marți, 3 decembrie 2013

Invatamantul pestelui prajit.

Deci am venit astazi de la scoala efectiv scotand foc pe nari. De ce? Pai lasati-ma sa va povestesc.

Eram la ora de engleza, a venit profa in clasa si, dupa ceva timp, un copil din clasa, si anume Vali, a inceput sa vorbeasca si sa comenteze. Profa l-a ignorat cateva minute si dupa s-a enervat, s-a dus in spatele clase si s-a asezat in o banca langa el, ca sa vorbeasca cu el, IN LOC SA NE PREDEA.
Eu am inceput sa vorbesc cu o colega, bine, sa spunem si ca am cantat un pic, asa, la misto, si dupa un copil a strigat la mine sa incetez. M-am oprit si profa s-a uitat in directia noastra si a zis: 
-Cine a strigat-o pe Sabrina?
-Eu, doamna
-Pai de ce o strigi? Las-o sa continue, sa nu fie atenta la ora, ca de obicei.
A venit in fata, s-a asezat la catedra si a inceput sa scrie un proces verbal. Apoi s-a oprit si m-a intrebat regulile de la timpul Present Perfect Simple si a vazut ca le stiu cat-de-cat, asa ca m-a luat cu timpul Past Continuous, pe care il folosim al naibii de putin si pe care nu-l mai facusem de un an. Logic, nimeni n-a stiut, si nici eu, pentru ca nu sunt Wikipedia sa-mi amintesc ceva de un an (avand in vedere ca nu stiu nici ce-am mancat ieri la pranz). A terminat procesul verbal si a inceput sa predea, ignorandu-ma complet. Dupa m-a intrebat ce nota merit si am spus ca 9, pentru ca m-am enervat si ea a zis "Aoleu! Cum asa?" si eu am zis ca nimeni nu stie Past Continuous si ca trebuia sa ni-l predea din nou, pentru ca asa e in programa si s-a pisat pe ea si a inceput sa tipe la mine. A facut o pauza si i-am zis "multumesc", plecand.

Ce pana mea?
In primul rand, atunci cand am inceput eu sa vorbesc pe ea o durea undeva si se certa cu un alt elev, in loc sa ma invete ceva, avand in vedere ce importanta este engleza. In al doilea rand, m-a intrebat ceva special ca sa nu stiu si nu mi se pare normal, plus ca nimeni nu stie nimic si eu si inca vreo trei tipe suntem singurele care stim sa formulam corect o propozitie in care ne spunem varsta, ceea ce nu se poate spune si in cazul celorlalti din clasa. Si, in ultimul rand, proces verbal ca am vorbit un minut? Si lu' ala care a strigat si a comentat? Lui ce pana mea ii faci, il exmatriculezi?!
Am rugat-o sa mearga cu mine la directoare - da, stiu, si eu sunt cam tupeista, dar stiam ca am dreptate -, dar nu, ca "nu sta ea de mine si nu se pune la mintea mea". Si asa am incheiat.

5 comentarii:

  1. Cam asta mi s-a intamplat mie intr-a opta cand mi-a confiscat un prof cartea pt ca un coleg se juca cu ea *nici nu i-am dat voie* si cand ma duc dupa ore sa-mi cer scuze, umila, spune ca eu acasa citesc porcarii in loc sa invat. Abia dupa o saptamana am primit-o inapoi

    RăspundețiȘtergere
  2. Întâi de toate, ȘTII CÂT ÎȚI APRECIEZ TUPEUL? Știi? Of, ce mi-aș dori și eu să nu mai fiu atât de timidă și să-mi expun punctul de vedere.
    Înainte de toate, am și eu o astfel de profă și stai să vezi ce e la engleză la noi! Adică acum 3 sau 4 ore a comandat mâncare în ora noastră că îi era foame și apoi ne-a dat lucrare din ce NU A FĂCUT și mi-a pus 6. Mie și la jumătate de clasă. Asta în condițiile în care suntem o clasă bunicică. E cam dusă.
    În fine, profii exagerează uneori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stii ca poti sa faci o reclamatie la minister si sa contesti nota, nu?

      Ștergere
  3. Eu sunt în clasa a XI-a şi credemă că e la fel de rău ca în clasa a VIII-a parcă mai rău. Eu am primit 9 când am făcut de 10, iar tipul idiot şi tupeist nu a ştiut să rezolve şi profu i-a dat ceva mai uşor doar ca să-i dea 8, dar ce să şi faci România ţara tuturor posibilităţilor.

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta conteaza