duminică, 5 august 2012

Interviu cu Lauryn April - Into the Deep


Hello.:) Ce faceeti?
Da, tot cu un interviu am sosit. Stiu ca ati fi vrut niste postari umpic mai diversificate, insa am ( defapt avem, eu, Laura si Ramo ) ceva pregatit pentru voi.>:)
V-am mai spus asta, nu? Ei, nu-i nimic. 
Doar va pregatesc. Yay, sunt foarte incantata!

OK, deci tocmai am luat interviu unei autoare " proaspete " ca sa spun asa - prima ei carte, cea de debut, va fi publicata in cateva zile. Tare, nu?
Ei bine, autoarea a acceptat sa-mi trimita doua copii ale cartii ei - Into the Deep.
Thank you so much, Lauryn!



1. Buna, Lauryn! Poti sa ne spui ceva despre tine si despre cartea ta " Into the Deep "?
    Into the Deep este o poveste romantica si pananormala pentru tinerii maturi, ceea ce ne arata cum ne definim pe noi si cum e sa fii singur.
     Este despre o fata care invata cat de importanta e viata. Ivy Daniels este o junioara la liceu. La inceputul cartii Ivy pluteste singura printr-o multime de oameni. Ea este modelata dupa cei din jurul ei. La sfarsitul cartii, ea invata umpic despre cum e ea si cum sa fie ea insasi.
        Ea are un accident si aproape se inceaca. Ca urmare a acestui fapt, ea ramane cu abilitatea de a stii la ce se gandesc oamenii. Ea invata ca oamenii nu sunt tocmai cum par, toata lumea are secrete. Unul din aceste secrete e ca cineva din liceul ei planuieste sa omoare pe toata lumea din campus. Singura problema pe care ea nu o stie este aceea ca nu stie cine ii vrea pe toti morti.

2. Cand te-ai decis ca vrei sa fii scriitor?
    Mereu am vrut sa scriu. Am scris toata viata mea poezii, povesti scurte, lungi, orice. In primii doi ani de studentie am scris la ziarul scolii si am avut o poezie ce a fost publicata in revista scolii literare. Mereu am stiut ca vreau sa scriu, insa la colegiu m-am gandit la acest lucru mai serios. Am inceput adaugand scriere creativa, m-am programat la o clasa de poezie si am inceput sa citesc mai mult. Cum am terminat Into the Deep, am stiut ca vreau sa fie publicata.

3. Unde iti gasesti inspiratia? (daca nu este un secret) Ai gasit-o vreodata in viata ta reala?
    Viata mea mereu isi croieste drum prin povesti. Vreau ca ce scriu sa fie real, iar cel mai bun lucru pe care il pot face este sa scriu despre ce stiu. Totul se schimba in asa fel incat sa se potriveasca cu povestea, insa vine dintr-un loc real.
     Am fost inspirata si de Stephen King si Joss Whedon. Am citit fiecare dintre cartile lui Kink, inafara de seria Dark Towers de care ma apuc chiar acum si am vazut tot ce Joss Whedon a produs. Nu am citit nimic mai infricosator decat un roman de Stephen King;are un fel de a scrie ce te face sa simti cuvintele. Cartile lui ma fac sa ma gandesc la limbaj diferit. Te poate face sa razi, te poate duce intr-un loc intunecat si te poate face sa plangi si sa zambesti in acelasi timp pana la sfarsit. O parte datorita dialogului lui super, insa o parte este ceva mai mult, ceva pe care nu-l poti explica.

4. Seamana vreunul dintre personajele tale cu tine?
    Cred ca o mica parte din mine se afla in fiecare dintre personajele mele, insa nu pot sa spun ca vreunul dintre ele este eu.

5. Care este prima carte pe care ai citit-o?
    Oh, Doamne, am citit o groaza de carti. Nu cred ca mi-o amintesc chiar pe prima. Dar imi amintesc cand citeam la 13 ani " Salem's Lot " a lui Stephen King si eram speriata fara sens.

6. Ai o carte favorita?
    Am o multime de carti favorite. Chiar acum, cred ca seriile " Jocurile Foamei "de Suzanne Collins, " Bag of Bones " de Stephen King si " Samantha Young Fire Spirit " sunt in varful listei mele.

