joi, 2 august 2012

Interviu cu Emily White - Elemental

1. Buna, Emily! Poti sa ne spui ceva despre tine si despre cartea ta " Elemental "?    Buna!! Pai, sunt o mama a doi baietei si o sotie a unui om SUPER. Scriu de cand am invatat sa tin un stilou in mana si citesc de cam la fel de mult timp. Cartea mea, Elemental, este despre o fata tinuta prizoniera foarte mult timp si acum incepe sa-si dea seama cine e ea, cine vrea sa fie si de ce a fost luata in primul rand. Sunt si explozii. Explozii foarte tari. :P

2. Cand te-ai decis ca vrei sa fii scriitor?
    Stiam ca vreau sa fiu scriitor de cand am invatat sa citesc si sa scriu. Totusi nu s-a intamplat pana cand nu m-am decis in timpul universitatii sa incerc, profesional.


3. Unde iti gasesti inspiratia pentru romanele tale? (Daca nu este un secret) Ai gasit-o vreodata in viata reala?
    Imi gasesti inspiratia prin prezenta in jurul unor persoane cand merg la cumparaturi, prin ascultarea unei povesti despre o situatie din viata reala, privind stirile. Serios, o iau de oriunde. Ceva imi da acel " ce ar fi daca " moment si eu il continui de acolo.

4. Seamana vreunul dintre personajele tale cu tine?
    As spune ca Ranen seamana cel mai bine cu mine. Este putin sonat si enervant uneori si are niste reactii care de obicei sunt ca ale mele.

5. Care e prima carte pe care ai citit-o?
    Era numita Skateboard si era despre un caine care a capatat primul lui skateboard rosu. Am iubit-o si am fost foarte mandra de mine in acea prima noapte in care am citit-o singura.

6. Ai o carte favorita? 
    Da! Mandrie si Prejudecata de Jane Austen. De fiecare data cand o recitesc, ma indragostesc de toate personajele, din nou.

7. Daca ar fi sa pleci intr-o calatorie, ce carte ai lua cu tine?
    Pe toate! De asta imi iubesc Kindle-ul atat de mult *il imbratisez bine*. Dar daca ne prefacem ca nu am un Kindle, atunci urmatoarea de pe lista mea: The Raven Boys, de Maggie Stiefvater.

8. Spune-ne un lucru pe care l-ai schimba la oamenii din ziua de azi. 
     Mi-as dori sa avem din nou destul timp pentru ceai. Cateva lucruri nu ar trebui impinse la o parte in timp ce devenim din ce in ce mai ocupati.

9. Este vreun moment din viata ta pe care l-ai retrai?
    Prima data cand mi-am vazut sotul. Mi-ar placea sa retraiesc acel moment din nou si din nou.

10. Ai vreun mesaj pentru cititorii romani? De ce ti-ai recomanda cartea?
      Da, desigur! Multumesc foaaarte mult pentru tot sprijinul vostru. Inca sunt uimita cati cititori romani ma contacteaza in fiecare zi. Este foarte tare.
       
        Mi-as recomanda cartea doarece este umpic diferita de majoritatea cartilor unde nu exista extraterestii tari, cu aripi. :D

Thank you so much, Emily!
Cartea ei...
Elemental!
Descrierea cartii preluata de pe blogul Book Whisperer 


.
Doar pentru simplul fapt ca Ella poate dobori pe cineva la pamant folosindu-si doar mintea,nu inseamna ca ar si trebui sa o faca.


Dar ea vrea...


Timp de zece ani - de cand era un copil - Ella a fost tinuta prizoniera pe o nava spatiala interstelara.Acum ca a scapat,are nevoie de o gramada de raspunsuri.


Cine este ea ? De ce a fost inchisa ? Si cine este baiatul cu ochii verzi care ii bantuie memoriile ? Este Ella cea despre care se spune ca va distruge totul,sau ea insasi va fi cea care va fi eliminata ?!

5 comentarii:

  1. Hehe, tanti Emily chiar este foarte tare :x

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu-mi vine sa cred cate interviuri dragute poti sa ai! Tine-o tot asa!<3

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte super interviul!:)
    Am ramas uimita cand am realizat ca femeia din poza are doi copii :),pare foarte tanara.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am castigat si eu un semn cu aceasta carte.sper sa apara si la noi

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta conteaza