joi, 29 august 2013

Anunt + August WRAP UP & Sept. TBR! (Sfarsitul lunii?)

Heeeeeeei guys!
Deeci, in primul rand vreau sa va spun ca o sa fiu plecata pana saptamana viitoare, asa ca nu o sa mai pot posta mai deloc, din moment ce planuiesc sa nu stau degeaba.:D Pana atunci, nu uitati sa participati la celelalte concursuri active atat pe blog, cat si pe canalul meu de Youtube.

Trecand peste, am venit cu 'Sfarsitul lunii'. Si de data asta am cam dat-o in bara, asa ca sa nu va mirati cand o sa vedeti o telenovela pe acolo, da? :)) Sunt geniala. 


A, um, btw, s-ar putea, daca reusesc, sa vin cu un vlog de la mare. Sper! :D

Lectura placuta!!!

miercuri, 28 august 2013

Recenzie: Sfasierea cerului de Ursula Le Guin

Carte oferita de Libraria Online Libris, o librarie online de unde puteti achizitiona o multitudine de carti. Comandati o carte online chiar acum si beneficiati de transport gratuit si muuulte reduceri!

Recenzie

George Orr are un dar, pe care totusi il uraste - visele pe care le are in timpul noptii se adeveresc si pot schimba lumea, fara ca cineva sa-si dea seama. Doar Orr, doctorul Haber si Heather - femeia de care el este indragostit - stiu ca Orr poate schimba lumea doar visand. Insa doctorul Haber nu numai ca vrea sa-l vindece pe Orr, sa-l faca sa nu mai aiba "vise eficiente", dar vrea si sa preia puterea de a modifica lumea. Insa Orr nu e de acord sa fie folosit drept instrument si nici nu considera ca este bine sa schimbe trecutul, dar si prezentul, astfel ca horataste sa se intoarca impotriva doctorului. Dar nu reuseste. Iar doctorul, aparent, e pe cale sa distruga lumea...

Nota mea: 3/5


Parerea mea

Aparent, SF-ul nu este unul dintre genurile mele preferate. Nici nu am citit multe carti science fiction, insa 'Sfasierea cerului' este cartea care mi-a taiat pofta. Nu a fost o carte proasta, in nici un caz, insa mi s-a parut foarte plictisitoare si parca nu a urmat vreo poveste.

Marea problema a acestei carti este faptul ca nu s-a bazat pe o poveste cum trebuie. Ceea ce vreau sa spun e ca parca nu intaintam deloc in poveste, parca nimic nu se intampla, citeam doar gandurile filozofice ale lui Orr. Mi se parea ca autoarea tot aluneca pe langa poveste si uita sa scrie cum trebuie. Ideea e ca nu a fost actiune decat in unele momente, foarte rar, iar asta m-a facut sa nu-mi mai doresc sa continui cartea.

“Love doesn't just sit there, like a stone, it has to be made, like bread; remade all the time, made new.”

Dar oricum, mi-a placut ca ideea a fost originala; Orr putea sa modifice prezentul, dar si trecutul, doar visand. Daca visa ca intr-o camera este un tablou cu un cal, in loc de un tablou cu un munte, atunci aparea tabloul cu cal si, daca intrebai pe cineva, iti zicea ca intotdeauna a fost asa. Tocmai de aceea, cand Orr si-a dorit ca matusa lui sa plece, cu ceva timp in urma, aceasta a plecat. Ba mai mult, a murit, iar asta l-a facut pe Orr sa regrete amarnic, pentru ca mai apoi sa incerce sa nu mai viseze deloc, ba chiar sa nu mai doarma.

Parca de personaje nu m-am atasat deloc; doar Orr a fost bine conturat insa mi-as fi dorit sa aflu mai multe lucruri despe Heather, femeia de care Orr s-a indragostit, dar si despre doctorul Haber, care parca era plin de mister.

In concluzie, Sfasierea cerului este o carte interesanta si cred ca unui fan al SF-ului i-ar placea, insa pentru mine nu este o carte potrivita. Dar doar pentru ca mie nu mi-a placut, nu inseamna ca nu o sa va placa si voua!

marți, 27 august 2013

Ebook giveaway - 24 hours #5

Daaa, cred ca am ratat o saptamana, daca nu chiar doua, dar singurul motiv pentru care nu postez saptamanal, cum am mai spus, este pentru ca UIT. Asa ca atunci cand vedeti ca nu am postat si doriti giveaway-ul, puteti sa-mi amintiti.:)) Zau ca uit, parca vacanta asta zboara, nu gluma. La naiba. Si am atata de citit. Raman in urma. De ce? Pentru ca am prea multe carti!

Dar nu o sa ma mai plang de cate carti am, ci am sa va spun ce veti primi astazi.^^ So, cartea pe care am sa o impart cu voi astazi esteeee....

When Katarina Bishop was three, her parents took her on a trip to the Louvre…to case it. For her seventh birthday, Katarina and her Uncle Eddie traveled to Austria…to steal the crown jewels. When Kat turned fifteen, she planned a con of her own—scamming her way into the best boarding school in the country, determined to leave the family business behind. Unfortunately, leaving “the life” for a normal life proves harder than she’d expected.

Soon, Kat's friend and former co-conspirator, Hale, appears out of nowhere to bring Kat back into the world she tried so hard to escape. But he has a good reason: a powerful mobster has been robbed of his priceless art collection and wants to retrieve it. Only a master thief could have pulled this job, and Kat's father isn't just on the suspect list, he is the list. Caught between Interpol and a far more deadly enemy, Kat’s dad needs her help.

For Kat, there is only one solution: track down the paintings and steal them back. So what if it's a spectacularly impossible job? She's got two weeks, a teenage crew, and hopefully just enough talent to pull off the biggest heist in her family's history--and, with any luck, steal her life back along the way.

