marți, 7 august 2012

Interviu cu Lisa Voisin - The Watcher


 Nu v-am zis eu ca astazi aveti parte si de un interviu? :x
Iata interviul luat de mine unui autor cu o carte foarte frumoasa. <3

Thank you very, very much, Lisa!
Enjoy.

1. Buna, Lisa. Poti sa ne spui ceva despre tine si despre cartea ta " The Watcher "?
    Despre mine: sunt un autor canadian si traiesc in Vancouver, Canada, cu logodnicul meu si doua pisici: Leopold si 'Presedintele' Mao. 
   
    Cand vorbesc cu oameni in persoana despre The Watcher, le spun ca este despre o fata in varsta de 17 ani, ale carei abilitati psihice s-a " trezit " in ziua in care a intalnit un baiat cu sulfetul de inger si care a fost iubirea ei in viata trecuta.

    Sinopsis-ul intregii povesti il gasiti aici: lisavoisin.wordpress.com/the-watcher/

2. Cand te-ai decis ca vrei sa fii scriitor?
    Am vrut sa fiu scriitor de mica. Desi am scris poezii si povesti de mica, am inceput sa scriu regulat cand eram adolescenta, uneori in locul temei -- spre dezamagirea parintilor! Dupa ce am studiat engleza la Universitatea din Toronto, am plutit in deriva de la scrierea povestilor, eventual devenind un scriitor tehinc. Din fericire, mi-am gasit drumul inapoi la scris povesti din nou. Acum ca am facut-o, nu o sa renunt la asta.


3. Unde iti gasesti inspiratia pentru romanele tale? (daca nu este un secret) Ai gasit-o vreodata in viata ta reala?
    Foarte multe lucruri ma inspira sa scriu: muzica, filme, lucrurile pe care le vad in jurul meu. Meditez, si in timpul procesului, lucrurile din munca mea isi gasesc drum prin necunostinta mea in timpul meditatiei. Deci mai mereu, ca sa spun asa, inspiratia pentru scrisul meu vine din lucrurile despre care meditez. The Watcher se refera la vietile trecute si mereu am crezut in ele. Mereu mi-am imaginat cum ar fi daca m-as intalni cu cineva pe care cunosc deja, sa am acel fel de conexiune la nivelul sufletului cu cineva. Cred ca acum am gasit acea persoana, deci scriu si la nivelul experientei.

     In exercitiile pentru meditatie si in meditatie am invatat cum abilitatile psihice merg, cum sa interpretez simboluri si modele. Multe lucruri din cartea asta sunt originale. Demonii ce reprezinta negativitate pe care o vedem in lume, ingerii ce reprezinta bunatatea - cele mai mari parti din noi insine. Sunt aceste modele reale? Asta e intrebarea, corect? Eu cred ca ele sunt adevarul ce merge mai adanc in realitate, de aceea povestile sunt atat de populare. Ei muncesc in modele. ( OK, chiar nu m-am prins care e faza cu "modelele" astea ) Povestile ne schimba.



5. Seamana vreunul dintre personajele tale cu tine?
    Cred ca sunt niste parti din mine in mai multe personaje. Uneori sunt constienta de asta, alteori nu. Mia este independenta, la fel cum am fost si eu la acea varsta, si alte parti din mine s-au strecurat acolo. Unul din mentorii mei ce ma ajutatu cu scrisul a spus ca Mia era umpic " copilul cu cheia dispozitivului de blocare " (un copil care vine intr-o casa noua si trebuie sa se descurce, parintii lui fiind ocupati cu munca).Aceasta a fost adolescenta mea in majoritatea timpului si nu m-am gandit niciodata de doua ori despre ea. Am trait de asemenea cu mama mea, ca Mia, iar mama lucra in medicina (desi nu era asistenta). Pot de asemenea sa ma asociez si cu Michael, in lupta lui pentru a face ceea ce e corect, chiar daca avea sentimentul de vinovatie pentru faptele din trecut.

5. Care e prima carte pe care ai citit-o?
    Prima carte de care inca imi amintesc ca am citit-o este " Golden Book called Charlie ", de Diane Fox Downs. Era pentru cititorii mici, desigur, si era despre o pisica de oras ce merge sa traiasca la tara. Am iubit-o! Am iubit pisicile de cand eram mica. Fiind singura la parinti, pisica noastra, Buffy, era si gardianul meu si frate. Obijnuiam sa glumim despre faptul ca am fost crescuta de pisici, deci nu ma mir ca povestea s-a " lipit " de mine!

6. Ai o carte favorita?
    Am mai multe carti favorite, atat de multe ca este greu sa le enumar. Cred ca " Good Omens " de Neil Gaiman si Terry Pratchett este una din preferatele mele. Sunt un fan imens al Neil Gaiman. Sunt de asemenea iubitoarea seriei " Dispozitive Infernale " a Cassandrei Clare.

