sâmbătă, 25 august 2012

Book lovers Challenge - 17 -


17. Cărți electronice vs Cărți tipărite. Pe care le preferi, cu argumente pro și contra.

Normal ca aleg cartile tiparite. Argumente pro si contra? Ok.
Pai le prefer pe cele tiparite pentru ca te concentrezi mai usor la ele, le simti in mana, e placut cand dai pagina :)) Mai bine decat atunci cand pur si simplu apesi pe un buton. Apoi, cartea aia iti ramane in biblioteca, la indemana. Much better. Plus ca, daca primesti de la autori cartile, le ai si cu semnatura. Cartile electronice nu pot fi semnate.:))

Contra? Sunt umpic mai costisitoare, ocupa mai mult loc si sunt mult mai greu de carat. Insa tot nu reusesc sa combata argumentele pro. Cartile electronice reprezinta modernitatea zilelor de astazi, cand poti sa citesti ceva afisat pe un simplu ecran. Dar cum ramane cu ochii tai? Bine, daca ai kindle nu-i nici o problema; dar daca nu ai si trebuie sa citesti la calculator? Poti sa-ti petreci ore intregi la caculator si sa nu-ti dai seama ca ochii tai au de suferit. Plus dureri de cap. Cine nu uraste durerile de cap?!

6 comentarii:

  1. De acord cu tine! Dar sincera sa fiu , imi plac si cartile electronice! >:D< Dar nu pe calculator ... ci pe eReader! :->

    RăspundețiȘtergere
  2. Da sincer si eu prefer mai mult cartile tiparite cum ai zis si tu e alt sentiment.Ma imaginez stand pe o bancuta sub un copac alaturi de un suc si dintr-o data sa scot un laptop si sa incep sa citesc...parca ceva nu se potriveste nu? Un argument impotriva cartilor tiparite ar fi ca sunt umpic mai greu de intretinut pe cand cele electronice nu se murdaresc de praf nu se deterioreaza si nu se zgarie dar asta tot nu intrece placerea de a le vede in biblioteca ta si sa le atingi.Oricum ma gandesc daca ar fi sa alegi intre 20 de carti ebook sau 10 tiparite ce ai alege?

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu tot acelasi lucru as alege.Chiar daca momentan am si eu in micutul meu laptop cateva carti in format ebook, voi ramane vesnic loiala cartilor tiparite.Poata pana cand o sa se inventeze o masinarie care sa te introduca in interiorul oricarei carti:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am o gramada de e-book'uri,insa prefer cartle tiparite,chit ca mai trebuie sa-mi iau o biblioteca cat de curand=)).Nu cred ca as putea sa citesc carti electronice atat de usor si multe cat citesc reale.Pro Carti tiparite:X.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur ca si tie iti plac cartile tiparite.Placerea de a privi titlurile in biblioteca,a le atinge,a le aranja,a le sterge de praf,e incomparabila cu deschiderea unui pdf.
    Mi-e greu sa le achizitionez,dar,cand o fac,ma simt ca un copil care tocmai si-a primit cadoul de la Mos Craciun.bucurie mea e de neinteles pentru cei din jur.
    Cred ca am 2000 de carti electronice:am citit doar seria Harry Potter si Povestiri de Asimov+eu,robotul.Ma dor ochii si capul si lacrimez,la naiba,tot la cartile hardcover raman.

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta conteaza