Daca nu stiti ce trebuie sa faceti, ei bine lasati mai jos un comentariu cu email-ul vostru si apoi dati-mi mie un email la 'sabrina8_dulcik@yahoo.com' de pe aceeasi adresa. De asemenea, trebuie sa urmariti blogul intr-un fel, oricare vreti. Si castigul e garantat! (lol)

luni, 26 august 2013

In my mailbox!


Sa vedem daca ma tin de promisiune! :))

Nu uitati de concursurile active de pe blog!
Multumesc pentru vizionare si lectura placuta.

duminică, 25 august 2013

Concurs! This time for real!

So, am revenit cu concursul, doar ca de data asta o sa fie maaai usor! Cele doua persoane care au participat deja trebuie sa completeze si acest rafflecopter (cu aceleasi chestii pe care le-ati scris data trecuta), insa daca uita sau nu vad, completez eu pentru ele (ca sa fie corect). Am facut poza cu premiile, de data asta ca sa se vada bine.:))

Premiul 1


 Premiul 2


So, raffle-ul...

a Rafflecopter giveaway

Bafta!! 

vineri, 23 august 2013

Concurs amanat, something like that

Heeei, deci v-am spus ca am facut o incercare si am filmat altundeva si a iesit muci, nu se vede nimic, asa ca am sters filmarea si concursul. Am facut un print-screen cu persoanele care s-au inscris, adica doua, dar oricum, o sa filmez din nou si o sa fie mai bine. Pana atunci, nu uitati de celalalt concurs activ pe blog, cel cu Auracle! :)

Lectura placuta.

Awesome words...

Deeci este autorul acesta in devenire, Vlad Ardelian, cu care am stat putin de vorba si am avut placerea de a-i citi cateva dintre poeziile si poemele lui. Si vreau sa va spun ca mie nu-mi plac sub nici o forma poeziile, mi se pare inutile si parca nu-mi transmit nimic. Dar nu si ale lui. Si m-am gandit sa impartasesc cu voi cateva dintre 'cuvintele' lui. Le puteti gasi pe toate aici.





Serios, luati-va trei minute si cititi-le, sunt superbe. Eu am selectat doar cateva, dar v-am spus, Vlad a scris mai mult. Daca nu vedeti scrisul, mariti pozele. Daca nu, duceti-va la pagina de FB a lui Vlad. Doar... faceti ceva.:))
Lectura placuta!

Provocarea verii #13!

13. Care a fost parerea ta despre Provocarea verii? Care a fost intrebarea ta preferata? Dar cea care ti-a placut cel mai putin?


Paaai au fost prea multe intrebari pentru provocare, mai ales ca mi-a fost foarte lene sa parcurg prin toate. Cel mai putin mi-a placut intrebarea 11, pentru ca pentru mine nu exista o vara preferata; toate sunt la fel de tari. As putea zice ca asta a fost cea mai tare, dar asa am zis si anul trecut. Cat despe intrebarea mea preferata, cea cu ce carti nu-mi vor lipsi din bagaj a fost cea mai ok. Dar, per total, Provocarea Verii a fost tare.:D

joi, 22 august 2013

Concuuuurs! 2 winners!

Update: nu participati! Voi posta concursul acesta din nou, curand.^^


Scuzati calitatea, m-am gandit sa filmez altundeva si am ajuns sa regret decizia. Anyways, va explic aici ca lumea, ca sa nu fie nevoie sa va sangerati ochii cu filmarea asta.:D

Castigatorii vor fi alesi prin intermediul site-ului random.org., iar fiecare va avea sanse egale. Puteti lasa comentariu atat aici cat si pe blogul meu, doar sa nu lasati doua comentarii.

Intrari
Obligatoriu - sa fiti abonati prin GFC la blog si sa dati subscribe acestui canal
+5 share pe FB
+5 share pe blog
+2 share pe twitter
+10 daca aduceti un nou abonat (daca se aboneaza in mai multe feluri primiti inca 10 intrari pentru fiecare fel)
+3 daca dati g+1 aici:

Durata: 22 august - 8 septembrie

Premii:

Premiul unu: cartile Beyond si Lunar Park + un pachet de swag-uri.


Premiul doi: un pachet de swag-uri.

Nu uitati de celalt concurs activ si multumesc de participare! :)

Provocarea verii #11!


11. Poti alege 5 personaje din orice carti vrei cu care sa pleci in vacanta. Pe cine ai alege si unde ai vrea sa mergi? (Poti alege orice loc de oriunde)



Hehe.
Dar doar 5?
Warner, Eric, Maxon (The Selection), Caleb, Tedy (nymphette). Ma gandesc sa-mi iau o vacanta permanenta cu astia cinci. In acelasi timp, in acelasi loc. Chiar nu ma intereseaza unde sunt!

miercuri, 21 august 2013

30 days challenge, two in one #7

Day 7: Most underrated book


















Nu am sa aleg o carte care este considerata mai proasta decat este, ci una care ar merita exact la fel de multa faima ca Divergent sau Academia Vampirilor: Darul, de Kristin Cashore. Da, stiu, ma tot repet si va bat la cap in legatura cu cartea asta, dar chiar e destul de potrivita. O alta carte ar mai fi 'nymphette_dark99', pentru ca numai doamna Cristina stie cat de multi hateri sunt pe lumea asta.

marți, 20 august 2013

Dead series #6

Ironia sortii; la ultima postare din rubrica asta, am spus ca au trecut doi ani de cand a aparut Darul. Ei bine, astazi am sa va arat o carte care a fost publicata in 2010 si nu numai ca am asteptat o groaza, dar sunt si destul de sigura ca voi mai astepta cativa ani, poate nici macar nu o voi mai primi. Vorbesc despre o carte middlegrade, foarte, foarte dragu, care mie mi-a placut extrem de mult: Hotii de timp.


Al doilea volum a aparut in 2006, oameni buni.


Cred ca o sa sfarsesc prin a face o petitie, ca nu mai pot. Sau desfiintez rubrica, ma enervez prea rau.:))

PS: cartea e la Corint, cine o vrea, chiar o recomand...

luni, 19 august 2013

Provocarea verii #10!


