duminică, 12 august 2012

Interviu cu Miriam Forster - City of a Thousand Dolls

Hello.:)
Ce mai faceeti?
Eu ma bucur de vreme si de cat a mai ramas din vacanta.:x
Tocmai am fost la film cu parintii si m-am revazut cu iubirea mea secreta, ihihi.:))
Jeremy Renner <3
Oricum, aici nu vorbim despre actori superbi, ci despre carti superbe. Tocmai ce am luat un interviu autoarei Miriam Forster.
Enjoy!
Thanks, Miriam! Your book is awesome!! :x 

1. Buna, Miriam! Poti sa ne spui ceva despre tine si despre cartea ta " City of a Thousand Dolls "?
    Sigur! Sunt o persoana plictisitoare care mai mereu traiescte in propriul creier si care isi pierde timpul liber la TV si inventand povesti. Cartea mea e mult mai tare decat sunt eu.
      " City of a Thousand Dolls "este un roman de fictiune inspirat de Asia de Sud despre o fata ce descopera ca cineva omoara fete pe pamantul pe care munceste ea. Ea trebuie sa-si dea seama cine o face, chiar daca este cineva la care tine.De asemenea, acolo sunt cateva saruturi si intrigi politice precum si o femeie care se poate transforma in vulpe.  

2. Cand te-ai decis ca vrei sa fii scriitor?
        Am inceput sa scriu inca de cand eram la liceu deoarece scriam povesti care sa semene cu anumite jocuri pe calculator. Ma jucam si vroiam sa scriu ce faceam in joc. Dar nu m-am decis ca vreau sa fiu o scriitoare decat peste cativa ani. Atunci am realizat ca acesta este singurul lucru de care eram interesata, singurul lucru pe care eram dispusa sa il fac pentru tot restul vietii.


3. Unde iti gasesti inspiratia pentru romanele tale? (daca nu este un secret) Ai gasit-o vreodata in viata reala?
       ESTE un secret! Ideile secrete vin si pleaca noaptea in timp ce dorm in schimbul unor sticle de lapte.

     Glumeam doar.

     Imi gasesc inspiratia oriunde. In alte carti , in seriale TV bune si in viata reala. De exemplu luna trecuta mi-am gasit inspiratia cand eram la o inmnormantare, in timp ce ascultam diferite povesti ale persoanei care murise . Imi gasesc inpiratia si cand invat despre culturi diferite.

4. Seamana vreunul dintre personajele tale cu tine?
        Nisha, personajul principal cartii mele seamana un pic cu mine. Este independenta si nu stie mereu lucrul cel mai bun de facut, asa ca face o multime de greseli. Dar ea este mult mai curajoasa decat mine si se bate mult mai bine.

5. Care este prima carte pe care ai citit-o?
    Prima carte pe care am citit-o vreodata? Era " Povestea celor 3 purcelusi " cand aveam 5 ani. Mama mea are o poza cu mine cand o citeam. Prima carte dupa care imi amintesc ca m-am indragostit a fost " Hardy Boys ". Am iubit aventura si emotia din acele carti. 


6. Ai o carte favorita?
    Cartea mea preferata este " The Giver " de Lois Lowry. De fiecare data cand am citit-o am fost impresionata de cat de profunda este si cum poate construi o lume cu doar cateva detalii o data.

7. Daca ar fi sa pleci intr-o calatorie, ce carte ai lua cu tine?
    Mi-as lua " The Swiss Family Robinson ", in cazul in care m-as pierde pe o insula cu desert. Este o carte veche si unele parti sunt foarte incete, insa are multe informatii amuzante despre cum au supravietuit ei si acum au facut unt si au crescut plante si chestii de genul. Ar putea sa fie folositoare!!

8. Spune-ne un lucru pe care l-ai schimba la oamenii din ziua de azi.
    Cred ca daca as putea schimba un lucru in toata lumea, ar fi sa-l fac mai sigur pentru fete. Inegalitatea dintre genuri si este o problema serioasa, in crestere. De exemplu, in India, la fetele de sub 5 ani, rata imortalitatii este cu 50% mai mare decat la baieti. Si China are o mare deficinenta la femei acum, datorita aceste reguli infiintata cu multi ani in urma cum ca nu ai voie sa nasti mai mult copii. Mi-ar placea sa vad o lume in care fetele si baietii sunt pretuiti si tinuti siguranta in mod egal. egal.

9. Este vreun moment din viata ta pe care l-ai retrai?
        Cred ca mi-ar placea sa retraiesc unele momente super, cum ar fi ziua in care m-am casatorit sau cand am primit email-ul in care se spune ca Harper mi-a cumparat cartea. Cand esti in mijlocul unor aceste momente, uneori esti prea socat si nu il mai poti savura.


10. Ai vreun mesaj pentru cititorii romani? De ce ti-ai recomanda cartea?
      BUNA CITITORILOR ROMANI!!!!! * valuri * Aveti o tara foarte frumoasa si mi-ar placea sa o vizitez la un moment dat. Si imi plac castelele voastre.
             Serios acum (daca trebuie sa fiu serioasa), nu lasa pe nimeni sa-ti spuna ca tu nu contezi datorita cine esti sau de unde vii. Personajul principal al cartii mele este o fata care se crede ca ea nu conteaza si crede ca ea e cea mai putin importanta persoana din lume. Insa la sfarsit, ea afla ca este mult mai importanta decat crede si ea este cea care salveaza ziua. Toata lumea conteaza si oricine poate face diferenta.
        De asemenea ar trebui sa-mi cititi cartea deoarece are crime si pisici vorbitoare.:)



Ahaha, pe mine m-au amuzat cateva raspunsuri.:))
Deci sper ca v-am convins ca autoarea aceasta are o carte mi-nu-na-ta.
Daca nu, hai sa vedeti si descrierea cartii. >:)


Fata fara niciun trecut si fara viitor poate sa fie cea care le salveaza vietile.
 
Nisha a fost abandonata la portile Orasului celor o Mie de Papusi cand era copil. Acum, la 16, ea raieste pe o podgorie izolata, unde fetele orfane sunt ucenice de muzicieni, doctori, curtezane si, daca zvonurile sunt adevarate, asasini. Nisha se angajeaza ca asistenta lui Matron, cei mai apropiati tovarasi ai ei fiind pisicile din umbra. Abea atunci cand incepe sa flirteze cu baietii frumosi ai orasului, niste curieri, incepe sa-si imagineze viata de dincolo de pereti. Pana cand, una cate una, fetele din jurul ei incep sa moara. 

Inainte sa devina urmatoarea victima, Nisha se decide sa afle secretele ce inconjurau fetele moarte. Insa fiind implicata, Nisha compromite nu numai propriul viitor din Orasul celor o Mie de Papusi - insa si viata.

4 comentarii:

  1. Suna foarte bine recenzia:). Imi plac si raspunsurile ei, intr-adevar unele sunt tare amuzante:)).

    Dee.

    RăspundețiȘtergere
  2. "Sigur! Sunt o persoana plictisitoare care mai mereu traiescte in propriul creier si care isi pierde timpul liber la TV si inventand povesti. Cartea mea e mult mai tare decat sunt eu."cam asta sunt si eu,doar ca nu ma uit la tv.

    RăspundețiȘtergere
  3. e faina coperta si recenzia!recunosc:autoarea a dat cateva raspunsuri amuzante

    RăspundețiȘtergere
  4. Povesti care sa semene cu jocuri de pe calculator?!Foarte tare !Sunt chiar impresionata!
    By the way,frumos interviu :)

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta conteaza