7. Daca ar fi sa pleci intr-o calatorie, ce carte ai lua cu tine?
    Asta este o intrebare grea. Cat de lunga va fi calatoria. As avea nevoie de cateva carti. De cand cu Craciunul, cand mi-am primit Kindle Fire-ul cadou (multumesc, mama!), am citit de doua ori mai mult decat citeam inainte. Este mai usor de citit noaptea, cu ecranul luminat si este destul de mic cat sa-l iau cu mine oriunde. Deci, cred ca as descarca niste carti doar ca sa fiu sigura in caz ca as fi plecata o vreme.

8. Spune-ne un lucru pe care l-ai schimba la oamenii din ziua de azi.
    Nu stiu daca as vrea sa schimb oamenii cu scrisul meu. Presupun, vreau doar sa ii fac sa gandeasca. Cred ca oamenii care trebuie sa se schimbe trebuie sa se schimbe ei insisi. Nu o pot face pentru eu, insa pot sa le daruiesc ceva la care sa se gandeasca. Cu "Into the Deep" am vrut sa le arat arat oamenilor ca noi suntem umpic mai complicati fata de cat ii lasam sa observe. Toata lumea are o aparenta pe care o lasa la vederea oamenilor si au si ceva mai mult chiar sub ea.

9. Este vreun moment din viata ta pe care l-ai retrai?
    Am multe amintiti superbe dupa care ma uit in urma, insa cred ca daca ar fi sa le retraim pe oricare nu ar fi la fel. Totul din trecut, bun sau rau, m-a facut ceea ce sunt acum. As prefera sa-mi pastrez amintirile aproape de inima mea si sa ma uit in viitor, la noi aventuri si momente distractive care inca nu au sosit.

10. Ai vreun mesaj pentru cititorii romani? De ce ti-ai recomanda cartea?
      Ma bucur ca sunt oameni interesati in legatura cu cartea mea si din afara SUA. Este uimitor cum pot ajunge toti oamenii din lumea asta ;a acest proiect, la care am lucrat pe parcursul anului trecut. Sper ca cartea ( scuze pentru cacofonie ) mea ii va inspira pe toti ce o citesc, cum toti m-ati inspirat pe mine. Voi ma inspirati sa continui scrisul.
        "Into the Deep" poate fi stabilita in SUA, insa se confrunta cu cateva concepte universale. Singuratatea, judecata, secretele, frica; aceste lucruri le intelegem cu totii si cred ca sunt oameni peste tot ce imi gasesc cartea distractiva.


Daca ati ajuns aici, inseamna ca ati avut muuult rabdare.
Mda, autoarea asta a scris o tona la cateva intrebari si aproape am adormit pana am tradus totul.
Scuzati eventualele greseli.:o3

Pentru ca mi-a placut mult si trailerul, am zis sa vi-l arat si voua.
Enjoy!

Asa, acum...partea cea mai interesanta, cartea:
Into the Deep
 
Ivy Daniels este o junioara din liceu care inca incearca sa afle cine este. Dupa ce aproape s-a innecat, Ivy ramane cu o abilitate ce nu o doreste, o abilitate de a descoperi secrete, o abilitate ce incepe imediat sa redefineasca parerea ei despre oamenii din jurul ei cat si fata de ea. Datorita abilitatii ei, Ivy devine un lucru ce sta intre furia unui adolescent si moartea fiecarui student din campus. Problema este ca ea nu stie cine ii vrea pe toti morti. Isi va da ea seama ale cui sunt planurile de a arunca in aer scoala ei, ori va esua in a-l prinde la timp?
In timpul cautarii ei pentru a face lucrul corect, Ivy descopera ca stiind gandurile si secretele celor in jurul ei o va face sa ia parte la secretele lor.                                                                                                                  

3 comentarii:

  1. Hmm..inca nu am citit carte dar interviul ma face sa vreau sa o citesc..Super interviu! Bravo! <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte foarte tare!Interviul asta m-a facut sa-mi doresc enorm sa citesc cartea!:O

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta conteaza