10. Iti place sa citesti la plaja/in parc sau preferi linistea camerei de hotel? Descrie atmosfera perfecta pentru lectura.

Mie nu-mi place sa citesc altundeva in afara de casa mea. Adiiica, in parc nu stau comod pe banca, pe plaja e nisip si prea multa apa care ameninta paginile cartii, iar in camera de hotel... da, presupun ca mai merge. Dar parca patul meu e proiectat special ca sa citesc eu in el, am mereu pozitia perfecta.:))

Recenzie: Two Rabbit de Beatrice Ognenovici

Recenzia contine spoilere!

Recenzie

In urma unui accident ce l-a lasat orfan la varsta de 14 ani, Dre a invatat ca trebuie sa se descurce singur; a intrat in lumea riscanta si aventuroasa a drogurilor si a alcoolului si de mic a invatat sa se lupte, desi avea un picior beteag. Dre, care s-a poreclit Two Rabbit, si-a facut prieteni de-a lungul timpului, insa cu totii au avut parte de aceeasi soarta: au murit.

Nota: 4/5


Parerea mea

Pe tot parcursul calatoriei singuratice a lui Dre, acesta a cunoscut multi oameni de la care a vrut sa invete si pe care a vrut sa-i aiba prieteni. Insa cu totii au disparut, intr-un fel sau altul, si au lasat parca o umbra in trecutul lui. Insa Dre a suferit si in dragoste si, pe parcusul intregii lui evolutii, si-a pierdut iubitele; Lupe, fata pe care a salvat-o si pe care a iubit-o cel mai mult, l-a parasit, iar Dre nu a aflat de ce. Denise, fata pe care chiar a cerut-o de sotie si care a sfarsit impuscata. Tashina chiar, un personaj de care nu stim decat ca facea parte din grupul lui Dre si care a murit in urma unei supradoze. Si, in sfarsit, Rita, o femeie care i s-a parut extraordinara si care l-a facut sa se simta inferior, ceva necaracteristic lui. Insa Dre a fost puternic mereu si, cu ajutorul 'zborurilor', a reusit sa sara peste toate nefericirile vietii lui.

Ce sunt zborurile? Sunt momentele in care el simte ca se desprinde de pe pamant si viseaza si simte ca nu mai e nimeni alaturi de el; momentul cand e sub influenta drogurilor. Astfel, Dre simtea ca poate sa scape de lumea ce-l inconjoara.

Cartea reprezinta intreaga evolutie a lui Dre, de cand era un copil de paisprezece ani, pana cand s-a maturizat cu adevarat si a invatat sa traiasca fara sa fure, lucrand intr-un anticariat. Acelea au parut cele mai minunate clipe din viata lui, cand nu se mai simtea amenintat de politie si nu mai trebuia sa fure. El a trait ani de-a randul in anticariatul 'domnisoarei L. B.' si acelea au fost clipele cand semana cel mai mult cu adultul care era pe care sa devina.

Dintre toate personajele, exceptandu-l pe Dre, preferatul meu a fost Isaiah Farouk, unul dintre cei care facea parte din micul lui grup. Isaiah Farouk avea mult conccepte in legatura cu viata si Dre nu mai contenea sa-l citeze. Mi s-a parut extraordinar personajul acesta care, desi era foarte bolnav, chiar pe moarte, era si atat de calm si de intelept. Am avut senzatia ca Dre a avut multe de invatat de pe urma lui.

Si de ce, dar de ce am visat eu la sfarsituri triste? Eram 'O, vai, toate au happy end si ma enerveaza!'. Aha. Da. Sigur. Ultimele sase pagini din aceasta carte - nu, acest film! - m-au facut sa plang, sa ma descarc dupa o lectura atat de lunga si de profunda si, mai ales, atat de trista.

Multumesc Editurii Herg Benet pentru aceasta carte!

duminică, 18 august 2013

30 days challenge, Jean de la Franta #6

Day 6: A book that makes you sad.


O sa zic Mizerabilii, pentru ca desi nu am terminat inca intreaga carte (in fine, toate 5), tot am plans de doua ori si mi-a parut foarte rau de... multe personaje. Adica pana la urma Victor Hugo si-a batut joc de ele cum a vrut el, le-a omorat, le-a chinuit si le-a tinut in suspans. Si m-a tinut pe mine in suspans. Aaah.:))

PS: ca sa intelegeti ce-i cu titlul trebuie sa cititi cartea.:))

[the biggest] In my mailbox!



Da, din cate vedeti, strang mai multe carti decat pot sa citesc. Daaaar mi-am promis ca nu o sa mai cumpar. Serios. Doar daca o conving pe mama sa-mi mai ia, ca eu oricum nu mai pot.:))

PS: chiar voiam sa va intreb de ceva vreme, voi preferati sa fac 'in my mailbox'-urile sub forma de poze, sau videoclip?

30 days challenge #5

Day 5: A book that makes you happy


Pentru ca e asa scumpa si tare! :D

sâmbătă, 17 august 2013

Provocarea verii #9!



9. Ce carti nu vor lipsi din bagajul tau pentru vara asta?

Ieei, o intrebare mai draguta!
Paaai, avand in vedere ca apare film 'Orasul Oaselor', am sa citesc aceasta carte. Apoi vreau sa citesc 'Revived' de Cat Patrick si 'Those that wake' de Jesse Karp. Si mai vreau si cateva carti, cum ar fi 'Stapanul Inelelor' si 'The Silver Linings Playbook', dar sunt prea ambitioasa.:))

30 days challenge, Same Thing #4

Day 4: Favourite book of your favourite series


Um... pai am spus deja, 'Invocarea' din Fortele Raului Absolut. Oricum, nu am terminat pana acum prea multe serii, asa ca nu am ce altceva sa spun. Si oricum, probabil FRA va ramane seria mea preferata, pentru ca pur si simplu mi-a atins, mangaiat si zdrobit inima.:)

vineri, 16 august 2013

Castigatorii concursului de fidelitateee!

