joi, 16 august 2012

Recenzie: Setea de Carrie Jones

Hello! :)
Ce mai faceeti?
Eu sunt pe picior de plecare si am o groaza de bagaje de facut :))
Asa caa, sa trecem la treaba! <3

Recenzie

Mama Zarei o trimite pe protagonista - Zara - intr-o provincie din Maine,la bunica ei, dupa ce cade intr-o depresie pe urma moartei tatalui ei. Cand ajunge acolo, nimic nu e cum se astepta. Multa zapada. Insa bunica ei, Betty, este pregatita sa o scoata din despresie pe Zara. Ii cumpara o masina si o trimite la scoala. Instantaneu, Zara isi face prieteni si dusmani. Insa Maine nu e ceea ce pare - aparent un necunoscut o urmareste peste tot pe Zara si pe prietenii ei, Devyn si Issie, lasand in urma sclipici. Ei incep sa suspecteze ca e un spiridus. Zara nu crede din prima, insa cand Nick, un coleg chipes de la scoala,, e de acord cu ce sustin Devyn si Issie, fata incepe sa creada si ea. Apoi, totul ia o intorsatura ciudata. Zara se duce in padurea de langa casa bunicii, fiind ghidata de o voce stranie. Se pierde, insa un caine mare si bland o aduce acasa. Acesta era ranit, iar Zara il panseaza. Apoi, afla ca Nick * spoiler * este acel caine, adica un varcolac. Spiridusul vine la casa bunicii si se da drept tatal ei (mort ), pentru a o convinge sa se duca cu el. Dar Zara nu cedeaza. In cel mai socant mod, Zara afla ca bunica ei * spoiler * este un minunat tigru de luna plina. Si Devyn * spoiler * e un vultur de luna plina. Iar cand stirile vin una dupa alta, Zara cedeaza si este rapita de Ian, care este * spoiler :)) * un spiridus. Oare va reusi Zara sa supravietuiasca si sa-i invinga pe spiridusi?


 Citatele mele favorite

" Isi sterge mana pe tricou. 
  - Ce? Am balit pe tine?
  - Putin.
  - Esti un lup. Ar trebui sa fii obisnuit cu balele.
  - Asta-i o lovitura sub centura. " - Zara si Nick, dupa ce Nick i-a acoperit gura Zarei.

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

" Dar il vazusem intins pe podea. Il vazusem in sicriu. Si poti sa simti cand cineva a murit, simti ca sufletul s-a dus, ca nu mai este nimic in trupul lipsit de viata. Totusi, daca exista varcolaci sau spiridusi, atunci poate ca nici asa ceva nu e imposibil. Poate ca tatal meu e chiar aici, la doar cativa centimetri departare de mine.
  Ma clatin, lipita de usa.
  - Nu poti. Nu poti fi aici.
  - Dar sunt, Zara. Da-mi drumul. Iti voi explica, spune el.
  Murise. Murise. L-am vazut murind. Apa de pe podea. Fata rece in mainile mele. Dar daca nu a murit?
  - Tati?
  - Sunt aici, draga. " - Zara si tatal ei natural ( nu va spun care e ) prefacandu-se ca e tatal ei vitreg mort.


Nota mea: 4/5


Parerea mea

Trebuie sa recunosc, nu mi-as fi cumparat cartea daca as fi vazut-o intr-o librarie. Insa am primit-o de ziua mea si, credeti-ma, chiar ma indoiam ca va fi pe cat de frumoasa a fost. Am inceput-o deoarece era printre singurele mele carti subtiri si asteptam alte carti de la autori din strainatate. Am citit si nu m-am putut opri la un moment dat, iar autoarea a reusit sa faca niste momente chiar de groaza. Bine, uneori a scris si foarte vag si abea am inteles, insa per total cartea asta chiar a fost tare. Totusi, nu va luati dupa descrierea de pe spatele cartii - nu se infiripa nimic intre ea si " eminentul Ian ". Ceea ce a mai urcat cu un punct nota a fost faptul ca autoarea a inclus foarte multe momente amuzante, iar eu ador momentele amuzante cand totul e tensionat. Unele replici dintre Nick si Zara sau dintre bunica Betty si Zara au fost chiar tari, iar sarcasmul Zarei in momentele in care s-a intalnit cu tatal ei adevarat...foarte tare! Mi-a placut si faptul ca Zara era foarte curajoasa. Nu s-a tot plans ca vai, aud un zgomot in padure si ma trec fiorii sau mai stiu eu ce.:)) Nu, s-a dus direct in padure si a tipat cu tupeu " Iesi incoace! ". Da, asta chiar am apreciat. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Va recomand cartea! <3    

5 comentarii:

  1. =)) maxim primul citat. Pe mine nu m-a tentat niciodata cartea asta si nu cred ca o s-o citesc chiar acum, dar o sa tin cont de recenzia ta data viitoare cand o vad in librarii:).

    Dee.

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Imi place recenzia. Nu cred ca o cumpar . Pare interesanta, dar dupa parerea mea sunt si unele mai interesante p lista de Must Have! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Draguta recenzie! Am citit cartea si intradevar sunt unele si mai bune dar nu te costa nimic sa-ti rezervi o dupamiaza pentru a o citi..:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte draguta recenzia!:) Cat despre carte,hmm,parte interesanta,imi place coperta:)

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta conteaza