joi, 2 ianuarie 2014

Verdict: suntem inapoiati.

OK, deci am luat ideea acestei postari de la Geani (scuze!).

M-am gandit sa va spun ce asteptari am eu de la editurile din tara, si mai ales de la Leda, care anul asta m-a dezamagit semnificativ. In ordinea preferintelor, iata ce carti astept sa apara in tara anul asta:

1. Eve 3 de Anna Carey (Leda)
2. Unravel me de Tahereh Mafi (Leda)
3. ultimul volum din Vampirii Sudului de Charlaine Harris (Leda)
4. volumul 2 dupa Alegerea de Kiera Cass (Leda)
5. LEGEND de Marie Lu, desi au anuntat de 2 ani aparitia cartii asteia (Leda)
6. The Death Cure de James Dashner, ultimul volum, dupa Incercarile Focului (Litera)
7. Allegiant de Veronica Roth (Leda)
8. The Lord of Opium de Nancy Farmer, vol. 1 fiind Casa Scorpionului (Rao)

Chiar sunt curioasa cate vor aparea din lista de mai sus. Nici nu stiu ce sa mai cred, pe majoritatea le astept din 2012, dar whatever.
Cel mai anticipat film al anului 2014 este Divergent. Si ultimul din Hobbitul. Ah, si Mockingjay.

Si, ah, sa nu uit, Ioana are un blogusor si mi-a spus ca organizeaza un concurs fulger, poate vreti sa participati. Eu am sa o fac. Gasiti concursul aici.

7 comentarii:

  1. Din lista ta, cred că doar Allegiant se va traduce la Leda. Şi eu vreau Unravel me şi Eve 3, dar nu cred că primim aşa ceva :( Aş fi vrut ca la Rao să se publice vol. 2 din a 16-a lună, dar cred că au abandonat-o :3
    Apropo, dacă se traduce Legend voi fi prima care şi-o va lua.
    Am fost dezamăgită anul ăsta de Leda fiindcă au tradus cărţi din serii noi şi nu au continuat seriile deja traduse, aşa că acum au de terminat o grămadă de serii. Nu pot să-i condamn, căci este singura editură carte traduce (aproape în totalitate) doar fantasy, dar ştii mi-ar plăcea dacă au traduce seriile pe care le-au început. Cel mai supărată sunt de Micuţele mincnoase (14 vol în străinătate şi doar 4 la noi o.O), la jumătatea drumului sper mormânt (5 vol. în strîinătate dintr-o serie de 7 sau ceva în genul) Uhhh, sper că va fi un an mai bun pentru toate edituriile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am uitat să spun că aş vrea să se traducă şi Cinder şi Scarlet, şi că aştept Lookinf fo Alaska, care va fi sigur tradusă de editura Trei :))

      Ștergere
  2. Eu ce să mai zic de Bloodlines de Richelle Mead și de toate celelalte cărți despre care se auzise. Leda într-adevăr a abandonat foarte multe serii importante. Mi-aș dori să găsim în librării mai multe cărți în engleză pentru că la un moment dat devine obositor să citești doar pe ereader. -.-

    RăspundețiȘtergere
  3. Matusa mea care lucreaza la Corint mi-a zis ca nu se vand cartile si ca firma nu mai are castigurile pe care le avea inainte.
    Si eu astept sa apara foarte multe carti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu aștept Prințesa Mecanică ( deși am împrumutat odată varianta în engleză nu m-am încumetat s-o citesc :( )

    RăspundețiȘtergere
  5. allegiant sigur o sa apara. sigur sigur :D ps: vezi ca ai o leapsa la mine pe blog :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Biine. In 2015 (suna ciudat!), fac poza la comentariul tau si le-o trimit celor de la Leda. Mai vedem noi atunci! :))
      Mersi pentru leapsa.

      Ștergere

Parerea ta conteaza