Heeeei! :D
Am venit cu castigatorii concursului de fidelitate si banuiesc ca v-ati prins 
dupa titlul. But whatever :))
In primul rand, vreau sa zic ca doar jumatate din cei inscrisi au participat la concurs (mai exact 3). Dar au fost multi care nici nu s-au inscris si au comentat o groaza si vreau sa le multumesc mult, mult de tot. As vrea sa premiez cativa dintre voi. Ale Criss, furelise si Bia H., puteti sa va alegeti si voi cate trei ebook-uri din lista!!

Asadar, ca sa nu mai tinem castigatorii pe jar...

Locul 1: Anca 
Locul 2: ank_adais
Locul 3: Andreea Illie

Ca sa recapitulam, Anca a castigat 10 ebook-uri din lista si un pachet cu swag-uri, ank_adaus a castigat 5 ebook-uri si Andreea Illie 2.

Alegeti-va din lista de aici ce doriti! Astept mail-uri de la voi la adresa mea, 'sabrina8_dulcik@yahoo.com' cu alegerile voastre si de la Anca si adresa (just kiddin', inca o am). Uuh, am ceva de trimis.:)) Felicitari!

Provocarea verii #8!


8. Daca ai putea calatori oriunde (inclusiv in lumile din romane), unde ai vrea sa petreci o saptamana de vara si de ce?


Ar fi tare sa merg in lumea cartii 'Ordinary Magic', dar as merge numai daca as avea puteti magice, altfel nu.:)) Ar fi tare sa am puteti magice si sa fiu printre toti magicienii aia.
Oh, stai un pic. Prefer la Hogwarts! Hogwarts sa fie! Si, din nou, pentru mine nu conteaza ca e vara.:D

30 days challenge, Sookie Northman #3

Day 3: Your favourite series

Cumva, ma contrazic pe mine insami cand zic ca seria mea preferata este 'Vampirii Sudului', pentru ca tocmai am spus ca FRA e perfecta. Dar Vampirii Sudului este seria mea preferata pentru ca este mult mai lunga si asta imi place; ca dureaza mai mult, nu ca o trilogie. Nu am o carte favorita in Vampirii Sudului. Ei bine, cam am, cea in care Eric... nu dau spoilere! A patra carte. Dar vedeti si in sinopsis, nu e mare lucru.:D Oricum, am sa zic Vampirii Sudului!

Naspa poza, da, stiu, dar n-am gasit una mai buna

BTW, Sookie nu se casatoreste cu Eric, dar tot imi place numele!

joi, 15 august 2013

Dead series #5

Primul volum din seria 'Cele Sapte Regate', minunatia numita Darul, a fost publicata la noi in urma cu doi ani. DOI ANI. Asta e una dintre cartile mele preferate ale anului acesta si vreau ataaaat de mult urmatorul volum! Dar Rao pur si simplu se incapataneaza si nu vrea sa publice urmatoare carte.:| Ma enerveaza rau de tot, pentru ca primul volum a fost genial si prevad ca si al doilea e la fel de bun. Dar na, Rao, cum sa-ti multumesti cititorii.:)


















Cat despre coperta, mi se pare mai dragu asta din Romania, parca se potriveste mai mult cu povestea. Anyway, VREAU VOLUMUL 2!


30 days challenge, addicted to Armstrong #2

Day 2: A book that you've read more than 3 times.

Fara sa ezit, am sa zic 'Invocarea' de Kelley Armstrong. Am citit-o de 4 ori, si mai vreau o data. Pe celelalte carti din trilogie le-am citit de 3 ori. Dar, oricum, Invocarea e geniala. E perfecta!


Provocarea verii #7!


7. Daca ai putea petrece o vara in alt timp, cand ai vrea sa mergi?

Cand? Pot sa spun unde?
Am sa aleg o lume a unei carti, pentru ca am o idee clara in cap. As vrea sa merg in lumea din Vampirii Sudului, in Bon Temps, sa fiu toata noaptea cu Eric si sa fiu cea mai buna prietena cu Sookie si ahh, ce bine ar fi! As cunoaste toate creaturile supranaturale si as ajuta-o pe Sookie sa traiasca, apoi m-as bronza in curtea din spate a casei ei. As fi eroina-pe-timp-de-vara perfecta!
In rest, nu as prefera sa merg in trecut sau ceva, pentru ca ar fi demodat si imi place exact asa cum e acum.

miercuri, 14 august 2013

Ebook givewaway - 24 hours #4

Am venit cu inca un ebook givewaway, iuhuuu! De data asta este o carte dupa care a fost adaptat un film de comedie si cum am aflat de film, mi-am luat ebook-ul si chiar vreau sa-l citesc, asa ca m-am gandit sa-l impart cu voi! Daca ati uitat cum este acest giveaway, ei bine tot ce trebuie sa faceti este sa lasati mai jos un comentariu cu email-ul vostru si apoi sa-mi trimiteti un email cu exact aceeasi adresa la 'sabrina8_dulcik@yahoo.com'. De asemenea, trebuie sa urmariti blogul in orice mod doriti!

A HEARTWARMING DEBUT NOVEL, NOW A MAJOR MOTION PICTURE!

Meet Pat. Pat has a theory: his life is a movie produced by God. And his God-given mission is to become physically fit and emotionally literate, whereupon God will ensure a happy ending for him -- the return of his estranged wife Nikki. (It might not come as a surprise to learn that Pat has spent time in a mental health facility.) The problem is, Pat's now home, and everything feels off. No one will talk to him about Nikki; his beloved Philadelphia Eagles keep losing; he's being pursued by the deeply odd Tiffany; his new therapist seems to recommend adultery as a form of therapy. Plus, he's being hunted by Kenny G!

