marți, 19 august 2014

Summer giveaway!

Booklovers, am venit cu inca un concurs sponsorizat de Editura Univers.
De data aceasta, premiul este cartea "Simfonie in alb" de Adriana Lisboa.

Simfonie in alb


Aceasta carte face parte din colectia Romanul secolului XXI a editurii Univers.

Pentru prima data intr-o traducere romaneasca, Editura Univers aduce cititorilor sai un nou nume de succes al literaturii braziliene contemporane. Simfonie in alb, volumul apreciat de critici si de cititori la nivel international este tradus in romaneste de Laura Badescu si publicat la Unviers in colectia Romanul secolului XXI.

Cand o fosta cantareata de jazz scrie o Simfonie in alb, rezultatul nu poate fi decat o improvizatie literara foarte bine dirijata. In simfonia scrisa de Adriana Lisboa se amesteca dramele celor doua surori protagoniste, clipe de fericire si voluptate, secrete neimpartasite, adevaruri refuzate, parinti, soti, amanti si copii, modulate toate de un suspans bine dozat si de lirismul specific literaturii sud-americane.

Pentru a participa, completati raffle-ul de mai jos. Primele trei cerinte sunt obligatorii pentru participare.

a Rafflecopter giveaway

Concursul se incheie pe data de 1 septembrie, la ora douasprezece. Bafta tuturor!

Recenzii:

  • Culoarea sentimentelor de Kathryn Stockett, click aici
  • Brici de Gonul Kivilcim, click aici
  • De partea Chinei de Ian Buruma, click aici

luni, 18 august 2014

Leapsa: Summer in a bag of books

Am primit leapsa aceasta de la Meduza si de la Ghanda si mi s-a parut chiar dragu, asa ca m-am hotarat sa o fac (desi eu sunt foarte lenesa in privinta lepselor).


1. Drumul catre mare: o carte pe care ai asteptat de mult sa o citesti.
Miss Peregrine de Ransom Riggs. Mi-am cumparat-o in engleza, dar IMEDIAT DUPA a aparut si la noi si a fost ca si cum Editura ART m-ar fi certat ca mi-am luat-o si nu i-am asteptat.

2. Rasarit de soare: cartea la a carei lectura abia asteptai sa te intorci dupa ce te trezeai dimineata.
A trebuit neaparat sa aleg "Culoarea sentimentelor" de Kathryn Stockett. A fost extraordinara!



3. Apus de soare: o carte pe care ai stat sa o citesti noaptea.
Imi amintesc cum acum doi ani citeam pe sub patura, cu lanterna - ca sa nu vada ai mei - Harry Potter si Ordinul Pheonix, adica volumul cinci. E cartea mea preferata din toata seria si am stat pana pe la 3 dimineata, o ora exagerata pentru mine atunci.


4. Perla din scoica: o carte de la care nu aveai mari asteptari, dar pe care ai considerat-o exceptionala dupa ce ai terminat-o.
Capodopera Rosu ucigas de Jeroen Brouwers. Am fost ceva de genul "hai sa aleg o carte la nimereala din biblioteca fratelui meu, de ce nu?" si dupa ce am terminat-o am ramas stana de piatra.

5. Arsura de soare: o carte care te-a enervat rau, cu care ai avut o experienta neplacuta.
Frenezia. Freneziaaaaaaaaaaaaaaa.


6. Valurile marii: o carte care a fost multa vreme pe val si care ti-a placut si tie.
FIE, DIVERGENT.


7. Canicula: o carte care ti-a dat batai de cap, pe care ai citit-o greu.
De partea Chinei de Ian Buruma. Am citit-o destul de greu, pentru ca nu prea se petrecea ceva in ea, dar categoric a meritat lectura.


8. Briza marii: o carte simpla, pe care o consideri lectura ideala pentru vacanta.
Scoala fricosilor, de Gitty Daneshvari. Nu e o coincidenta ca am ales tocmai aceasta carte. Am citit-o exact acum trei ani, pe timpul verii, si este cartea care m-a introdus in lumea lecturii si a blogosferei, o lume pe care n-am mai parasit-o. Oh uau, ce sentimentala sunt.


