vineri, 17 august 2012

Book Lovers Challenge - 14 -

Hello.:D
Cum o mai duceti?
Stiu ca v-am zis ca o sa vin cu o surpriza curand ( dar, hmm, deja stiti ca-i un concurs, asa-i?! ), insa asta va trebui sa mai astepte. O sa fiu plecata o vreme si in curand vine scoala, asa ca trebuie sa ma pregatesc.
Daar, in nici un caz nu imi voi abandona eu blogusorul!! <3
Totusi, o sa postez umpic mai rar, cel putin nu o sa pot de 2 ori pe zi.
Oricum, trebuie sa traduc niste interviuri si imi fac capul calendar!:))
Nu stiu daca e cineva dispus sa ma ajute cu traducerea din eng in ro...Mi-ar prinde bine niste ajutor.:*
Dar nu-i nevoie, ma descurc eu cumva. ^.^
Enjoy!

 14.Ce crezi despre acei adolescenți care consideră cititul ca ceva plictisitor, ridicol și nefolositor? Ce le-ai spune ca să le schimbi impresia?

Cam asa am fost si eu, pana acum un an, cand pasiunea mea ce astepta sa fie dezlantuita a iesit la iveala. Am fost uimita de cat de mult imi place sa citesc si cat de repede pot citi o carte daca chiar imi place. Nu pot sa ma consider mai presus de adolescentii care nu citesc. Probabil ca nici ei nu au intalnit "dragostea lor adevarata" in materie de carti, asa ca obisnuiesc sa citeasca o carte in...sa zicem o luna. Cititul, categoric, nu e nici plictisitor, nici ridicol. Este placut sa te transferi intr-o alta lume si sa participi la niste aventuri, doar acolo, in capsorul tau. Cat despre "nefolositor", aici nu prea pot sa comentez. Nu inveti foarte multe din cartile astea YA si nici nu cred ca te ajuta foarte mult in viata, inafara faptului ca poti ajunge sa faci afaceri cu ele. In rest...nu prea cred ca te ajuta la cultura. Cel putin nu atat de mult precum cartile clasice, ca Jules Verne sau Mihai Eminescu. Cand parintii imi spun "Ce inveti din prostiile astea?!" eu raspund foarte calma, nimic. Dar imi plac. Cand le citesc, parca ma cufund intr-o relaxare profunda si...nu stiu, simt ca vizionez un film. Ce le-as spune adolescentilor care nu citesc ca sa le schimb parerea? Pai nimic. As lua "Chimie Perfecta" sau "Maximum Ride" si le-as arunca-o in cap, apoi i-as obliga sa o citeasca. Atat. Cred ca e destul sa-i conving.:))

2 comentarii:

Parerea ta conteaza