In this enchanting novel, Matthew Quick takes us inside Pat's mind, showing us the world from his distorted yet endearing perspective. As the award-winning novelist Justin Cronin put it: "Tender, soulful, hilarious, and true, The Silver Linings Playbook is a wonderful debut."

PS: ebook-ul nu are coperta asta, dar nu prea conteaza.:)) Si filmul este cu Jenniffer Lawrence!!

30 days challenge, I'm a freak. #1

Am vazut challenge-ul asta de 30 de zile pe facebook, aici, asa ca m-am hotarat sa-l fac eu. Mda, fix acum ma apuc, cand o sa fiu plecata si incepe scoala. Dar suna prea bine si, din moment ce o sa-mi fie cam greu sa fac every day poza, m-am hotarat sa iau pozele de pe internet. 
In fiecare zi, timp de 30 de zile, trebuie sa pui o imagine ca raspuns la fiecare intrebare. Cel putin asa cred. Anyway.
O sa incep de astazi si am sa las aici imaginea cu toate intrebarile.


Day 1: The best book you read this year.
'What's left of me', categoric. Cartea asta e prea geniala si chiar am de gand sa o recitesc!


Care e cartea voastra preferata a acestui an? (daca va puteti decide!)

Provocarea verii #6!

6. Alege un citat - sau, daca ai inspiratie, creeaza o fraza - care te duce cu gandul la vara si creeaza o imagine care sa-l contina.


E chiar citatul perfect, mie cel putin mi se potriveste.:D


marți, 13 august 2013

Provocarea verii #5!



5. Iti poti imagina o lume fara vara? Exerseaza-ti talentul scriitoricesc si descrie-o in cateva randuri. 

Ar fi destul de ciudat sa nu fie vara, pentru ca atunci echilibrul din lume s-ar duce; ar exista primavara, care e mai calduroasa, dar nu ar exista un opus al iernii. Probabil ca oamenii ar incerca sa creeze o lume artificiala, o data ce ar aparea tehnologia, ceea ce ar fi destul de nasol, pentru ca vara este anotimpul preferat al multor oameni si, desi nu iti place sa te plimbi in natura, pentru ca este prea cald, este si anotimpul plin de verdeata si flori si paduri.  De atlfel, anul ar fi mult mai scurt si poate am avea mai putina vacanta.^^

'The Bone Season', cele mai noi informatii! :D



 ~Comunicat de presa~

Veste bună pentru Cititorii de Curtea Veche: la începutul lunii septembrie vom publica romanul “The Bone Season” de Samantha Shannon, considerat de criticii din întrega lume viitorul fenomen fantasy internațional. Autoarea, o studentă la Oxford în vârstă de 21 de ani, este supranumită de presa internațională “noua J.K. Rowling”, iar pentru cumpărarea drepturilor de ecranizare a cărții s-a dus o adevărată luptă între case de producție importante. La invitația Curtea Veche Publishing, Samantha Shannon se va afla în România pe 27 septembrie.
Primul volum din seria de şapte romane anunţate de Samantha Shannon, “The Bone Season” este povestea unei „călătoare prin vis“, o clarvăzătoare de 19 ani numită Paige Mahoney, care cutreieră străzile Londrei anului 2059 până când poliția secretă o închide în Oxford, un oraș ținut secret timp de două sute de ani și controlat de Refaimi, o rasă puternică, de pe altă lume. Este o epopee fantastică deosebit de complexă, înţesată cu rase supranaturale, grupări sociale şi mai multe niveluri de clarviziune, precum şi nenumărate dialecte şi cuvinte noi.
Cartea va fi lansată oficial pentru prima dată în lume pe 20 august 2013 la Bloomsbury, celebra editură engleză care a publicat și seria “Harry Potter”, iar autoarea, Samantha Shannon, e susținută de agentul literar care a făcut-o celebră pe J. K. Rowling, prestigiosul David Godwin. Cartea este deja în atenţia presei internaţionale și a cititorilor de fantasy din întreaga lume, anticipându-se că va fi cel mai mare debut global al anului, depășind ca succes serii fantasy precum “Hunger Games“ (“Jocurile Foamei”) sau ”Twilight” (“Saga Amurg”). Așa cum scrie și Harper’s Bazaar, “o nouă generaţie de scriitoare revendică genul fantasy. În fruntea lor se află Samantha Shannon.”
Povestea tinerei scriitoare este uimitoare: cu acest prim volum a reușit să obțină imediat un avans de șase cifre pentru primele trei cărți ale seriei, atrăgând un interes fără precedent până în acest moment pentru un scriitor debutat. “M-am îndrăgostit pe loc de carte. (…) Imaginația ei este extraordinară! Îmi amintește de surorile Brontë – lumea pe care a creat-o este absolut reală”, declară redactorul-șef de la Bloomsbury pentru New York Times.
Drepturile de publicare pentru primul volum s-au vândut până acum în 21 de ţări, iar drepturile de ecranizare au fost achiziţionate de The Imaginarium Studios, casa de producție deținută de actorul Andy Serkis (“Stăpânul inelelor”) şi producătorul Jonathan Cavendish („Jurnalul lui Bridget Jones”).
În România, „The Bone Season” va apărea la Curtea Veche Publishing în jurul datei de 1 septembrie, însă fanii genului fantasy pot face deja precomenzi pe site-ul editurii începând cu data de 20 august 2013.
Pe site-ul www.curteaveche.ro poate fi deja citit un fragment în avanpremieră.
“Îmi place să-mi închipui că la început eram mai mulţi. Nu prea mulţi, bănuiesc, dar oricum mai mulţi decât acum. Noi suntem minoritatea, cei respinşi din lume. Nu din cauza fanteziei, deşi chiar şi aceasta e pe lista neagră. Arătăm ca oamenii obişnuiţi şi, câteodată, ne şi purtăm ca ei. Din multe puncte de vedere, chiar suntem ca ei. Suntem peste tot, pe oricare stradă. Trăim o viaţă pe care ai putea-o considera normală, dacă nu ai cerceta prea adânc. Nu toţi ştim ce suntem. Unii dintre noi mor fără să afle vreodată. Unii dintre noi ştiu, şi nu sunt prinşi niciodată. Dar existăm.
Crede-mă.”

