luni, 6 august 2012

Interviu cu D.L Richardson autoarea The Bird with the Broken Wing

1. Buna ! Ne poti spune ceva despre tine si despre cartea ta „ The Bird with the Broken Wing”?
Salut . Multumesc pentru interviu .
The Bird with the Broken Wing este povestea unui inger pazitor care este captiv alaturi de muritorul pe care il pazeste .
Rachel este ingerul care este vazut prin ochii muritorilor ca o pisaloaga care stie tot , dar ea este cea care are probleme . Ben este muritorul pe care il are in grija , are 19 ani si a luptat in razboi . El crede ca sufera de stres , el nu realizeaza ca este mort  .
Jet este o fata in varsta de 17 ani care nu-si suporta parintii si care decide sa se sinucida . Atunci cand se trezeste se afla intr-un centru de detoxifiere .
Toti acestia sunt captivi in Purgatoriu , numai ca nu stiu asta .
The Bird With The Broken Wing este un roman dramatic pentru tineri . Stiu ca multi cititori se astepta ca toate romanele de acest gen sa fie romantice , dar aceasta nu este asa , este o poveste despre o a doua sansa .
2. Cand ai decis sa vrei sa devii o scriitoare ?
Cand aveam 21 de ani am stiut ce vreau sa fac pentru restul vietii ,  din moment ce am scris , am luat cursuri de scris si am tot am tot scris am luptat pentru visul meu . Am scris si fictiune pentru adulti , dar si pentru tineri si am avut cateva povestioare care au fost publicate , dar a trecut timpul ( aproape 20 de ani ) pentru a ajunge sa am primul roman publicat .
3. De unde iti vine inspiratia pentru romanele tale ? ( asta daca nu este secret ) Te-ai regasit vreodata in personajele tale ?
Inspiratia mea vine de obicei din povestile pe care le citesc in reviste sau in ziar , sau din ceva ce am vazut la televizor . Din acestea eu preiau o scanteie si imi raman in minte pana imi gasesc povestea potrivita pentru o poveste care urmeaza sa lucrez in jur de 6 luni .
Cateodata citesc doar titlurile din ziare si ma gandesc cum ar fi vazute dintr-o alta perspectiva .
Cateodata am cate un vis .
Ideile imi vin din mai multe surse . Cheia este sa am mereu un carnetel aproape si sa le scriu mereu acolo .
4. Te regasesti in vreun personaj al cartilor tale ?
De obicei regasesti un pic din autor in cel putin unul din personajele cartii .
De exemplu , Jey , are un pic din viata mea . Cand aveam 16 ani aveam probleme similare , chiar daca eu mi-am confruntat aceste probleme in alt mod .
In general - Lucruri care le plac sau nu scriitorilor ajung sa le placa/nu le placa personajelor .
Eu fac un efort pentru a scapa de aceste obiceiuri pentru ca imi doresc ca personajele mele sa aiba placerile si neplacerilor lor , neavand nimic in comun cu mine .
5. Iti aduci aminte prima carte citita ?
Prima care pe care am citit-o a fost Tuck Everlasting by Natalie Babbitt .
6. Ai vreo carte favorita ?
Am o groaza de carti favorite . The Hobbit , Black Beauty , Jocurile Foamei , romanele lui Marian Keyes . Imi plac majoritatea cartilor scrise de Dean Koontz .
Ador basmele .
Imi plac  Gradina Secreta , Cronicile din Narnia , seria Harry Potter si The Outsiders .
7. Daca ai fi pe cale de a pleca intr-o calatorie ce carte ai lua cu tine ?
As lua cu mine cea mai frumoasa carte . Daca stau langa piscina , langa cafenea sau in orice  alt loc , mi-ar placea ca oamenii din jurul meu sa vada o coperta frumoasa .
8. Daca ai avea puterea sa schimbi ceva la oamenii din ziua de azi , care ar fi acel lucru ?
Mi-ar placea sa ne intoarcem in epoca Victoriana , mi-ar placea ca toti oamenii sa poarte din nou acele haine . In acea vreme erau asa de dragute hainele . Barbatii purtau palarii si costume mai mereu in timp ce femeile erau foarte cochete purtand rochii de catifea , manusi de dantela , cizme inalte si umblau pe strada cu umbrelute .
Pe aripile vantului este unul dintre filmele mele favorite si am iubit costumele din ele .
Filmul Dracula in care au jucat Keanu Reeves, Wynona Ryder si Gary Oldman este un alt film in care actorii poarta haine incredibile .
9 . Ai vreun moment din viata care ti-ar placea sa il retraiesti ?
Asta este o intrebare puna . M-ai pus intr-un conflict . Mi-ar placea sa retraiesc orice moment , dar in acelasi timp niciunul . Daca imi traiesc viata stiind ca nu voi putea niciodata retrai  un moment , asa ca imi traiesc la maxim viata . Daca nu il pot retrai , atunci de ce sa nu ma simt bine din prima ? Acesta este motto-ul meu .
10 . Ai vreun mesaj pentru cititorii romani ? De ce le recomanzi cartea ta ?
Dragii mei cititori din romania . Sper ca intr-o buna zi sa am publicate cartile publicate in Romania si sper sa va pot vizita .
De ce sa-mi cititi cartea ? Daca considerati ca v-ar placea o poveste care va atinge inima si daca doriti sa apreciati viata mai mult decat o faceti , sau data credeti in ingerii pazitori , atunci ar trebui sa cititi : The Bird With The Broken Wing !



3 comentarii:

Parerea ta conteaza