vineri, 21 martie 2014

NU STIU CE TITLU SA PUN

Astazi ma gandeam sa scriu din nou despre ceva inspirational, dar in ultimul timp m-am simtit din ce in ce mai depresiva si nu ca incerc sa ascund acest lucru, dar pur si simplu ma intristez doar cand sunt singura si totusi ma simt mai bine singura. Nu stiu daca are sens. Cred ca prietenii cu care m-am inconjurat au efectul asta foarte bun asupra mea.

Singur mea speranta este vara asta care vine. In fine, vara mea incepe pe undeva pe la jumatatea lui iulie si se termina prin clasa a 10-a, pentru ca in a 9-a, cand o sa ajung la liceu, o sa am o mare pauza de relax si de revenire. STIU, V-AM TOT BATUT LA CAP, dar pur si simplu nu pot sa ma gandesc la nenorocitele astea de examen si cum ele imi decid viata si nu stiu ce sa mai fac. Cu cat invat mai mult, cu atat mi se pare ca stiu mai putin, ma panichez si iara intru in depresie.

Asta-i singurul loc in care pot sa ma descarc. Nici nu vreau sa ma gandesc cum va fi in luna iulie. Parca ieri era februarie, iar maine este 23 iunie. panicapanicapanica

Incercand sa iau in considerare faptul ca acesta este un blog de carti, am sa va spun ce citesc eu acum.


















Din "Aspidistra sa traiasca" am citit in jur de 150 de pagini si este magnifica. George Orwell e perfect si efectiv simt cum IQ-ul meu creste cu fiecare pagina citita. Daca nu ati incercat inca scriitorul acesta, va sfatuiesc sa o faceti. Si puteti sa incepeti cu orice carte, mie mi-au placut toate pe care le-am citit pana acum (5).

Cat despre "Zi dupa zi", inca nu am inceput-o efectiv, doar ca sunt cam indecisa acum. Pe prima o am de la biblioteca si trebuie neaparat sa merg saptamana asta, iar pe a doua am primit-o pentru recenzie, asa ca nu stiu din care sa citesc mai repede. Oricum, cred ca imi va placea "Zi dupa zi". Am mai citit o carte scrisa de David Levithan (si de Rachel Cohn - Dash and Lily's Book of Dares) care mi-a placut foarte mult, iar aceasta am auzit ca e super buna, ASA CAAA.

A, si sa nu uitati de concursul meu de pe youtube. Gasiti in bara de sub titlu un link pentru a ajunge la videoclip. Inscrieti-va, e usor, iar cartea e chiar dragu.

Cam atat am avut de spus. Voi ce mai cititi?
pwp pa

5 comentarii:

  1. Vai, faza "Cu cat invat mai mult, cu atat mi se pare ca stiu mai putin" îmi este atât de cunoscută, mai ales în momentele astea... Mai am doar două săptămâni şi-mi iau tălpăşiţa la Baia Mare, la naţională la istorie. Ştiu că examenele şi olimpiada sunt diferite, însă, crede-mă, emoţiile pe care le-am avut la sfârşitul clasei a opta sunt aceleaşi cu cele pe care le am acum. Şi mai am atât de mult de învăţat... Şi încep să mă panichez... La astea se adaugă nopţi nedormite şi o profesoară de bio care nu te lasă să trăieşti în linişte...
    În fine, mi-am zis că pot să o fac şi pe-asta. Şi acelaşi lucru e valabil şi pentru tine. Poţi să o faci. Doar ia-le pe rând. Nu ştiu dacă te ajută, dar înainte de judeţeană, chiar cu o zi înainte, în timp ce repetam mi-am dat seama de faptul că totul s-a şters. Revoluţia engleză, americană, franceză, iluminismul, relaţiile internaţionale... tot, tot! Nu mai rămăsese nimic. Atunci m-am panicat de-a dreptul. Mai că mă puneam pe plâns. De fapt, chiar mi-au scăpat câteva lacrimi. A fost de-a dreptul oribil. Am gândit bine şi mi-am luat o pauză de, să zicem, o oră, în care nu am făcut altceva decât să mă bucur de o baie fierbinte.
    Sunt sigură că sfaturi ai primit cu miile, şi vei mai primi până la examene. Eu doar îţi zic să-ţi vezi de învăţat, iar abia după aceea să începi recapitularea. Nu face prostia de a repeta aceleaşi lucru la nesfârşit şi să te trezeşti că mai ai nu ştiu cât de învăţat. Eu, sincer, nu m-am stresat prea tare cu examenele. Nici la simulări nu am luat note strălucite, nici nu se compară cu cele pe care le-ai luat tu. Nu am făcut altceva decât să îmi învăţ şi să lucrez o culegere la română şi o culegere la matematică. Şi am intrat la liceul dorit. Şi încearcă să fii echilibrată în ceea ce priveşte ideea de "De examenele astea depinde viitorul meu". E bine să le acorzi o importanţă semnificativă, dar nu trebuie să exagerezi. Sunt lucruri, vor fi lucruri, care au o gravitate mult mai mare :). Mă rog, eu acord o importanţă colosală olimpiadei, care e extraşcolară, e normal să fii stresată de examene. Dar... aş face bine să închei de-acum :)). Tu doar învaţă, iar atunci când simţi că nu mai poţi, ia-ţi o pauză, dar evită televizorul, calculatorul, chiar şi cărţile! Vorbesc serios. În pauze e bine doar să stai, să te plimbi, să meditezi, să te odihneşti, nu să-ţi supui psihicul la un nou rând de stimuli.
    P.S.: După ce-mi recapăt timpul liber, mă apuc de citit George Orwell :D.

    RăspundețiȘtergere
  2. Oh, vreau și eu să citesc cărți interesante. DACĂ NU AȘ AVEA n-ȘPE MII DE CHESTII DE FĂCUT ȘI DE SCRIS PÂNĂ LA 11 SEARAAA.
    Știi, de fapt, așa am zis și eu de primul an de liceu că o să mă relaxez. Nu am avut mai puțină dreptate niciodată; la mate-info te relaxezi doar dacă vrei să fii elevul mediocru al clasei. ;)
    Deci, succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai ideea e ca, atata timp cat intru la un liceu foarte bun, pot sa fiu si elevul care da corigenta. E ok daca trec clasa.:)))

      Ștergere
  3. e foarte nașpa înainte de examen, însă sunt sigură că te vei descurca. dacă te agiți nu rezolvi nimic, trebuie să-ți păstrezi calmul și o să vezi că o să fie bine. eu îți urez de pe acum succes! știu cum e când ai un blog, așa e. e singurul loc în care parcă, te simți mai bine când te descarci. eu citesc acum Pulbere de Stele de Neil Gaiman, nu mai am multe pagini și mă bucur. salutări de la flavia, pupici !

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta conteaza