(“The Bone Season” de Samantha Shannon,
în pregătire la Curtea Veche Publishing, 2013)


O sa rezistati, sau va luati cartea? :D

Heeelp!

Deeci am pus pariul asta cu un prieten ca daca strange saptamana asta 100 de like-uri imi ia o carte si daca nu strange, ii iau un joc pe calculator, asa ca m-am gandit, poate puteti sa dati un like la pagina asta idioata? E una gen doar cu imagini si chestii amuzante, oricum inca nu e cine stie ce, dar prietenul asta e chiar de treaba. Cine face asta si lasa un comentariu aici primeste o intrare in plus la concursul meu actiiiv! :D

Nu e o postare ca sa fac reclama sau ceva, chiar VREAU sa castig pariul asta. Nu de dragul cartii, ci ca sa-l bat.:))
Oricum, suntem niste ciudati.

duminică, 11 august 2013

Recenzie siiiii concurs: Auracle de Gina Rosati

Recenzie



Nota mea: 5/5

Parerea mea

O carte cu niste personaje foarte puternice si pline de personalitate, 'Auracle' m-a dat pe spate din prima data si nu am putut sa nu apreciez povestea atat de frumoasa si originala. Stilul autoarei a fost foarte placut si usor, iar intreaga poveste a fost vazuta din punctul de vedere al Annei. Recomand aceasta carte tuturor cititorilor. Daca aveti ocazia sa puneti mana pe aceasta carte, nu ezitati!



Si, Oh God, uitati-l pe Rei al meu!! <3 El este cel cu care Rei din carte seamana, dupa spusele autoarei.

Concuuuurs!

Concursul se desfasoara pe canalul meu de Youtube, asa ca dati click aici pentru a-l accesa si pentru a va abona! Ca sa participati, trebuie sa va abonati si sa lasati un comentariu ACOLO, si nu aici (desi apreciez daca lasati si aici!:)).

Concursul se incheie pe data de 16 septembrie 2013.

Provocarea verii #4!

Atentie! Va rog, nu cititi asta, pentru ca asa o sa ma ajungeti sa ma cunoasteti si s-ar putea sa vreti sa sunati la politie. :)


4. Cu totii am auzit expresia „iubire de-o vara”. Daca ai putea sa traiesti o astfel de poveste scurta si intensa cu un personaj dintr-o carte/film, pe cine ai alege si de ce? 

Scuze, dar eu sar peste intrebarea asta. Pa-pa.

Update: BINE, FIE! O sa marturisesc ca personajul meu masculinus preferatus este ERIIIIIIIIIIIIIIIIIC. Just Eric Northman. Numele face cat o suta de cuvinte tot vocabularul meu. Tipul ala e prea epic, prea sexos, prea misto si e vampiiiiiiiiir. Sunt pur si simplu obsedata dupa fiinta aia, cred ca mi-as da tot restul vietii, numai sa fiu o zi cu el. AAAAAH.

Ca o obsesie mai putin obsedata (lasa telefonul jos, nu suna!), il aleg si pe Warner. Am obsesia asta dupa tipul ala, adica e cel rau, dar pare asa misto si de treaba si protector si frumos! Dupa ce am citit nuvela 'Destroy Me' (nu ma intelegeti gresit, imi placea si inainte) ceva inlauntrul meu imi zice ca trebuie sa-mi vand casa si sa-mi comand 'Unravel Me'.:))))

Inca putin...

Heeei! :D
Deci banuiesc ca va ganditi ca nu am facut nici un concurs de cand a inceput vacanta, cu chestii tari si etc. si de fapt scopul meu era sa astept pana vine un pachet foarte mare cu swag-uri. Pe 17 vin niste prieteni din US si atunci o sa fac un concurs mare pentru voi. Plus ca pachetul de swag-uri din concursul de fidelitate va fi combinat.^^ Asadar, mai trebuie sa asteptati doar pana pe 17. Ca sa stiti ca nu v-am abandonat.:))

In alta ordine de idei, voi ce mai cititi? Eu abia am terminat Mizerabilii, vol. 3 si OMG cum... cum... cum poate cineva sa gandeasca atat de multe si sa scrie asa misto si ARGHH. Dupa ce am stat pana la ora trei noaptea (ei bine, dimineata) sa termin cartea, am simtit ca trebuie sa ma apuc de urmatorul volum, asa ca l-am inceput si am sfarsit prin a dormi de la ora 5 pana la ora 9. Deci da. Sunt muci!

Abia astept sa termin si eu cu Mizerabilii, ca sa pot dormi noaptea. Cartile astea sunt asa bune! Cred ca o sa ma apuc curand de un nou clasic, chiar am chef. Voi cum o mai duceti? Ati citit Mizerabilii?

sâmbătă, 10 august 2013

Provocarea verii #3!



3. Daca ar fi sa recomanzi un film perfect pentru o zi torida de vara, care ar fi acela si de ce? (Eventual, spune-ne si cateva cuvinte despre actiunea filmului).

Exact la fel ca si cu cartile; fie ca e vara, fie ca e oricare anotimp al anului, pentru mine chiar nu conteaza. Eu una prefer filmele horror, drama, thriller si, daca e bun, comedie. Si, evident, actiune. Ceea ce vreau sa spun este ca nu imi plac filmele cu romantism, alea ma fac sa vreau sa spal pe jos, decat sa ma uit la ele. Pur si simplu mi se par ca toate sunt EXACT la fel. Un film pentru o zi torida de vara ar fi perfect daca ar fi horror, asa ca am sa recomand doua: 'Grave encounters', care e bestial si cu jumpscares, si 'Would you rather', de care v-am mai spus, pe care l-am vazut recent. Ala e misto rau.:D 

vineri, 9 august 2013

Provocarea verii #2!



