vineri, 27 iunie 2014

Adnotarile secolului - concurs/proiect! 1.0

De ceva timp m-am gandit la un proiect foarte interesant si m-am gandit sa-l pun in practica pe blogul meu. Ceva ce sa imi faca si mie placere, dar si voua - sa citim!
Recunosc, ideea nu este in totalitate a mea, ci am preluat-o de pe Booktopia (un site extraordinar pentru iubitorii de carti, check it out), pentru ca mi s-a parut extraordinara.

OK, sa va explic.
In fiecare luna, voi trimite o carte la patru cititori ai blogului meu. Cei patru alesi vor trebui ca, pe parcursul lecturii, sa faca adnotari pe marginea cartii. Fie ca sunt glume pe seama cartii si a continutului ei, fie ca sunt comentarii literare... nu stiu, vreau creativitate! Astfel, dupa ce primul a terminat de citit, o trimite mai departe la cel de-al doilea si tot asa. Ultimul cititor mi-o trimite mie.

Cei patru cititori voi fi alesi prin random.org si, ca sa participati la tragerea la sorti, trebuie sa comentati la aceasta postare spunand "Eu vreau" sau ceva de genul, ca sa va adaug pe lista. Voi alege, apoi, in mod aleatoriu, ordinea in care veti primi cartile. La sfarsit, cand voi primi cartea citita de fiecare dintre voi, voi alege cine a facut cele mai interesante/amuzante/frumoase adnotari, iar acela va primi un mic premiu de la mine (o carte, un pachet de swag-uri, nu stiu - depinde de bugetul meu din acel moment). Oricum, stabilim impreuna.

Trei conditii
1. sa faceti, fiecare, adnotarile pe marginea paginii sau, daca e, printre randuri, dar sa se inteleaga scrisul cartii, cat si al vostru
2. sa faceti, fiecare, adnotarile cu o culoare diferita a pixului si, pe prima paginia, sa va scrieti numele cu acea culoare
3. sa nu tineti cartea mai mult de... sa zicem 15 zile? daca alegem una foarte groasa, o sa prelungesc, depinde si cum vreti voi.

De asemenea, ca o paranteza, vreau sa va rog sa aveti grija de carte. In fond, este a mea, si cred ca ati aflat pana acum ca eu tin la cartile mele si nu vreau sa fie rupte, zgariate, indoite sau mai stiu eu ce. Un accident e un accident, insa va rog sa aveti grija.

Cartea o vom alege impreuna de fiecare data, insa aceasta este prima oara si m-am gandit sa aleg eu. Ce ziceti de Draga viata de Alice Munro?


8 comentarii:

  1. M-aș băga și eu însă nu îmi permite timpul . Felicitări pentru idee!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu vreau!
    Am participat si la proiectul facut de Booktopia, am fost in echipa cu Cimitirul si mi-a placut foarte mult ideea, chiar daca lectura nu a fost una pe placul meu. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. E o idee excelentă! Aș dori și eu să particip :)
    Mulțumim pentru oportunitate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Aw, ce drăguţ! Frumoasă iniţiativă, felicitări!
    Păi, I'm in :-D.

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumoasă inițiativă! Vreau și eu să mă înscriu.
    P.S.: Ți-am dus lipsa. Bine ai venit înapoi pe blog! Felicitări pentru examene. Sunt sigură că le-ai trecut cu brio. :*

    RăspundețiȘtergere
  6. well,si eu vreau.E o idee super draguta si interesanta.Sunt sigura ca lecturarea acelei carti nu va mai fi la fel dupa ce vor fi adaugate acele pasaje,acestea din urma adaugand un alt gust povestii.lol asta a sunat asa elevat

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta conteaza