miercuri, 10 octombrie 2012

Interviu cu Corrine Jackson - Touched

Hello! :)
Ce mai faceeti? Tot cu scoala, asa-i?
Stiu ca de mult nu am mai postat un interviu, obstacolul primar fiind lenea.
Dar acum mi-am revenit si sper ca in curand voi mai reveni cu interviuri.

Acum iata un interviu foarte dragut.^.^ Cartea ei va fi publicata in SUA pe data de 27 noiembrie, anul asta.

So, enjoy! 

1. Buna, Corrine! Poti sa ne spui ceva despre tine si despre cartea ta " Touched "?
Buna Sabrina! Sunt un autor pentru adulti tineri si muncesc in San Francisco, CA din SUA. Imi plac macaroni cu branza, bacon vegetarian ( whaat?! ), mochas ( nu stiu ce-i aia :)) ) si cititul, dar nu in odrine. TOUCHED este despre Remy, in varsta de 17 ani care are abilitatea de a vindeca oamenii, doar ca rana sau boala pe care o vindeca o ia ea.

2. Cand te-ai decis ca vrei sa fii scriitor?
Mereu am vrut sa fiu scriitoare, insa nu am avut incredere in abilitatea mea. Citesc mereu. Cutii de cereale, semne, carti. Orice. Am scris primele mele povesti cand eram in scoala elementara si am continuat sa scriu. Mi-a placut sa creez personaje si sa le dau viata. Nu a fost pana in 2009, cand am scris TOUCHED si lucrurile au continuat de aici.

3. Unde iti gasesti inspiratia pentru romanele tale? (daca nu este un secret) Ai gasit-o vreodata in viata ta reala?
Oricunde si peste tot. Uneori aud o converstie. Alteori reactionez la alte lucruri ce le experimentez sau alte lucrari de arta. Daca esti deschis lumii din jurul tau, ideile vin.


4. Seamana vreunul dintre personajele tale cu tine?
Toate personajele mele au mici particele din mine sau din oamenii pe care ii cunosc. Uneori aceste particele se strecoara la suprafata in asa fel incat prietenii si familia observa cand Quinn spune " super tare " in IF I LIE. Ea are simtul umorului, cred. Cu Remy, o multime din relatia mea cu tatal meu se strecoara in poveste. Povestea se face mai buna daca autorul scrie mai personal, si asta e ceea ce incerc sa fac.

5. Care este prima carte pe care ai citit-o?
Nu pot sa-mi amintesc. Stiu ca prima carte care m-a facut sa iubesc cititul este SHADOW CASTLE de Marian Cockrell. Cartea mi-a capturat imaginatia intr-un fel pe care nu l-am mai experimentat. In poveste, umbrele au povesti si propria lor lume. Cativa ani mai tarziu inca [,] cred in poveste. 

6. Ai o carte favorita?
Cred ca asta se schimba des, depinde de dispoizitia mea si de ce se intampla in viata mea. Doua carti pe care le iubesc ( recente ) sunt SPEAK de Laurie Anderson si WHERE SHE WENT de Gayle Forman. De asemenea sunt un mare fan al cartii UNDER THE NEVER SKY de Veronica Rossi.


7. Daca ar fi sa pleci intr-o calatorie, ce carte ai lua cu tine?
Am cam cam 100 de carti in raftul meu ( si pe jos si pe boiler ) care asteapta sa fie citite. Cea pe care chiar vreau sa o citesc acum este THE LAST DRAGONSLAYER de Jasper Fforde, deci pe asta as lua-o cu mine. Este hilar si este prima carte YA pe care a scris-o, deci ma voi uita cu seriozitate la ea in viitor.

8. Spune-ne un lucru pe care l-ai schimba la oamenii din ziua de azi.
Daca as putea schimba un lucru la oameni, as vrea ca toata lumea sa acorde mai mult timp cunoasterii celorlalte persoane. Imi plac retelele sociale, insa am observat ca ne mananca timpul pe care l-am putea petrece cu prietenii si familia. Imi e dor sa ies afara cu prietenii, sa rad pana ma doare burta si sa vorbesc cu ei cateva ore. Nu este la fel online si cred ca asa pierdem ceva special cant ne traim vietile mai mult in lumea digitala.

9. Este vreun moment din viata ta pe care l-ai retrai?
Mi-ar placea sa-mi retraiesc anii de liceu, insa doar daca as fi avut mai multa incredere in mine. Eram concentrata pe munca si invatat si am pierdut multa distractie. Categoric m-as intoarce si m-as distra mai mult.

10. Ai vreun mesaj pentru cititorii romani? De ce ti-ai recomanda cartea?
Sper ca va vor placea cartile mele. Cred ca fiecare ofera mai mult aspect fata de viata reala si va vor face sa priviti cu mai multa atentie viata voastra - si ce ati sacrifica pentru ceilalti.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Asta a fost interviul.:)
Descrierea cartii ( destul de incalcita ), mai jos:

Touched,
by Corrine Jackson


Remy O'Malley vindeca oamenii cu atingerea ei - insa fiecare rana vindecata devine rana ei. Traind intr-o casa cu tatal ei vitreg abuziv, ea a vindecat o multime de oase rupte, arsuri si rani. Insa intr-o noapte tatal ei ajunge prea departe.

Faptul ca e trimisa sa traiasca cu tatal ei instrainat ii ofera un inceput nou si ea este dornica sa-l accepte. Apo apare Asher Blackwell. Candva un fost Protector al Vindecatorilor, Asher sacrifica simturile lui pentru a deveni nemuritor. Doar omorand un Vindecator un Protector poate sa-si recapete simturile umane. Insa indragostirea este interzisa intre acesti doi dusmani.  Remy are puterea de a face Protectorii oameni din nou, iar cand acestia afla asta, ei o cauta - daca nu Asher o ucide primul.

4 comentarii:

  1. super!deabia astept sa apara cartea in romania~!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru interviu<3 Am mai vazut cartea pe Goodreads, dar nu i-am citit descrierea. Pana acum. Chiar imi place subiectul cartii si mi-ar placea s-o citesc<3

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Uau,foarte tare subiectul cartii!:)
    Cand am citit faza "are abilitatea de a vindeca oamenii" mi-am spus ca ,eh,nu e mare chestie,dar dupa "doar ca rana sau boala pe care o vindeca o ia ea" am zis,uau,asta da lucru nou!:)
    Oricum,frumos interviu!:D

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta conteaza