9. Bronz: o carte care a lasat o amprenta asupra ta.
Ferma animalelor de George Orwell. No comment.

9. Vacanta de vara: o carte care ti-a placut mult, dar apoi ai regretat ca ai terminat-o asa repede.
Sub aceeasi stea de John Green. Stiu, o alegere cliseica, dar inca ma topesc cand ma gandesc la aceasta carte.


Trebuie sa precizez ca este genial conceputa leapsa asta! Felicitari lui Krisz de la Walking on letters.

duminică, 17 august 2014

Mini recenzii #7

Nu prea am fost inspirata in ultima vreme, n-am putut sa scriu recenzii mai deloc, si cred ca acestea au iesit cam nasol, dar am incercat sa-mi exprim opinia cat mai sincer si sa scriu exact ce imi trece prin cap. Enjoy.

Recenziile nu contin spoilere.

Darul lui Jonas de Lois Lowry


Nota mea: 5/5

Parerea mea

La prima vedere, "Darul lui Jonas" este o carte middlegrade. Protagonistul cartii traieste intr-o lume distopica, in care exista ordine si pace. Oamenii respecta reguli si le e frica sa le incalce. Insa atunci cand implineste doisprezece ani, Jonas afla lucruri noi despre oraselul in care traieste, lucruri socante pe care nu le poate impartasi cu nimeni.

Cartea este relativ predictibila si nu prea m-a socat, intrucat am ghicit de fiecare data ce avea sa se intample, dar asta nu a facut-o mai putin buna. Mi-a placut fiecare cuvant scris de acest autor, caci parca a folosit magie, nu cuvinte. Este genul de carte care mi-a placut foarte mult si pe care as reciti-o.

Adica, da, este interesanta, pentru ca este o carte distopica, dar, odata ce ai ajuns sa savurezi aceasta carte, vezi dincolo de o simpla poveste si realizezi ca Darul este o carte menita sa te invete sa intelegi ca nu ar trebui sa fii controlat de alti oameni si ca deseori sfarsesti prin a realiza cat de supus esti si cat de putine lucruri stii cu adevarat. "Darul lui Jonas" este o carte pe care trebuie sa o citesti. Chiar trebuie. Mie mi-a luat doar cateva ore sa o citesc, caci e relativ scurta, dar nu cred o sa o uit prea curand.


Hotul de carti de Markus Zusak


Nota mea: 3,5/5

Parerea mea

Eram foarte entuziasmata sa citesc aceasta carte si eram convinsa ca o sa-mi placa, dar, din pacate, m-a dezamagit.

Stiu ca sunteti foarte putini care veti fi de acord cu mine, pentru ca este intr-adevar o carte geniala, interesanta si unica, dar mie nu mi-a picat la suflet.

Povestea este una emotionanta de la inceput pana la sfarsit, pentru ca este abordat un subiect extrem de sensibil, iar perioada este una sobra. Personajele ascund toate o amaraciune in suflet care nu este evidenta, dar care iese la suprafata de-a lungul timpului. Firul povestii te tine in suspans permanent, iar sfarsitul este mai mult decat extraordinar.

Insa la mine exista un dar. Modul in care a fost narata aceasta poveste nu mi-a placut. Da, sunt constienta ca naratiunea este realizata la persoana intai de catre moartea insasi, dar, dupa parerea mea, asta nu a facut cartea mai buna. Am simtit ca ma aflu departe de lumea descrisa, aproape ca am fost indiferenta fata de personaje. Nu stiu de ce, caci astfel de povesti lacrimogene te fac sa plangi, dar modul in care autorul a scris aceasta carte nu m-a multumit. Poate ca aici a intervenit si faptul ca protagonista a fost o fata de doisprezece ani si ca nu prea realiza mereu ce se intampla in jurul ei. Poate ca asa trebuia sa se intample cu cartea, sa fie scrisa mai obiectiv, avand in vedere ca naratorul e moartea si nu un om. Poate ca nu am inteles eu cartea cum ar fi trebuit. Dar nu mi-a placut pe cat de mult as fi vrut si nici nu am plans la final (desi, trebuie sa recunosc, finalul a fost foarte bun!). Si chiar urasc cand nu imi plac astfel de carti.

