vineri, 14 noiembrie 2014

Despre Gaudeamus si editurile care ma intereseaza

Cu totii, cand intram in acea sala imensa a targului, fie ca e Romexpo, fie ca nu, stim deja unde vrem sa mergem. Cand plecam de acasa, ne facem un plan si incercam sa-l respectam si, de obicei, ne limitam doar la anumite edituri.


Sau cel putin eu.

Trebuie sa recunosc ca prioritatile mele s-au schimbat. Aici au intervenit mai multi factori: gusturile mele, aparitiile fiecarei edituri, banii etc. Deci da, mi-am schimbat gusturile destul de mult si acum nu prea mai pot sa inghit orice carte. Iar unele edituri au cam cazut.

De exemplu, Leda.
Cred ca deja stiti cu totii ce sentimente am fata de Leda. Pe langa ca ni s-au promis zeci de carti foarte interesante, nu am primit NIMIC. Ceea ce ma face sa nu-mi mai doresc sa sprijin acea editura. Iar acum? Am asteptat un an pentru trei carti?! Poate doar Divergent #3 ma intereseaza, deoarece Instrumente Mortale imi provoaca pur si simplu scarba. Ew. Iar a treia carte e scrisa tot de Clare, asa ca no, thanks.

Okay okay gata am facut destul scandal anul trecut pe subiectul asta.

Un alt exemplu ar fi Litera, dar cu Litera sunt ok. Nu au prea scos carti care ma intereseaza, dar nu sunt datori la mine decat cu Captiv in labirint #3. Dar, totusi, cand apareeee?

Trecand la partea buna a lucrurilor - nici nu stiu de ce am inceput cu ce e mai rau, whatever -, sunt cateva edituri pe care abia astept sa le incant cu banii mei. Sper doar sa ma incante si ele pe mine.

Editura Univers a pregatit niste romane interesante si sunt chiar multe, asa ca abia astept sa le citesc. O sa fac curand o postare cu surprizele editurii si sper ca o sa fiti si voi la fel de incantati ca si mine. Plus ca, daca nu ati mai citit nicio carte de la ei pana acum, FACETI-O!!! Zau acum, incercati ceva nou. Nu prea cred eu ca o sa regretati. Ah, da, cititi asta. Apoi o sa va convingeti, cred eu.



Rao. Unde esti tu, Rao?
Editura Rao n-a mai scos titluri interesante, dar au deja ataaat de multe pe care vreau sa le citesc, incat sunt in regula pentru urmatorii zece ani. Rao e o editura extraordinara. Singura mea pretentie e sa continue cu seria Tronul de clestar.

Herg Benet daaaaaaaaaaaaaaaaa. Da, va rog! Apar Papusile. Ce altceva sa vrei? Apar Papusile de Nemerovschi si jeez, abia astept sa imi cumpar cartea aia. Plus altele de la Herg Benet. Dar in special Papusile. Oamenii aceia si-au facut imagine cu Nemerovschi si bine au facut.

Um da, cam atat am avut de precizat. Adica mai sunt si alte edituri importante (ex. Trei), dar sunt cam la mijloc cu ele. Desigur, o sa vizitez intregul loc si o sa caut si o sa rascaut carti, dar am vrut doar sa precizez extremele: cele la care nici nu voi merge si cele care reprezinta prioritatile. Bafta cu banii, totusi. Sper sa fie reduceri mari, caci, altfel, ii iau la bataie.

Voi ce asteptari aveti de la Gaudeamus?
Nu pot decat sa ma gandesc ce prost se simt cei care nu stau in Bucuresti...

8 comentarii:

  1. Sabry! Sabry :* Ce dor mi-a fost de tine! Uite, revin acasă și ești prima la care poposesc, fiindcă mi-ai apărut în news :* Am avut ocazia să fac parte din staff-ul Gaudeamus, dar a trebuit să renunț la idee, din lipsă de timp. Însă voi merge la târg, fiindcă nu ratez o astfel de ocazie :) Am așteptări mari, sper să nu mă dezamăgească, așa cum a făcut-o killipirim :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. awwww mersi mult :* bai si mie mi-a fost dor de tine. poate vrei sa ne vedem pe acolo :D
      si omg cand o sa fac si eu 16 ani, adica la anul, o sa merg si eu in staff, nu imi pasa, fac curat acolo, orice:))))

      Ștergere
  2. eu mor de ciuda pentru ca e prima data cand ratez gaudeamusul, tocmai acum cand aveam si stand cu serviciul. bummer :( eu voiam mai mult pentru evenimente sa merg.

    RăspundețiȘtergere
  3. de ce nu mai faci vreun video cu book haul sau ceva?

    RăspundețiȘtergere
  4. Mă interesează aceleași edituri! De Leda m-am îndepărtat în același mod, sunt dezamăgită de tot ceea ce au lansat în ultima vreme. Totuși, cred că voi încerca Experiment.
    E foarte posibil să apar și eu pe acolo, deși trebuie să vin tocmai de la Brăila...

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta conteaza