marți, 31 iulie 2012

Interviu cu Deb Hanrahan - Vestige

 Off Doamne, cate carti frumoase pe lumea asta <3
Iata un interviu luat unei autoare ce a scris o carte superba. S-a oferit sa-mi trimita un ebook pe care il voi oferi si la un concurs.
Thanks, Deb! :*

1. Buna, Deb! Poti sa ne spui ceva despre tine si despre cartea ta " Vestige " ?
    Vestige este o poveste de adolescenti urban fantasy/horror despre Rapirea. Este spusa din perspectiva a trei oameni: un baiat de 17 ani numit Micah, o fata de 17 ani numita Clarke si un preot de varsta mijlocie numir Fr. Thomas. Este prima carte din seria de doua carti. A doua carte este despre necazul celor

2. Cand te-ai decis ca vrei sa fii scriitor?
    Scrierea fictiunii a fost ceva ce mereu mi-am dorit sa fac. In scoala generala, cand am primit sarcina de a scrie un eseu de cateva pagina, eu am scris douazeci. Nu am incercat sa termin un roman pana nu am avut 45. Am inceput mai multe romane dupa " Changing My Wardrobe " dar s-a sfarsit prin aruncarea muncii mele deoparte.

3.  Unde iti gasesti inspiratia pentru romanele tale? (daca nu este un secret) Ai gasit-o vreodata in viata ta reala?
     Desigur ca gasesc inspiratie in viata reala. De fapt, personajele mele incep de obicei cu cineva pe care cunosc. Desigur, dupa un timp cand povestea se termina, ele au propria personalitate.

4. Seamana vreunul dintre personajele tale cu tine?
    Niciunul dintre personajele din Vestige nu seamana cu mine, dar personajul principal din prima mea carte seamana foarte mult cu adolescenta din mine.

5. Care este prima carte pe care ai citit-o?
    Prina carte pe care am citit-o a fost " Dr. Seuss's Hop on Pop. Cand am fost in scoala generala, imi amintesc citind " Judy Blume's Deenie " si iubind-o. Mi-a placut si seria " Madeleine L'Engle's Wrinke in Time ".

6. Care e cartea ta favorita?
         Asta e o intrebare grea. Nu sunt un critic aspru. Cand termin o carte, de obicei ii dau 4 sau 5 stele. Dar banuiesc ca una care a iesit in evidenta a fost " The Handmaid's Tale " de Margaret Atwood. Am iubit foarte mult cartea asta, in special sfarsitul.

7. Daca ar fi sa pleci intr-o calatorie, ce carte ai lua cu tine?
     Acum citesc cartea " Devil in the White City " de Erik Larsen si " The Stand " de Stephen King, deci probabil ca le-as lua pe astea. Citesc pe un Kindle, deci tehnic as aduce mai multe carti cu mine si asta e motivul pentru care il iubesc.

8. Spune-ne un lucru pe care l-ai schimba la oamenii din ziua de azi.
    Imi doresc ca oamenii sa fie mai draguti unii cu altii. Locuiesc foarte aproape de marele oras Chicaho si nu pot sa suport cat de primitivi sunt oamenii, in special cand conduc. Toata lumea este mereu intr-o graba. Oamenii trebuie doar sa se linisteasca si sa fie mai blanzi. ( Am condus mereu prin oras in ultimele cateva saptamani. )

9. Este vreun moment din viata ta pe care l-ai schimba?
    Iubesc aceasta intrebare. Sunt cateva momente perfecte din viata mea pe care mi-ar place sa le retraiesc. Cel mai recent moment perfect a avut loc intr-o calatorie spre New Orleans acum un an. Ploua. Sotul meu si eu stateam intr-o casa cu cafea dupa un tur al districtului gradinii. Nu stiu daca a fost locatia, compania sau cicoarea cafelei, dar cu siguranta a fost un moment ce merita retrait.


10. Ai vreun mesaj pentru cititorii romani? De ce ti-ai recomanda cartea ta?
      Sunt flatata de interesul pentru povestioara mea. M-am distrat scriind si sper sa va distrati citind-o. Nu stiu de ce, dar iubesc o poveste de apocalipsa buna la fel de mult ca si o poveste de groaza buna. Sper ca v-am livrat-o si sper ca o sa va placa Vestige. Daca iti place prima parte, cu siguranta o sa-ti placa si a doua parte. Nu o sa ghicesti niciodata cum va fi la sfarsit.

Prezentarea cartii ei, Vestige
 
SISTEMUL ALERTA DE URGENŢĂ
Autorităţile au emis o Notificaţie de Pericol Civil Până la un Aviz Ulterior.
Următorul mesaj este transmis prin cererea Guvernului Statelor Unite. Un număr neştiut de cetăţeni au dispărut. Autorităţile încearcă să găsească persoanele dispărute. Locuitorii sunt rugaţi să rămână în casele lor. Dacă trebuie să ieşi, nu călători singur şi să ai o indentificare corectă.
Vă rugăm să nu sunaţi la 911 pentru a raporta persoane dispărute. Centrele de Apeluri de Urgenţă şi agenţiile locale de aplicare a legii nu mai au angajaţi. Statele Unite Militar au fost expediate pentru a sprijini autorităţile locale.
Această notificare se aplică tuturor care privesc această emisiune. Vă rugăm să aşteptaţi instrucţiuniile viitoare.
Vestige este prima carte dintr-o serie de două cărţi.

Sper ca Morwen nu se supara ca am furat traducerea ei. Ma scuzi, dar sunt mult prea lenesa ca sa mai traduc o data. Dati click aici pentru a vedea originalul.

Thank you again, Deb! <3

6 comentarii:

  1. Cartea pare interesanta, am auzit multe despre ea, iar autorul ei e la fel de simpatic.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hihi, şi tanti Deb pare haioasă! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce dragut a fost raspunsul de la 8 :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am auzit multe despre carte si vreau s`o citesc cat mai curand...

    RăspundețiȘtergere
  5. Am auzit de carte de pe mai multe blog`uri si pare foarte interesanta.Abia astept sa apara si la noi:X

    RăspundețiȘtergere
  6. multe bloguri sustin ca ar trebui ssa apara si in romania.:D

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta conteaza