Filmul a fost extraordinar. Astfel, mi s-a demonstrat potentialul povestii si personajelor incropite. De data aceasta, filmul a batut cartea, din punctul meu de vedere. Rar mi se intampla sa cred asta, din fericire. Apropo, sunt singura care si-a imaginat moartea ca pe o femeie si nu ca pe un barbat? Oricum, "Hotul de carti" de Markus Zusak NU a fost o carte proasta.

Fight Club de Chuck Palahniuk


Nota mea: 4/5

Parerea mea

Eram foarte entuziasmata in legatura cu "Fight Club" atunci cand am inceput cartea, caci auzisem numai lucruri bune despre ea. Nu mi s-a parut chiar atat de extraordinara, dar mi-a placut.

Motivul pentru care nu i-am dati cartii 5/5 este foarte simplu: m-am plictisit pe parcursul lecturii. A doua jumatate a cartii a fost in regula, dar prima a fost mai plictisitoare si mi-a luat si ceva timp sa ma obisnuiesc cu scrisul autorului. Nu este un lucru care mi-a afectat atat de mult parerea, dar pentru mine este un factor important sa nu fiu plictisita de o carte. Nu ca povestea nu a fost interesanta, dar scrisul a fost putin repetitiv.

Mi-a placut mult ideea de a infiinta un "Fight Club". Nu stiu cat de sanatos si cat de in regula ar fi sa te bati pana cazi lat, dar sunt sigura ca te-ar ajuta sa uiti de problemele de zi de zi si sa te simti mai bine pe plan emotional. Mda, uite ce mi-a facut cartea asta!

Finalul a fost total imprevizibil si m-a satisfacut pe deplin. A fost foarte interesanta turnura pe care a luat-o povestea si, desi a fost ciudat, mi s-a parut plauzibil. Autorul a avut o imaginatie bogata si a creat o poveste interesanta, care m-a surprins si care a fost pe placul meu.

vineri, 15 august 2014

Book haul si book buying ban, adica antiteza.

OK, deci asta probabil o sa fie cel mai ambitios lucru ever, dar vreau sa-l fac oficial si vreau sa ma tin de el - un book ban. Adica am sa-mi interzic sa mai cumpar carti. Pana cand? Pana la sfarsitul anului!

Nu cred ca am rezistat niciodata atat de mult (de cand sunt "into reading") fara sa imi cumpar carti, dar de data asta sunt foarte determinata. Am trei motive pentru care vreau sa ma opresc din cumparat:
1. am muuuult prea multe carti necitite
2. vreau sa strang bani
3. mancarea e aproape mai buna decat cartile, iar Dristor e irezistibil

Daca am sa reusesc pana la sfarsitul anului, atunci imi voi fi redus numarul de carti necitite pe care le am cu foarte mult. Nu mai am loc unde sa le pun, nu am destul de mult timp cat sa le citesc pe toate in ritmul in care le cumpar. Deci da.

Acum sa trecem la bookhaul. O sa ma intelegeti de ce am stabilit acest book buying ban.

joi, 14 august 2014

Experienta mea la Summer Well

Cred ca ati auzit cu totii, fie ca stati in zona sau nu, ca anul acesta a fost organizat festivalul Summer Well. Locatia a fost Domeniul Stirbey si, fata de anul trecut, anul acesta toate biletele au fost vandute cu o saptamana inainte de inceperea evenimentului ce a durat doua zile.


Au venit trupe ca Placebo si Bastille, dar si unele mai necunoscute - de care nici nu am mai auzit. Au fost locuri in care puteai sa te pozezi, sa faci sport, sa sari pe trambuline si sa mergi intr-un balon cu aer cald.

 Eu nu am putut participa propriu-zis la concerte si la evenimentele sustinute de unele campanii, intrucat am mers acolo ca angajata. Am facut parte din staff-ul Orange si am facut tatuaje. Actiunea era de a lipi cu atentie un sablon pe piele si sa dai cu vopsea sau sclipici. Nu era o treaba grea o data ce o invatai si aveai timp sa participi, doar ca eu nu mai facusem niciodata asta si era ceva nou. In trei ore, inainte sa fie deschise portile, am invatat si am fost pregatita sa lucrez.





