2. Care e coloana sonora a verii tale sau care e melodia pe care o asociezi cu vara?
Care e melodia pe care o asociez cu vara? Mai intrebi?


Coloana sonora a verii mele...
Get free - Major Lazer
So Sick - Ne-Yo
Mandinga - Bling (prima melodie de trupa asta care-mi place!)
ORICE - Ed Sheeran
Just give me a reason - P!nk

joi, 8 august 2013

Provocarea verii #1!



1. Cum ar trebui sa fie cartea ideala pentru vara? Ar trebui sa fie simpla si usor de citit, sau dimpotriva, intortocheata si provocatoare? (Poti da si exemple de carti pe care le consideri „de vara”)

Pentru mine, anotimpul nu conteaza atunci cand citesc o carte. Poate doar atunci cand e iarna si e atmosfera aia de sarbatori, atunci e nasol sa nimeresti o carte plictisitoare si naspa. Insa, in rest, eu prefer in general cartile fara romance, cu multa actiune si suspans. Sincer, pentru mine Academia Vampirilor e perfecta, precum si Vampirii Sudului. Oh, vampirii, mereu ma domina.
Insa, totusi, e misto sa fie vara si canicula si sa citesti o carte care se petrece intr-un pustiu inzapezit. O sa dau un exemplu si aici, si anume 'Darul' de Kristin Cashore, de care stiti cu totii - daca mi-ati citit recenzia - ca am ADORAT-O. Sau, deopotriva, cand e iarna si tu citesti o carte de vara.:D Imi plac cartile gen contemporane, insa nu cele siropoase, asa ca in general prefer sa nu citesc carti de vara. Dar un exemplu bun ar fi 'E usor sa te iubesc' si 'Anna si sarutul frantuzesc' (desi cea din urma se petrece iarna).

miercuri, 7 august 2013

Senzor de ratati... DETECTAT!

Va amintiti ca am facut o lista, la inceputul vacantei, cu cartile pe care vreau sa le citesc?
Mhm. Am uitat complet de ea si, tocmai cand m-am gandit 'Ia sa vad, am citit ceva?' am realizat ca NIMIC din lista aia nu a fost citit. Singura chestie e ca am inceput Urzeala Tronurilor - slava Domnului -, dar nici aia nu-i terminata. Un singur lucru pe care l-am indeplinit este acela ca speram sa citesc un clasic vara asta si asa s-a intamplat, Victor Hugo. Dar in rest, nimiiiiiiiiiic. Cum frate sa-ti faci o lista si sa nu citesti deloc? :)) E vina bibliotecii din cartier. Serios.

Voi v-ati facut lista? Ati citit ce v-ati propus?

Provocarea verii! Hai s-o facem si pe asta!

Am vazut mai peste tot pe aici 'Provocarea verii', apoi am aruncat o privire mai atenta si am realizat ca pare chiar tare! :D Asa ca de maine am sa ma apuc si eu de ea, nu stiu daca am sa postez zilnic, insa am sa incerc.:D

Apropo, nu am fost tag-ata de nimeni:))

Provocarea verii
Reguli:
• Scrie un articol in care sa publici imaginea provocarii [link], regulile si lista provocarilor;
• Raspunde la fiecare provocare in cate o postare in care sa apara imaginea provocarii si intrebarea propriu-zisa;
• Nu raspunde la provocari inainte de 1 august si nu rezolva mai multe provocari intr-o zi;
• Nu toate provocarile sunt obligatorii, poti sari peste oricare vrei.

Provocari:
1. Cum ar trebui sa fie cartea ideala pentru vara? Ar trebui sa fie simpla si usor de citit, sau dimpotriva, intortocheata si provocatoare? (Poti da si exemple de carti pe care le consideri „de vara”)

2. Care e coloana sonora a verii tale sau care e melodia pe care o asociezi cu vara?

3. Daca ar fi sa recomanzi un film perfect pentru o zi torida de vara, care ar fi acela si de ce? (Eventual, spune-ne si cateva cuvinte despre actiunea filmului)

4. Cu totii am auzit expresia „iubire de-o vara”. Daca ai putea sa traiesti o astfel de poveste scurta si intensa cu un personaj dintr-o carte/film, pe cine ai alege si de ce?

5. Iti poti imagina o lume fara vara? Exerseaza-ti talentul scriitoricesc si descrie-o in cateva randuri.

6. Alege un citat - sau, daca ai inspiratie, creeaza o fraza - care te duce cu gandul la vara si creeaza o imagine care sa-l contina.

7. Daca ai putea petrece o vara in alt timp, cand ai vrea sa mergi?

8. Daca ai putea calatori oriunde (inclusiv in lumile din romane), unde ai vrea sa petreci o saptamana de vara si de ce?

9. Ce carti nu vor lipsi din bagajul tau pentru vara asta?

10. Iti place sa citesti la plaja/in parc sau preferi linistea camerei de hotel? Descrie atmosfera perfecta pentru lectura.

11. Poti alege 5 personaje din orice carti vrei cu care sa pleci in vacanta. Pe cine ai alege si unde ai vrea sa mergi? (Poti alege orice loc de oriunde)

12. Povesteste-ne despre vara ta preferata.

13. Care a fost parerea ta despre Provocarea verii? Care a fost intrebarea ta preferata? Dar cea care ti-a placut cel mai putin?

Cam asta e tot. Voi veti face provocarea verii? 

marți, 6 august 2013

Review: High Witch by Mona Hanna

The review contains spoilers!

English

I received this book free from the author in exchange of a honest review. Thank you, Mona!

Review

Brayden dreams about a beautiful girl for thirty days, until that girl appears and meets him. But, soon, he discovers that she's a High Witch, so she needs to go through 'The Test', a test where she has to kill the person she loves. But Brayden gets too attached to Ariel, the High Witch, and he realizes he is the person who has to be killed in order for Ariel to survive. But Ariel knows that love always win. And Brayden will find out too.

