sâmbătă, 8 noiembrie 2014

Carti citite in septembrie si octombrie

Cred ca nu am mai facut de mult timp un ”wrap up”, adica din iulie sau ceva de genul. Am fost intr-un reading slump cam toata luna septembrie si am citit doar doua carti. Doua. Anul trecut, pe vremea asta, citeam vreo zece. Anywaaay.

Prima carte terminata in septembrie este si una dintre cele mai bune carti pe care le-am citit pana acum. A fost extraordinara si mi-a placut atat de mult tocmai pentru ca a fost scrisa in stilul Orwell. Vorbesc despre ”Minunata lume noua” de Aldous Huxley (in engleza, ”Brave New World). Chiar Huxley a spus ca i se pare ca propria carte este mult mai probabila decat ”1984”. Daca nu stiati, ambele carti sunt doua distopii scrise in secolul al douazecilea, urmarind evolutia omenirii pe plan economic, politic (Orwell!!), social etc.


A doua carte pe care am citit-o in septembrie este ”Femeia in negru” de Susan Hill. Mi-a placut foarte mult. A fost exact genul de carte cu fantome la care ma asteptam, cu o atmofera sumbra si foarte misterioasa, cu secrete inspaimantatoare. Big thumbs up.


Apoi, in luna octombrie, am citit patru carti. Ok, mi-am mai revenit.

Prima este ”Jurnalul Annei Frank” de... Anna Frank. Cred ca ati auzit de aceasta carte, sau macar de fata. Anna Frank a fost o evreica ce, in timpul razboiului, a trebuit sa stea ascunsa in Anexa, in Olanda, ascunzandu-se, impreuna cu familia ei, de nazisti. Mi-a placut, desi nu as recomanda-o. Nu si-a avut rostul; o fetita de treisprezece ani careia ii vine ciclul, se indragosteste de un baiat, se cearta cu maica-sa. Singura diferenta e ca e inchisa intr-o casa si nu poate iesi. Parerea mea e ca e o carte care nu te invata nimic si am simtit ca am citit-o doar de dragul de a spune ca am citit-o.


A doua este ”Atitudine nepasatoare fata de stomac si alte povestiri” de Ilf si Petrov, recenzia aici. Nu o sa spun mare lucru, pentru ca puteti citi parerea mea in recenzie. Cel mai important e ca aceasta e o carte pe care am primit-o de la una din profesoarele de limba romana de la mine din liceu pentru a-i face o recenzie. Daca recenzia a iesit buna, o sa apara in revista liceului (OMG). Daca nu, asta-i viata. O sa plang. Nu, n-o sa plang. Oricum, recenzia pe care am postat-o pe blog e cam aceeasi pe care i-am trimis-o profesoarei, dar cu cateva modificari. Eu zic ca iesit ok. Daca apar in revista va spun yay.


O sa spun pe scurt si despre celelalte doua carti ramase, pentru ca deja am vorbit cam mult.

A treia carte este ”Diamantul de la miezul noptii” de Sarah J. Maas, a doua carte din seria ”Tronul de clestar”. Exact cartea de care aveam nevoie pentru a iesi din acel reading slump. Nu a fost o carte fenomenala, din care sa invat ceva, dar a fost foarte alerta, cu multa actiune si personaje interesante. Draguta, categoric o sa continui cu aceasta serie.


Ultima carte este ”Romanul adolescentului miop” si am citit-o pentru scoala. Citisem deja mai bine de jumatate din ea datorita proiectului infiintat de Sayuki, dar cam atat, asa ca a trebuit sa o recitesc inainte sa dau testul. Mi-a placut foarte mult, adolescentul Mircea Eliade ma fascineaza peste masura. Extraordinara carte. Daca nu ati citit-o, ce mai asteptati?!


Cam atat. Voi ce ati mai citit?

2 comentarii:

  1. Mă bucur că ți-a plăcut Romanul adolescentului miop; este extraordinară!

    RăspundețiȘtergere
  2. ”Minunata lume nouă” și ”Femeia în negru” sunt, într-adevăr, cărți reușite. Nu am citit cartea lui Orwell, dar îmi doresc tare mult.
    Nu mai știu când am citit prima dată ”Romanul adolescentului miop”, dar știu sigur că, la fel ca tine, am fost fascinată de personajul-narator. Eliade a fost un om extraordinar.

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta conteaza