Au fost atat de multi oameni! De la ora trei, cand se asezau la coada si pana la ora douasprezece noaptea coada de la tatuaje gratuite nu se termina. Trebuia sa muncesti timp de opt ore fara oprire si sa te asiguri ca oamenii care stateau si doua ore la coada erau suta la suta multumiti de tatuajul facut.



A fost o experienta noua si placuta. Desi am avut ocazia sa iau pauza de foarte multe ori, am refuzat, intrucat am muncit cu multa placere. Imi placea atat de mult sa fac tatuaje! De fiecare data cand venea o noua persoana la mine, eu zambeam larg si raspundeam fericita. Uneori, zambetul a fost fals. Alteori, nu. Ideea e ca m-am distrat foarte mult alaturi de colegii mei.


Am mers putin la concertul Reptile Youth si Placebo, dar la Bastille nu am apucat. Oricum, nu am regretat nimic. A fost amazing.

Festivalul a fost excelent organizat si abia astept sa merg la anul din nou, cu putin noroc.

luni, 4 august 2014

Summer Read-a-thon wrap up + inca un Read-a-thon heh

Okay deci aparent read-a-thon-ul acesta dura doar 6 zile. Eu am considerat de la inceput ca dureaza sapte zile pentru ca asa am crezut. Oricum, iata statisticile mele.

Pagini citite in total: 925
Carti terminate: 4




















Am terminat:

Fight Club de Chuck Palahniuk
Darul lui Jonas de Lois Lowry
Portretul lui Dorian Gray de Oscar Wilde
Ultimul avanpost de Lavinia Calina

Am inceput:

Hotul de carti (40 de pagini)


Sunt foarte multumita cu ce am facut, plus ca duminica am citit inca 77 de pagini, ceea ce inseamna ca am citit in total 1000 de pagini intr-o saptamana, ceea ce e FOARTE bine! Am completat trei provocari: sa citesc o carte de maxim 200 de pagini, sa citesc una de minim 400 de pagini si sa citesc o carte scrisa de un autor roman. Yay for that.

Cat despre celalalt read-a-thon.
Pai a fost infiintat de fetele de pe blocul acesta si contine mai multe provocari.
La sfarsitul saptamanii o sa merg la un concert ca angajata si o sa fiu foarte ocupata, iar cam toate zilele mele sunt pline, dar un read-a-thon ma motiveaza mereu. Probabil ca nu o sa fac la fel de bine, dar tot cred ca o sa citesc ceva ceva. ^^

Provocarile:
1. Citeste o carte despre care nu stii mai nimic sau pe care voiai sa o citesti de mult, dar n-ai mai ajuns la ea
2. Citeste o carte cu poze
3. Citeste o carte cu negru pe coperta
4. Citeste o carte de peste 300 de pagini
5. Citeste un clasic romanesc
6. Citeste o carte cu un ochi pe coperta

Dar random mai sunt provocarile astea! :D
Hotul de carti indeplineste provocarea 4 si 6. Bine, si 1, dar nu vreau sa abuzez. Sunt la pagina 117 atunci cand incep read-a-thon-ul.
Restul, nu stiu ce o sa mai citesc.

Voi?

duminică, 3 august 2014

Summer read-a-thon - updates

Ziua 4

Um da, sarim peste-

Ziua 5

Pagini citite: 143
Pagini citite in total: 741
Carti terminate: 3


In ziua 5 am primit, de la autoare, cartea "Ultimul avanpost" de Lavinia Calina si, cum tot indeplinea provocarea sa citesc o carte scrisa de un autor roman, m-am hotarat sa o incep pe aceasta. Am citit 143 de pagini din ea si mi-au placut foarte mult.

Ziua 6

Pagini citite: 184
Pagini citite in total: 925
Carti terminate: 4


Am terminat in cea de-a sasea zi si "Ultimul avanpost" si a fost extraordinaraaa! O sa vin curand cu recenzia.
Apoi am citit inca 10 pagini din Hotul de carti.

Um, aparent, read-a-thon-ul dura pana pe 2 august, adica 6 zile. E adevarat? Nu stiu. Daca da, eu oricum am considerat ca toata saptamana este si asa am sa fac si astazi. Sper sa citesc inca 75 de pagini minim din Hotul de carti, ca sa pot sa ating numarul de o mie de pagini citite, numar care ar fi extraordinar. 

Voi cum o duceti? Ce ati mai citit?