My rating: 4/5

My opinion

'High Witch' was a very intriguing and unique novel. My favourite character is Brayden, because he was smart and helpful, but Ariel was the protagonist and she managed to save Brayden and herself in a dangerous battle between good and evil. Ariel was strong and she learned quickly how to use her power. properly. The story was original, but I had two major problems with it; first, the insta-love. Brayden and Ariel's relationship seemed rushed and totally predictable. And than brings me to my second problem, the fact that the entire book was predictable. I knew from the very begining what was going to happen and I would have preffered a different ending, maybe a sad one. But I hope that the second book is better and I'm looking forward to reading it. I recommend this book, it was a short and fun read!

And look at that beautiful cover!


Recenzia contine spoilere!

Romana

Recenzie

Brayden a avut vise despre o fata frumoasa timp de treizeci de zile, pana ca acea fata sa apara si sa-l intalneasca. Insa, in curand acesta descopera ca este o 'High Witch', asa ca trebuie sa treaca printr-un test in care ea este nevoita sa-l omoare pe omul la care tine. Insa Brayden se atasaza prea mult de Ariel, vrajitoarea, si realizeaza ca el este cel care trebuie sa fie omorat pentru ca Ariel sa supravietuiasca. Insa Ariel stie ca iubirea castiga mereu. Si Brayden va afla si el acest lucru.

Nota mea: 4/5

Parerea mea

'High Witch' a fost o carte foarte intriganta si unica. Personajul meu preferat e Brayden, pentru ca a fost destept si a ajutat-o pe vrajitoare, insa Ariel a fost protagonista si a reusit sa-i salveze pe Brayden si pe ea intr-o batalie periculosa dintre bine si rau. Ariel a fost puternica si a invatat repede cum sa-si foloseasca puterea cum trebuie. Povestea a fost originala, insa am avut doua mari probleme; in primul rand, insta-love. Relatia dintre Brayden si Ariel a parut grabita si total previzibila. Am stiu chiar de la inceput ce urmeaza sa se intample si as fi preferat un sfarsit diferit, boate unul trist. Insa sper ca a doua carte este mai buna si abia astept sa o citesc. Recomand aceasta carte, este o lectura scurta si distractiva!

Boring life, boring life.

Hei, ce mai faceti?
Nu am mai vorbit de mult timp de-adevaratelea cu voi si m-am gandit sa fac o postare in care va tin la curent cu ce mai fac si... sa vorbim! :D

In ultimele trei zile a mers greu cu cititul, ma refer la faptul ca am putut sa citesc decat 70 de pagini din Urzeala Tronurilor si 130 din o carte in engleza, si anume The Watcher de Lisa Voisin.


Urzeala Tronurilor nu prea mi-a captivat asa mult interesul, si am stabilit ca daca reusesc sa citesc 50 de pagini pe zi, e bine, pentru ca nu prea are actiune momentan si mai e si grea de tinut :)) cred ca o sa fac muschi.:D Cat despre 'The Watcher', imi place mult, e foarte misterioasa si tare, iar insfarsit am dat de o carte cu un triunghi amoros care nu ma face sa vomit si sa arunc cartea pe geam.:) Dar mi-au trebuit mie doua carti groase, una de 500 de pagini si una de 900. Sa vad cand le termin p-astea.

In rest, viata mea e plictisitoare si inutila. Acum sunt setata pe filme de groaza, dar nu ma mai sperie nimic si vreau unul CHIAR horror! Vreo idee? Totusi, nu un cliseu dinala cu fantome naspa, va rog.

Si? Voi ce mai cititi? Cum o mai duceti?

luni, 5 august 2013

Leapsa!

Am primit o leapsa de la TheoRyaMarya, ii multumesc mult.:*

1. Ce impresie ti-a facut ultima carte citita?
Am terminat in aceeasi zi 'High Witch', care chiar mi-a placut, a fost OK si 'Jocul Miciunii', care a fost o carte foarte proasta dupa parerea mea. Nu o sa ma apuc sa insir neplacerile pe care le-am avut, pentru ca nu vreau sa ma enervez din nou...

















2. Ultimul film vazut.
'Would you rather', un film horror in care 8 oameni intra intr-un joc pentru a castiga bani si sfarsesc sa se omoare intre ei foarte brutal. Am tremurat pe tot parcursul jocului si parca m-a zguduit rau. Insa ideea a fost foarte tare, chiar recomand filmul.


3. Ce seriale urmaresti in momentul de fata?
Pai am terminat toate serialele astea, insa astept continuarea: 90210, Grey's Anatomy, The Vampre Diaries, Sherlock, Elementary, Beauty and the Beast, Pretty Little Liars (care nu e terminat).

4. Ce serial ti-a placut cel mai mult?
SHERLOCK! SHERLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOCK! (scuze, dar nici n-am ezitat!)


5. Ce serial/film astepti sa apara?
Divergent, Vampire's Academy, Catching Fire si toate continuarile serialurilor de mai sus.^^

6. Cea mai lunga carte citita...
Habar nu am. 'The Repossession' de Sam Hawksmoor?


7. Cea mai scurta carte citita...
Excluzand nuvelele, 'High Witch' de Mona Hanna. 87 de pagini.

8. Ultimul film de groaza vazut...
Pai 'Would you rather'.

9. Ultimul film vazut la cinema...
The Wolverine.


10. Filmul pe care l-ai vazut de cel putin cinci ori...
No way :)) Doar Hobbitul, de doua ori. Ba nu! Jocurile Foamei, de 3. :D


11. Da leapsa asta mai departe la cel putin 10 persoane.
Scuze, dar cred ca toata lumea a facut-o... daca nu, cine nu a facut-o sa o faca si sa lase link mai jos, sunt chiar curioasa! :D