vineri, 6 februarie 2015

2014, in filme + o noua rubrica

Nu sunt eu o mare critica de filme si nici nu sunt o fana infocata a cinematografelor. Imi place sa ma uit la filme, categoric, dar asta numai daca am timp si chef, si niciodata singura.
Totusi, anul acesta am vazut destul de multe filme care m-au marcat mai mult sau mai putin. Am vazut destul de multe cu fratele meu, cu prieteni, acasa, iar unele m-au impresionat. Stiu sa apreciez un film bun când il vad.
Asadar, top 10 filme din anul 2014:

10. Calatoria lui Chihiro (Spirited Away)


E o animatie foarte cute cu multe mesaje ascunse interesante, de pe urma careia am avut ceva de invatat.

9. Naufragiatul (Cast Away)


O aventura foarte frumoasa, presarata cu glume care lui Tom Hanks i-au iesit de minune, cu un iz trist, care m-a facut, in cele din urma, sa plang.

8. Captiv in labirint (The Maze Runner)


O adaptare foarte buna a cartii, care mi-a placut din toate punctele de vedere. Recenzia cartii aici (click).

7. Noaptea judecatii (The Purge)


A fost un film terifiant care m-a tinut incordata si mi-a potolit setea de horror. Nimic cine stie ce din punct de vedere estetic, dar conceptul a facut tot filmul.

6. Fata disparuta (Gone Girl)


Cred ca n-am mai regretat in viata mea atat de mult ca am vazut filmul inainte sa citesc cartea. A fost un thriller fenomenal, care m-a surprins prin ingeniozitate.

5. Terminalul (The Terminal)


O comedie simpla, care m-a facut sa rad de-a binelea si m-a facut sa ma indragostesc de actorul Tom Hanks. E al doilea film cu Tom Hanks care apare in top, dar acesta mi-a placut mai mult.

4. Sub aceeasi stea (The Fault in Our Stars)


Nu la fel de bun precum cartea, dar tot destul de bun. Am plans numai doua ore si jumatate de maneca, da' a fost okay. Drama aia mi s-a cam urcat la cap.

3. Oculus


Este un film horror care, la inceput, a parut cliseic si mediocru, dar, care, dupa ce a trecut de prima parte, a devenit o aventura terorizanta care mi-a placut extraordinar de mult si care m-a facut sa-mi amintesc de ce iubesc horror-ul atat de mult.



2. Lista lui Schindler (Schindler's List)


M-a marcat extraordinar de mult acest film. Recomand din toata inima - iar scena de la final? OMG.

1. Lunetistul American (American Sniper)


Nu pot sa comentez. Cred ca o sa port filmul acesta cu mine peste tot. Este pur si simplu tragedia absolut, la care nu am varsat nicio lacrima, dar care m-a devastat pe interior si m-a facut sa reconsider tot ce exista pe aceasta lume. L-am vazut in 2015, dar cui ii pasa. Mi-a placut prea mult ca sa il mentionez abia peste un an.:)) Inca sunt extrem de trista de fiecare data când ma gândesc la acest film si as vrea sa-l revad, da mi-e frica. Poate intru intr-o depresie, naibii.

De asemenea, as vrea sa fac o noua rubrica, lunara, sau poate chiar saptamanala - daca isi are rostul -, in care sa fac un wrap up al filmelor pe care le-am vizionat in perioada respectiva. Exact cum fac cu cartile, ar fi interesant sa fac si cu filmele. Ce credeti?

Care sunt filmele voastre favorite? V-ati regasit in lista mea?
DA, STIU CA E FEBRUARIE NU MA BANTUITI CU GANDURILE VOASTRE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza