marți, 7 octombrie 2014

Cercul de lectura al liceului meu

In primul rand, imi pare rau ca nu am mai postat deloc. Am fost foarte neglijenta cu blogul, dar nici nu am mai avut timp sa citesc deloc, programul meu a fost dat peste cap rau si sunt foarte obosita permanent. Poate o sa ma obisnuiesc si o sa-mi revin. Whatever.

In al doilea rand, astazi am sa vorbesc despre cercul de lectura al liceului meu (cnshb) in care am intrat recent. Este cea mai frumoasa chestiuta extra-scolara pe care am facut-o in viata mea.

Ne strangem vreo 25-30 de copii de toate varstele (adica de la liceu in general, dar au fost si doua fete de a sasea), impreuna cu o profesoara foarte misto (omg de ce nu o am eu), si discutam despre carti. Facem un cerc mare din banci, aducem mancare si suc (nu eu, ceilalti - stiti ce buna e mancarea gratis, nu?!) si pur si simplu stam si vorbim despre orice subiect este adus in discutie.

Am sa va zic cartile/nuvelele despre care am discutat; din pacate, nu prea pot sa-mi exprim parerea in legatura cu ele, caci eu nu le-am citit - si, va spun eu, it's just a matter of time -, dar am aflat in mare cu ce se mananca. Dupa ce o sa reusesc sa le citesc si eu cu ochii mei, probabil ca o sa fac cate o recenzie.

Prima carte care ne-a fost prezentata este "Broaste" de Mo Yan. Ne-a fost facut un mic rezumat, cu cateva spoilere mici pe acolo (dar profesoara ne-a asigurat ca sunt mult prea multe lucruri de aflat ca sa ne afecteze aceste spoilere si, sincera sa fiu, deja le-am uitat) si mi s-a parut fascinanta ideea. Micile pasaje citite de ceilalti mi-au lasat o impresie foarte buna.


Apoi, am citit doua nuvele scrise de Giovanni Papini, "Omul care si-a pierdut sinele" si "Cersetorul de suflete" si ambele mi s-au parut fascinante. Le-am ascultat cu atata pofta si mi-au ramas intiparite foarte bine in minte. Abia astept sa pun mana pe carte si sa le citesc si pe restul!


Alte doua nuvele citite sunt "Scosul sufletului" si "Tortura textului" din volumul "Atitudine nepasatoare fara de stomac si alte povestiri" de Ilf si Petrov. M-am amuzat pe cinste ascultand aceste nuvele ironice. Mi-au placut mult!

Inainte sa inchei, vreau sa evidentiez pe care l-am observat chiar acum. Ne-a fost prezentat un scriitor chinez, apoi unul italian si, apoi, doi scriitori rusi. Diversitatea este elementul dupa care tanjeste, cred eu, oricine, iar doamna profesoara ce a infiintat acest cerc de lectura a stiut cum sa ne-o ofere. O apreciez enorm.

Imi pare rau pentru lipsa si o sa ma revansez!
Byeeeee.

2 comentarii:

  1. Hei Sabry! Nu ne-am mai citit demult! E super că ai intrat în acest cerc de lectură, și mai ales, mi se par foarte interesante cărțile/nuvelele despre care ați discutat. Pot să vin și eu? :)) Glumesc. Cred. Poate. Nu știu. :)) Ok, succes în continuare! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce super că ai club de lectură! Lectură plăcută în continuare! :-D

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta conteaza