duminică, 7 aprilie 2013

Si era odata o carte...

Era cartea asta la biblioteca, o carte de care nu am mai auzit si probabil ca va fi plictisitoare, insa, totusi, are o descriere grozava. Nu chiar genul meu.
Apoi, BUM, e geniala. Nu ma mai pot opri din citit, dar totusi o fac, pentru ca vad ca restul volumelor din serie nu au fost publicate in tara, iar asta m-ar face sa ma simt si mai naspa. Asa ca, da, incerc sa ma limitez la 10 pagini pe zi (cum sa faci asta?!) si ajung la 100, iar apoi o pun undeva departe, unde sa nu o mai gasesc. Dar tot o gasesc. Pentru ca o vreau!

Probabil ca n-ati ghici despre ce carte vorbesc, pentru ca e destul de nepopulara, pentru ca nu a fost promovata cum trebuie. Cred ca editura Rao ar trebui numita editura "de-la-care-astept-cu-nerabdare-continuarile-dar-pe-care-probabil-nu-o-sa-le-primesc". Mie mi se pare un nume potrivit.

E vorba despre "Darul, cele sapte regate" de Kristin Cashore. Banuiesc ca nu va suna cunoscut.


Asta e coperta din Romania. Si, probabil, dupa ce va voi arata coperta originala, o veti recunoaste...


Am sa pun aici si descrierea, ca sa va mai familiarizati un pic cu ea.
Katsa putea să ucidă un om de când avea opt ani - ea este un graceling, unul dintre puţinii oameni născuţi în ţara ei cu un dar extrem, al ei fiind acela de a ucide. Ca nepoată a regelui ea ar putea să trăiască o viaţă plină de privilegii, dar, din pricina talentului ei, este nevoită să lucreze pentru rege. Când îl întâlneşte pentru prima data pe prinţul Po, al cărui dar erau tehnicile de luptă, Katsa nu bănuieşte că viaţa ei e pe cale să se schimbe. Nu bănuieşte nici că se va împrieteni cu Po. Şi nu bănuieşte nici că va afla adevărul despre darul ei... sau adevărul despre un teribil secret, ascuns în depărtări... un secret care ar putea distruge toate cele şapte regate doar prin cuvinte.

Ceva mi-a spus ca o sa-mi placa. Atunci cand am luat-o de pe raftul bibliotecii publice, am stiut ca o sa-mi placa. Si cred ca asta este cartea care va deveni cea mai buna de anul asta. Adica am citit doar jumatate, dar tot sunt convinsa ca nu ma va dezamagi.
SI MAI SUNT DOUA CARTI NEPUBLICATE!


Are cineva aceasta carte in biblioteca? Sau a citit-o cineva? Pentru ca, serios, trebuie sa o incercati!

5 comentarii:

  1. Am un semn de carte cu această carte! ^_^ deci da, am auzit de ea. Și uau, nu mă așteptam să îți placă așa mult. Well, o să o încerc. Știi, după ce citesc celelalte sute de cărți de pe TBR list. ^_^

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit-o anul trecut (sau acum 2 ani, nu mai stiu) si mi s-a parut geniala<3 Totusi ma intreb de multa vreme cand are de gand Rao sa scoata si al doilea volum.

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow :o .
    Pare pe cinste !
    Câte numere sunt în total ? * apărute în RO dar și în străinătate *

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. *raspunde maraind* in RO a aparut unul. Cartea face parte dintr-o trilogie.

      Ștergere
  4. Cunosc sentimentul când la bibliotecă găseşti o carte care te dă pe spate şi nu e deloc cunoscută, însă prima dată ţi se pare oribilă. Subiectul romanului "Darul, cele sapte regate" de Kristin Cashore este original şi interesant, cred că o s-o iau de la bibliotecă în vară şi mă apuc de ea. Şi coperta e aşa de asăm ^_^.

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta conteaza