sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Ender's game movie review - sort of

No spoilers.
OMG, prieteni.
Deci nu am rezistat si am mers fix pe 1 noiembrie la filmul 'Jocul lui Ender', impreuna cu fratele meu; amandoi suntem mari fani ai cartii. Si trebuie sa va spun, filmul a fost exceptional.


Cred ca este cel mai fidel film al unei carti. Nu a lipsit NIMIC, dar absolut nimic. Toate fazele din carte au fost prezente si in film si au fost interpetate cu atat de mult stil si cu atat de mult talent, incat mi se parea ca citesc cartea pentru a doua oara. Toate fazele din carte pe care voiam sa le vad ecranizate au fost acolo, iar efectele speciale ce le-au insotit au facut ca filmul sa para magic. Ma asteptam sa nu inteleg mai nimic, deoarece in carte erau foarte multe date stiintifice, insa in cele din urma totul a iesit bine; daca nu ati citit cartea, ei bine, trebuie sa vedeti filmul, pentru ca e genial, e perfect.

Actorul din rolul principal a facut o treaba foarte buna si chiar asa mi l-am imaginat si eu pe Ender; a jucat foarte bine si a dat exact acea atmosfera din carte. Mi-a placut cum a emanat senzatia aceea de siguranta care a fost prezenta si in carte; stiai ca Ender nu o sa greseasca. Plus ca actorul e foarte dragu.


Toate personajele mele preferate au fost acolo: Bean (cu o traducere a numelui, "Para"), Petra, Alai si chiar Bonzo, tipul rau. Au jucat exact cum trebuia. Ah, ce sa mai spun, totul a fost PERF!

Din pacate, pentru mine, ultima faza din film este in cea de-a doua carte, pe care nu am citit-o, insa mi-a spus fratele meu ca e chiar la inceput, asa ca e in regula. Oricum, am fost foarte emotionanta pe parcursul filmului, si am simtit bucurie, mila, fericire si extaz, pe masura ce inanintam in poveste. Lumea creata de Orson Scott Card este una deosebita si nemaintalnita si stiu ca nu a fost chiar usor sa o ecranizezi. Dar v-am mai spus; filmul a fost perfect. Unul din cele mai bune filme SF, daca nu cel mai cel.


Ah, si am o informatie in plus.
Cartile lui Orson Scott Card au fost recomandate mai multor organizatii, precum Marina, cu scopul de a imbunatati strategia acestora. Stiati asta?

2 comentarii:

  1. Abia astept sa vad filmul. Cartea a fost superba, dar am citit-o acum un an si nu tin minte toate detaliile. Si informatia de la sfarsit... MINDBLOWN O.o

    RăspundețiȘtergere
  2. Ender's Game a fost una dintre cele mai bune carti SF pe care le-am citit vreodata, multumita ei l-am descoperit pe Orson Scott Card, care are niste carti...Oau e putin spus :)) Si filmul mi-a placut si mie la nebunie, mai ales pentru ca a fost enorm de fidel cartii.

    Cat despre faza cu Marina, da, intra-devar, in SUA cartea asta e lectura obligatorie in scolile lor militare. OSC e un geniu <3

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta conteaza