marți, 3 iulie 2012

Biblioteca prin posta!

                       Ce faceeti? Cum e cea de-a 3-a zi din luna iulie? Eu m-am trezit la 12:))
                  Azi voiam sa va prezint proiectul infiintat de Emy si Alexandra ( Niahara )
                                                                   " Biblioteca prin Posta "

                                                   -> Pai si in ce consta proiectul asta?
         ~ Cine e dispus sa imprumute carti tuturor cititorilor din tara vor primi, in schimb,
                                                                    75-80% din valoarea
                 cartii, astfel ca in cazul in care au de a face cu neseriosi sa nu aiba pierderi.

             In fond, de ce sa nu dam si la altii cartile pe care le avem noi? Astfel, vom avea
                                                                 " biblioteca cu de toate " :))

Cred ca de foarte multe ori, multi dintre noi si-au dorit sa gaseasca o carte la biblioteca si au facut drumul pana acolo pentru a gasi rafturile goale.
Biblioteca prin posta va lucra in felul urmator: la inceput cartile se vor imprumuta doar de cei care se implica in progam. Fiecare persoana trebuie sa posteze o lista cu cartile pe care vrea sa le imprumute. Cartile vor putea fi pastrate doar atatea zile cat pot fi ele pastrate la o biblioteca normala ( cred ca acest lucru inseamna undeva intre doua si trei saptamani, dar corectati-ma daca gresesc). Cand o carte va fi indisponibila va fi pus un astfel de mesaj in dreptul cartii.
Ce este diferit, este urmatoarea propunere: sa se stabileasca un pret de ramburs de 75-80% din pretul cartii care va fi returnat tot prin ramburs cand cartea este inapoiata. Astfel aveti o asigurare ca in caz ca s-a intamplat un eveniment nefericit - cartea a fost furata, sau udata sau ceva asemanator - banii vostri nu au fost aruncati pe fereastra. In cazul in care vreo carte nu este returnata si proprietarul cartii nu mai poate lua legatura cu cel care a imprumutat cartea, persoana respectiva va iesi din program si banii nu vor fi returnati.
Banii de ramburs vor fi completati in formularul de la posta in momentul in care este trimisa cartea. Astfel cand X trimite cartea catre Y, scrie pretul, iar Y va plati suma ceruta cand ridica romanul. La randul sau X va primi instiintare de la posta si va ridica banii. In momentul in care Y trimite cartea se reia procesul.
Cartea trebuie returnata in starea in care a fost primita. Daca romanul este uzat, rupt sau patat, acest lucru trebuie mentionat in momentul in care el este dat spre imprumut. Fiecare persoana implicata in program va avea o pagina pe acest blog unde cei ce imprumuta carti de la ea sau ii ofera carti spre imprumut trebuie sa isi spuna parerea si sa dea o nota de la 1-5 in functie de seriozitatea cu care s-a implicat persoana respectiva.
Nicio carte mai nou aparuta de trei luni nu poate fi data spre imprumut. Acest lucru este necesar pentru sustinerea editurilor romanesti.
In momentul in care cineva vrea sa se inscrie in program va fi pus pe o lista de acceptare. La inceput nu vor fi admise decat persoanele active pe blogul niaharasworld.wordpress.com sau persoanele pentru care garanteaza cele mentionate anterior.
                                              Ati citit cu ochile voastre, da? :*
             Cine e interesat si vrea sa afle mai multe detalii poate sa dea click aici.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza