sâmbătă, 18 august 2012

Interviu cu Joseph Love - Kill Town, USA


Lumea asta e plina de carti foarte taari :o3
Va prezint azi, de data asta, o carte cu zombi. E genialaa :x 
So, un interviu cu autorul cartii Kill Town, USA.
Enjoy! ^.^ 

1. Buna, Joseph! Poti sa ne spui ceva despre cartea ta " Kill Town, USA "?
   Am 27 de ani si am o sotie si o fiica. Ma gandesc mult la zombii si obisnuiam sa lucrez la o casa de inmormantari. Eram in jurul oamenilor morti mai mereu.
     Kill Town, SUA este un roman cu zombi pe care l-am scris in Marshall, Carolina de Nord, acelasi oras care este in carte. Nu am mai incercat sa scriu o poveste cu zombi inainte, insa stiu ca am vrut sa ma apropii intr-un mod diferit. Este o poveste de supravietuire in care personajul principal, Jack, omoara mai multi oameni decat zombi pentru a supravietui. Jack se transforma intr-un psihopat si este greu sa fii de acord cu fiecare decizie pe care o ia.


2. Cand te-ai decis ca vrei sa fii un scriitor?
    Am incarcat prima data sa scriu o carte cand aveam 11 ani. Am scris 100 de pagini si le-am pierdut, asa ca am crezut ca nu o sa mai scriu o carte vreodata.M-am decis sa reincep scrisul dupa ce am citit " Catcher in the Rye " de J.D.Salinger. Aveam 15 si stiam ca sunt bun la scris, insa cartea mi-a deschis ochii intr-un fel pe care nu-l pot explica. Am citit-o si am spus " Pot sa o fac. ".

3. Unde iti gasesti inspiratia pentru romanele tale? (daca nu este un secret) Ai gasit-o vreodata in viata ta reala?
     O sa sune nebuneste, dar aud vocile personajelor mele cu mult inainte de a ma apuca de scris. Intr-un fel se poate spune ca le las sa vorbeasca si le las sa devina omaneni care isi rezolva problemele in felul lor si care au povestile lor. Nu stiu de unde apar, sincer. Cand am nevoie sa intru mai profund in poveste, preiau momente din viata reala. Imi amintesc lucruri ciudate sau oameni din copilaria mea si pe acestia ii folosesc des in fictiunile mele. Daca iti amintesti copilaria, ai o groaza de scris despre ele.

4. Seamana vreunul din personajele tale cu tine?
     Nu in Kill Town USA. Jack Heart are personalitatea lui. Mi-ar placea sa ii cunosc pe toti cei care il plac cu adevarat. Cateodata personajele mele spun cuvinte pe care numai eu le-as spune, sau ii fac sa semene cu mine, dar de obicei incerc sa ma tin departe de ele si sa aiba propria lor personalitate.

5. Care este prima carte pe care ai citit-o?
      Stii, chiar nu imi pot aminti! O carte care mi-a placut mult in copilarie este “The Machine Gunners” de Robert Westall.

6. Ai o carte favorita?
     Am citit o groaza de carti (mult mai multe decat cate apar pe Goodreads), asa ca este greu sa imi aleg o favorita. Una la care am reflectat mult este “Slaughterhouse 5” de Kurt Vonnegut. Este o carte amuzanta , dar este despre perioada in care lansau bombe in Dresden in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, care nu este deloc amuzant .

7. Daca ar fi sa pleci intr-o calatorie, ce carte ai lua cu tine? 
     “The Illustrated Man” de Ray Bradbury. Iubesc colectia lor de carti.

8. Spune-ne un lucru pe care l-ai schimba la oamenii din ziua de azi.
      Mi-ar placea sa fim mai putin restrictivi. In America, se adauga vreo 300 de noi legi anual si avem in jur de 3 milioane pe prizioneri. Ca oameni, nu ar trebui sa ne grabim sa gasim noi modalitati pentru a incarcera noi oameni.

9. Este vreun moment din viata ta pe care l-ai retrai?
      Ziua in care s-a nascut fiica mea.

10. Ai vreun mesaj pentru cititorii romani?
        Kill Town USA este o carte care se citeste usor! Are zombii, caractere principale greu de ghicit si chiar scene romantice. In mod surprinzator, am primit mesaje de la romanii despre cartea mea si tot ce pot sa va spun este multumesc! Sunteti entuziasmati, ma sustineti si minunat de prietenosi. Va multumesc voua, fanilor mei, dar pana acum fanii din Romania au fost cei mai activi.
        Obisnuiam sa lucrez cu o fata din Romania, care mi-a oferit o cana de cafea cu Dracula. S-a crapat si acum ea se afla in acvariul pestelui. Pestelui ii place sa se ascunda in ea.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 Daca doriti sa cititi recenzia, o gasiti pe blogul Book Whisperer.
Thanks, Laura, pentru traducere.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Recently laid off, Jack Heart uses his time away from work to fulfill a lifelong dream: hiking the Appalachian Trail. In winter. After fighting off a sickly black bear, Jack decides to take a break from the Trail. However, he quickly realizes his problems are much greater than rogue wildlife. A toxic beef supply has turned millions of people into Heathens--flesh hungry corpses--and cities are putting themselves under quarantine. Hundreds of miles from home with no food and trapped by vigilantes, Jack Heart descends into a desperate, violent place in order to survive.

3 comentarii:

  1. Va invit la un concurs cu multe premii:http://fantasybooks-27.blogspot.ro/2012/08/giveaway.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Monica, trebuie sa-mi ceri inainte voie, daca vrei sa-ti faci reclama.

      Ștergere

Parerea ta conteaza