sa incerc macar sa o termin. Cred ca am citit 50 de pagini.

O tragedie americana de Theodore Dreiser


Bingo! Ultima carte inceputa de mine!
Motivul pentru care citesc aceasta carte este ca tatal meu s-a trezit brusc ca n-am citit cartea asta, ca e foarte buna, ca e clasica, etc. Si n-a vrut sa asculte ca am multe carti incepute, ca trebuie sa citesc niste carti pentru scoala, whatever. Asa ca m-am pomenit citind primul volum. Sunt la pagina 270, iar pe aceasta sigur o termin in februarie, am deadline, 8 februarie.

Exuvii de Simona Popescu



Nu, nu am inceput si cartea asta.:)) Am primit-o ca lectura suplimentara/obligatorie - nici nu stiu - la scoala si mi-am zic ca e si timpul, daca tot vreau sa o citesc de ceva vreme si o si am. Yay.

ZeroZeroZero de Roberto Saviano


Am primit cartea aceasta pentru recenzie de mai bine de doua luni. Ce ma faaaac?

Stiu ca probabil nu o sa am timp pentru toate cartile de pe aceasta lista, dar, cu O tragedie americana am iesit din reading slump si am din nou pofta de citit!

marți, 3 februarie 2015

Recenzie: Those That Wake de Jesse Karp

Recenzie

New York City’s spirit has been crushed. People walk the streets with their heads down, withdrawing from one another and into the cold comfort of technology. Teenagers Mal and Laura have grown up in this reality. They’ve never met. Seemingly, they never will.

But on the same day Mal learns his brother has disappeared, Laura discovers her parents have forgotten her. Both begin a search for their families that leads them to the same truth: someone or something has wiped the teens from the memories of every person they have ever known. Thrown together, Mal and Laura must find common ground as they attempt to reclaim their pasts.


Nota mea: 3,5/5
 
 
Parerea mea

"Those That Wake" este o carte diferita fata de tot ce am mai citit pana acum, Este o distopie plasata in America, intr-un viitor apropiat, avandu-i ca protagonisti pe tinerii Laura si Mal. Intr-o zi, fratele lui Mal il suna si ii spune ca are nevoie de el, dar apoi dispare, iar parintii Laurei uita ca au avut vreodata un copil. Cei doi incearca sa afle ce s-a intamplat si descopera ceva spectaculos ce sta in spatele acelor evenimente.

Mi-a placut foarte mult. Desi prima parte a constat in prezentarea tuturor personajelor, nu m-am plictisit nicio clipa.

Un lucru pe care l-am sesizat de la începutul romanului a fost atractia imediata intre Laura si Mal, asa-zisul insta-love. Relatia lor a decurs foarte repede - prea repede - iar, la sfarsitul povestii, ei erau deja destul de apropiati, lucru ce a parut nefiresc. Poate ca depinde foarte mult si de cititor; eu, una, nu prea apreciez dragostea in carti, mai ales cand nu este necesara. Totusi, nu s-a insistat foarte mult pe povestea de dragoste dintre Laura si Mal si, deci, nu m-a deranjat foarte mult.

Totusi, desi acesta a fost un minus care m-a sacait, am putut sa trec peste el. Povestea m-a captivat, iar premisa a fost foarte atractiva. Mi-a placut foarte mult faptul ca Those That Wake a fost scrisa pe capitole care privau doar un anumit personaj ce ne era introdus astfel si, mai ales, Karp a reusit sa nu ma plictiseasca prin intermediul acestei ”introduceri”. Astfel, am avut timp sa ne acomodam cu fiecare personaj, ceea ce mi s-a parut exceptional. Povestile tuturor au fost foarte interesante.

Plot twist-ul de pe la jumatatea cartii chiar m-a surprins. Au fost cateva momente de panica totala atunci când au ajuns in o asa-numita lume paralela. Un lucru pe care l-am sesizat in timp ce citeam este atmosfera "creepy" creata. Mi-a placut foarte mult ca am trecut de la o stare la alta prin intermediul cartii si chiar m-a tinut captivata. Iar modul tragic in care au decurs lucrurile a fost un mare thumbs up; stiti ca apreciez tragedia.

Per total, mi s-a parut o carte ok. Nu m-a dat pe spate, dar categoric mi-a facut placere sa o citesc si, desi a avut cateva minusuri, mi-a placut. O sa citesc si continuarea, daca o sa am ocazia.