marți, 1 mai 2012

Recenzie: Blestemul Focului de Chloe Neill

Recenzia contine spoilere.

Recenzie

Blestemul Focului este prima carte din seria Elita Intunecata.

Parintii lui Lily Parker se decid sa o duca pe aceasta la un internat din Chicago, una din cele mai bune scoli din state: Sfanta Sofia. De ce? Acestia sunt nevoiti sa plece in Munchen, intr-o calatorie sabata. O data ajunsa acolo, Lily este intampinata de Foley, directoarea Sfintei Sofia. Aceasta o conduce in camera ei, unde o intalneste pe Scout, o fata mai indrazneata. Insa seara, Scout fuge din camera ei, pretinzand ca merge la antrenamente in... fusta ecosez. Lily insa nu o crede pe deplin pe noua sa prietena. Urmatoarea zi, luni, Lily soseste la prima ei ora de clasa si totul decurge normal. Insa seara, Lily se decide sa o urmareasca pe Scout. Ajunsa in subsolul marii cladiri, Scout intra pe o usa mare de metal misterioasa. Lily se decide sa o astepte acolo pe Scout. Insa ce nu stiu cele doua fete este faptul ca Lesley, colega de camera a lui Lily le-a urmarit pana aici.
Urmatoarele trei zile decurg normal: Scout se furiseaza noaptea si inventeaza pretexte, iar Lily se preface ca o crede. Insa cand gasca fitoaselor, formata din Veronica, Amie si MK o atrag pe Lily la subsol si o inchid intr-o camera, Lily reuseste sa iasa. Uimita de istetimea ei, aceasta continua sa strabata subsolul in cautarea prietenei sale, Scout. Acolo are parte de o surpriza neplacuta, cand Jason ( baiatul de care ii place ) si Scout fug de cutremurele produse de...o persoana. Acolo, Lily este lovita de Blestemul Focului si insemnata. Astfel puterile ei supranaturale ii sunt scoase la iveala: poate sa aprinda lumini. Descopera acest lucru in biroul lui Foley. Ce cauta acolo? Veti afla citind cartea.
Aceasta afla adevaratul scop al Elitei Intunecate. Scout, impreuna cu Jason si Michel si multi altii incercau sa protejeze oamenii de Seceratorii care sug sufletele. Insa cand Scout e rapita, acestia sunt convinsi de Lily sa incerce sa o aduca inapoi. Acestia se infiltreaza in sediul Seceratorilor de unde o recupereaza pe Scout, iar Lily ajunge sa faca si ea parte din Elita Intunecata.

Nota mea: 3/5.


Parerea mea

Desi nu a fost o carte excelenta, "Blestemul Focului" s-a bazat pe o poveste cat-de-cat originala si m-a captivat, deci la inceput autoarea a ales sa prelungeasca inceputul si sa amane intriga, iar asta m-a cam deranjat, pentru ca dupa ceva vreme incepusem sa ma plictisesc si ma intrebam cand o sa se intample ceva interesant. In rest, actiunea a fost destul de constanta si mi-a placut. Dar, inca un lucru care nu mi-a placut, este acela ca am stiut de dinainte ce se va intampla, cartea fiind foarte previzibila, astfel ca nu m-a tinut deloc in suspans si nu m-a facut sa-mi doresc sa o termin mai repede. Tocmai de asta, i-am acordat 3 stele din 5. Totusi, sunt curioasa ce se va petrece in cel de-al doilea volum si abia astept sa-l citesc, atunci cand va aparea. Pana atunci, puteti sa incercati si voi "Blestemul Focului". Doar daca pe mine nu m-a impresionat, nu inseamna ca voua nu va va placea.


4 comentarii:

  1. Pare foarte draguta cartea. Eu nu am citit-o, dar am vazut o multime de pareri pozitive.
    Btw, frumoasa recenzia!:)

    Dee.

    RăspundețiȘtergere
  2. am auzit multe de seria asta si as vrea sa o citesc daca as avea-o.

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne ce noroc ai ca ai putut-o citit!eu nu o gasesc niciunde!si o vreau f mult ca am auzit ca o aparut si vol 2

    RăspundețiȘtergere
  4. De foarte multe ori am fost tentată să mi-o iau,dar,nu am fost îndeajuns de determinată,presupun.
    Felicitări pentru o altă recenzie reuşită!:)

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta conteaza