7. Daca ar fi sa pleci intr-o calatorie, ce carte ai lua cu tine?
    Ideal ar fi sa-mi iau e-Reader-ul ca sa am mai multe carti cu mine. Probabil as lua cartea la care lucrez si cartea pe care o citesc atunci. Imi pare rau ca este un raspuns vag, insa rareori iau o carte pe care deja am citit-o cu mine, deoarece lista " de citit " este asa de imensa. O sa plec curand intr-o vacanta de vara. Acum, citesc " Ascendant " de Diana Peterfreund, deci probabil ca pe aceea o voi lua.

8. Spune-ne un lucru pe care l-ai schimba la oamenii din ziua de azi.
    Imi doresc ca oamenii sa fie mai blanzi cu ei insisi si cu planeta. Cred ca am putea fi mai putin aspri si negativi asupra tuturor. Nu avem nevoie de vreun fel de violenta, fie ca e violenta fizica sau psihica sau razboi; cruzimea pasiva ca lasarea oamenilor sa moara de foame cand altii mananca in exces; cruzimea fata de animale si naruta; sau cruzimea agresiva-pasiva, cand ii facem pe ceilalti sa planga doar de distractie. In general, lumea are nevoie de mai multe iubire.

9. Este vreun moment din viata ta pe care l-ai retrai?
    Sunt cateva. Uneori imi doresc sa ma intorc in timp si sa retraiesc cateva experiente din copilaria mea, in care imi doream sa fiu adult, insa asta ar implica calatoria in timp. Mi-ar placea sa fac fata unor momente de intimidare din experienta mea din copilarie cu gandirea mea de adult. Mi-o amintesc pe mama cum incerca sa-mi explice unele lucruri, insa nu le-am inteles niciodata atunci.

      Am avut de asemenea, momente superbe, pe care mi-ar placea sa le retraiesc in viata de adult, pentru a le savura din nou, insa pentru asta exista amintiri! 


10. Ai vreun mesaj pentru cititorii romani? De ce ti-ai recomanda cartea?
      Sunt incantata si onorata sa ma aflu pe blogul tau si sa pot vorbii cu cititorii romani. Multumesc foarte mult ca mi-ai dat aceasta posibilitate. Sunt impresionata de abilitatea ta de a citit si de a scrie in a doua limba, ca sa nu mai vorbim de cititul unui roman in engleza.M-ai impresionat teribil!
       Mi-as recomanda cartea, The Watcher, oricui care iubeste romanta. Deci se afla si elemente magice, paranormale si despre vietile trecute in poveste, precum si o multime de emotie si suspans, aceasta este o poveste de dragoste. Acestea sunt povesti pe care imi place sa le citesc cel mai mult si sunt preferatele mele de povestit. Sper sa iti placa si tie!

Dragute raspunsuri, nu? :x
Acum, prezentarea superbei ei carti, 
The Watcher


 

    Cu mii de ani in urma, el a cazut din rai pentru ea. Poate indura din nou caderea pentru ea? 
    Fascinata de civilizatia antica, Mia Crawford in varsta de 17 ani  viseaza sa devina o arheoloaga. De asemenea, viseaza la aripi - moi si tacute ca zapada - si cineva incearca sa i le fure.
    Cand o creatura oribila apare din aer si o ataca, ea stie ca Michael Fontaine este implicat, desi acesta declara ca nu stie nimic despre acest lucru. Secretos si distanta, Michael evoca sentimente in Mia ce ea nu poate intelege. Imagini dintr-un alt timp si un alt lume o urmaresc. Ea le recunoaste - dar nu din orice manual.
    In cautarea adevarului, Mia descopera o dragoste interzisa din viata trecuta, gelozie si razbunare ce smulge un inger din Rai si o trimite pe ea intr-un mormant mai devreme. Acum, ca sufletul ei s-a intors, are ea vreo sansa sa iubeasca un inger din nou? Sau un dusman batran ii va distruge pe amando?
    Povestea antica este doar inceputul.



Thank you very much for accepting the interview, Lisa!
I love your answers and your book, too. :x

Ne mai vedeem! :D

4 comentarii:

  1. Foarte drăguţe răspunsurile şi cartea sună atât de binee! :)

    Dee.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu, si eu mi-o doresc de ceva vreme.<3

    RăspundețiȘtergere
  3. Presupun că era patterns care înseamnă şi model şi tipar. Deci ea vorbea de tipare :) *că tot spuneai că nu ai înţeles :D*

    Într-adevăr pare o autoare foarte drăguţă şi-mi surâde niţeluş cartea ei :x

    Felicitări! :*:*

    RăspundețiȘtergere
  4. Wow,superba coperta!Love it!:o
    Foarte draguta dorinta ei cu privire la schimbarea oamenilor:),o sustin in totalitate.
    Felicitari pentru un alt interviu minunat!

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta conteaza