marți, 3 iunie 2014

Parerea mea despre Bookfest 2014

Anul acesta am tinut neaparat sa particip din nou la Bookfest, intrucat anul trecut a fost extraordinar. Din fericire, targul a picat fix cu o zi inainte de ziua mea (2 iunie, ieee), asadar am avut destui bani.

Targul a fost tinut in acelasi pavilion, iar cum intrai te izbea o briza de aer cald. Totusi, spre mirarea mea, nu a fost CHIAR atat de multa inghesuiala. Mi s-a parut mai omenesc.

La standurile Rao, Leda, All, Trei, Nemira etc. era vesnica imbulzeala, dar, hai sa recunoastem, e normal. Vorbind despre pret, la Leda au fost doar reduceri in procente - nu stiu exact, n-am stat mult sa ma uit, deoarece nu m-a interesant. La Rao aveau o multime de promotii care se cumulau - 1+1 gratis (de care am profitat si eu), 40% la carti YA si 20% la adulti, plus o carte cadou la cumparaturi de peste 70 de lei, plus o reducere de 5% si whatevaa. Adica ieseai foarte bine, mi-a placut mult Rao.

La editura Trei au fost reduceri exact ca pe site; in jur de 10 - 15 lei redusi la sectia fictiune, ca la restul nu m-am uitat. Foarte bune cartile de acolo. La Nemira n-am facut decat sa verific pretul GoT, inainte de toate, si nu ieseam foarte bine cu promotia lor, asa ca nu mi-am luat seria; in rest, la aceasta editura, am vazut ca erau carti cu 10 lei si chestii de genul, dar n-am insistat, stiam exact ce vreau.


Arthur a fost o surpriza; este o editura cu urcusuri si coborasuri dupa parerea mea. O sa vorbesc alta data de coborasurile lor - am mari nervi pe ei -, dar au avut la cateva carti reduceri "sanatoase" si eu am profitat. La All era si acolo imbulzeala, preturi reduse, primeai cupoane, etc.

Si Editura Litera, care mi-a ramas la suflet - primul lucru pe care-l vezi, cand vii, e panoul unde scrie ca, daca iti faci poza cu o carte, ti-o iei acasa. Colegul care facea pozele nu era in acea zi, insa eu si prietena mea am rugat-o insistent pe una din vanzatoare si ne-am facut cu propriul telefon. Nu o sa va spun acum ce carte am primit hei tocmai v-am spus ce carte am primit, dar prietena mea s-a ales cu "Fata cu picioare de sticla" ceea ce e suuuuper misto. Ma bucur pentru ea.


In rest, o sa recunosc cu multa rusine, nu am mai vizitat. Cumparasem deja 9 carti in total (cu prietena mea), iar caratul plaselor era agonizant, plus ca trebuia sa ne grabim spre petrecerea mea, dar as fi vrut sa vizitez Humanitas, Polirom sau Herg Benet. Desi iri a zis ca la primele doua nu a fost mare lucru. Ma simt un pic mai bine! :))

Si regret ca nu am fost la Herg Benet, poate il vedeam pe Anduu Tr aka Andrei Trifanescu, care si-a lansa propria carte la Bookfest, si anume Specimenul; as fi vrut sa o iau, dar mi-a iesit pur si simplu in cap si ramasesem fara bani. Data viitoare cand prind ocazia, o fac! :D


Cred ca observati ca nu v-am spus ce carti mi-am luat. O sa fac la inceputul lui iulie, dupa examen, doua filmultele - un book haul, care va fi imens, aparent, si un wrap up pentru mai multe luni. Goddamn, inca 20 de zile. Bafta mie.

PS: scuze daca am gresit cu preturile si etc, e din ce imi amintesc.
pwp

2 comentarii:

  1. e bine ca macar la unele edituri au fost totusi reduceri calumea :)) mult succes la examene >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur pentru tine . Eu nu cred ca o sa ajung curand pe acolo dar la anu o sa imi fac cumparaturi "intermediare" la bookfest

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta conteaza