joi, 17 iulie 2014

April, May and June wrap up

Iata ca au trecut trei luni de cand voi n-ati mai aflat ce carti am citit eu. Desi am facut recenzii la cateva, nu v-am spus de toate si ar cam fi cazul. Imi pare rau ca am intarziat atat de mult.

Aprilie

In luna aprilie am citit ”Miss Peregrine” de Ransom Riggs si chiar a fost pe placul meu. Desi, uneori, a parut cam copilareasca, mi-a placut, iar ilustratiile din ea au facut povestea mult mai interesanta si fascinanta.


Apoi m-am gandit sa ”testez” cu doua carti de care nu mai auzisem nimic si pe care le-am luat din biblioteca fratelui meu, si anume ”Rosu ucigas” de Jeroen Brouwers si ”Jurnalul unui batran nebun” de Junichiro Tanizaki. Prima carte - sau capodopera, mai mult - a fost EXTRAORDINARA. M-a surprins placut si mi s-a parut foarte profunda si fascinanta. Zau, ar trebui sa incercati sa o cititi. E scurta si, in ciuda acestui lucru, am fost influentata de ea. Cat despre Jurnalul, si aceasta mi-a placut, desi a fost putin cam creepy. In fine, gasiti recenzia video pentru cartea ”Rosu ucigas” aici si pentru Jurnalul aici.


Urmatoarea carte de pe lista lui aprilie a fost, probabil, cartea mea preferata horror EVER: ”Suffer de children” de Craig DiLouie. Doamne, ce-as da sa pot sa o recitesc fara sa stiu ce o sa se intample! A fost naucitoare, a fost impresionanta, a fost perfecta. Cat de mult ma bucur ca am primit aceasta carte de la autor. Recenzia o gasiti aici, pentru mai multe informatii.


Mai

Primele doua carti citite in mai le-am primit pentru recenzie de la Editura Litera, deci am facut recenzie la amandoua. Prima este ”Legenda unei sinucideri” de David Vann - care m-a dat pe spate - si a doua este ”Se numea Sarah” de Tatiana de Rosnay. Click aici pentru recenzia primei carti si aici pentru recenzia celei de-a doua.


Iunie

Apoi, chiar inainte de examen, am decis ca o sa innebunesc daca nu citesc ceva si am ales ceva usor, frumos: Cronicile Spiderwick, primele trei volume. Stiam ca sunt middlegrade si nu ma asteptam sa imi placa foarte mult si chiar asa a fost. Un pic plictisitoare, dar ok. Povestea este draguta si, poate, o sa fac rost si de restul cartilor.


Tot inainte de examen am terminat si "Zile birmaneze" de George Orwell. Din pacate, aceasta carte nu mi-a placut la fel de mult ca celelalte. Poate ca de vina a fost perioada stresanta prin care treceam, poate ca pur si simplu nu a fost pe gustul meu. Oricum, tot mi-a placut si am apreciat foarte mult mesajul cartii.


"The strange case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde" de R. L. Stevenson a fost ultima carte pe care am terminat-o in luna iunie si... nu prea stiu ce sa spun. Nu prea am fost atenta la ea - am citit-o si in engleza si a fost destul de grea -, dar planuiesc sa o recitesc cat de curand, de data aceasta in limba romana. Am inteles povestea, evident, dar nu cred ca am putut sa o savurez cum s-ar fi cuvenit.

3 comentarii:

  1. Examene afurisite, te-au ținut departe.:)) Miss Peregrine e o carte tare frumoasa. Ooo, mai descopăr o persoana care a citit cartea, sau da, capodopera cum ai spus "Rosu ucigaș". Cartea aceea..(citiți-o oameni buni). Imi place ca citesti carti mai inedite care nu le vezi peste tot. Iar restul cartilor mi se par de asemenea draguțe și diversificate,potrivite pentru perioada care abia s-a terminat. Ma bucur ca ai revenit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vreau atât de mult Roșu ucigaș. Interesante cărțile! :) Sper că a fost bine cu examenele și tot iar acum îți doresc o vacanță plăcută!

    RăspundețiȘtergere
  3. vreau si eu sa citesc miss peregrine <3

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta conteaza